MENU

Χάος επικρατεί στον Παναθηναϊκό με τις προσφυγές να διαδέχονται η μία την άλλη, τις υποχρεώσεις του παρελθόντος, πρόσφατου και μη, να ξεφυτρώνουν σαν τα μανιτάρια, τα ταμεία να παραμένουν αδειανά και την επιτροπή σωτηρίας να αναζητά ακόμα, μετά από δύο ολόκληρης εβδομάδες, ποιοι θα τη στελεχώσουν και πως θα γνωστοποιήσει έναν ειδικό λογαριασμό για να βοηθήσει ο απλός κόσμος που αγωνιά και δεν έχει καν αυτή τη δυνατότητα.

Η απόλυτη κατάντια για τον Παναθηναϊκό, που εμφανίζει αδυναμία να διευθετήσει διακανονισμένα ποσά της τάξεως των 30 και των 50 χιλ. ευρώ, με συνέπεια να απειλείται άμεσα από αφαιρέσεις βαθμών και κατ’ επέκταση υποβιβασμό, ενώ ακολουθεί τσουνάμι παικτών που περιμένουν στη σειρά ελπίζοντας να πάρουν τα διακανονισμένα οφειλόμενα χρήματά τους.

Το μοναδικό χειροπιαστό σωσίβιο που υφίσταται στον ορίζοντα αφορά στην πώληση του Οδυσσέα Βλαχοδήμου στην Μπενφίκα, με τη συμφωνία να βρίσκεται προ των πυλών έναντι ποσού κοντά στο 1.5 εκατ. ευρώ (max. 1.7) και σε περίπτωση οριστικής υλοποίησης θα δώσει προφανώς, έστω και προσωρινά, βαθιά ανάσα.

Η τιμή αγοράς του ομογενούς τερματοφύλακα έπεσε απολύτως φυσιολογικά μετά την επίσημη δήλωση παραίτησης και του τραβήγματος της πρίζας από τον Αλαφούζο, ενώ στο πλαίσιο των τελικών επαφών προβλέπεται η άμεση ενσωμάτωση του Βλαχοδήμου στην Μπενφίκα τον προσεχή Γενάρη.

Σε σχέση με το καλοκαίρι βέβαια η πρόταση των Πορτογάλων είναι σαφώς μικρότερη (2.2 εκ. συν τον Ολα Τζον και την παραμονή για ένα ακόμη χρόνο του Βλαχοδήμου στον Παναθηναϊκό), αλλά αυτό κρίνεται απολύτως φυσιολογικό από τη στιγμή που η μεταγραφή που πρόκειται να γίνει είναι «off season» και ταυτόχρονα άπαντες στην Ευρώπη γνωρίζουν πόσο τραγικά είναι τα οικονομικά δεδομένα του συλλόγου. Για την ακρίβεια, με τις υπάρχουσες συνθήκες που επικρατούν στο σύλλογο, μοιάζει ως μάννα εξ ουρανού.

Μέχρι το τέλος της εβδομάδας το ζήτημα του Βλαχοδήμου θα έχει ξεκαθαρίσει/οριστικοποιηθεί, ενώ ο δεύτερος παίκτης του Παναθηναϊκού για τον οποίο έχει ανακύψει ενδιαφέρον είναι ο Ρόμπιν Λουντ.

Για τον Φινλανδό μέσο υπάρχει προσέγγιση στο τριφύλλι από τη Σταντάρ Λιέγης, αλλά παραμένει άγνωστο εάν θα προχωρήσουν οι Βέλγοι στη μεταγραφή του τον Γενάρη, προσφέροντας μάλιστα χρήματα στον Παναθηναϊκό, ενώ μπορούν να υπογράψουν ως ελεύθερο τον παίκτη. Αγνωστο είναι επίσης και το ύψος του ποσού που ενδεχομένως να ζητήσουν στο «τριφύλλι» έχοντας ως μοναδικό ατού ενδεχόμενη βοήθεια από τον ίδιο τον Λουντ.

Πάντως αυτή τη στιγμή τα δεδομένα που σχετίζονται με το κομμάτι των πωλήσεων είναι α)ότι το θέμα πώλησης του Βλαχοδήμου βρίσκεται στην τελική ευθεία και β)ότι ο Ρόμπιν Λουντ έχει μπει στο στόχαστρο της Σταντάρ Λιέγης που είναι διατεθειμένη να πληρώσει ένα ποσό για να τον αποκτήσει τον Γενάρη.

Τελική ευθεία για Βλαχοδήμο, Λουντ ο... επόμενος