MENU

Αναλυτικά όσα είπε στο "Αθλητικό Metropolis 95,5 fm":

Μία πρώτη τοποθέτηση για τον κ.Μπούμπουρα: «O κ. Μπούμπουρας είναι πατριώτης και ενδιαφέρεται για την Ελλάδα. Είναι μεγάλος επιχειρηματίας στην Οδησσό και την Ουκρανία. Έχει εύρωστη οικονομική επιφάνεια και μεγάλο φιλανθρωπικό και εθνικό έργο μέσω του ιδρύματος Μπούμπουρα, το οποίο έχει δημιουργήσει και χρηματοδοτεί ο ίδιος. Έχει βοηθήσει επίσης πολλούς ομογενής και μη στην Οδησσό. Ήταν και ο χρηματοδότης της συμμετοχής της Ελλάδος στην εφετινή Eurovision όπως γνωρίζετε».

Για το αν διατήρησε επαφή μαζί του: «Διατηρώ επαφή μαζί του. Μάλιστα τον φιλοξένησα και τον Απρίλιο στην Θεσσαλονίκη. Διοργανώσαμε μία ημερίδα με τον ίδιο ομιλητή και είχε πολύ μεγάλη επιτυχία. Συζητήθηκε σε όλα τα μέσα. Ήταν η πρώτη φορά που ο ίδιος μιλούσε μπροστά σε κοινό και άφησε πολύ καλές εντυπώσεις. Από κει και πέρα έχουμε μία επικοινωνία, εκφράζοντας προσωπικά τις αγωνίες μου ως υπεύθυνος του απόδημου ελληνισμού στη Νέα Δημοκρατία και ο ίδιος ως Έλληνας πετυχημένος επιχειρηματίας ομογενής του εξωτερικού. Ο ίδιος έχει πάντα στραμμένο το βλέμμα του στην Ελλάδα και την πατρίδα του τη Λήμνο, όπου έχει ξεκινήσει κάποιες επενδύσεις. Χαρακτηριστικά θυμάμαι ότι μου είπε , πως περισσότερο θέλει να δώσει δουλειά στους συμπατριώτες του , παρά να αποκομίσει κέρδη απ’ αυτές τις επιχειρήσεις.

Για το αν συζητήσανε για το ποδόσφαιρο: «Όχι δεν συζητήσαμε για το ποδόσφαιρο. Δεν έτυχε. Την περίοδο που τον φιλοξενούσα στην Θεσσαλονίκη δεν υπήρχε μάλιστα και κάποιο θέμα. Αυτό ίσως προέκυψε με την παρουσία του εδώ μετέπειτα. Αυτή η συζήτηση απ’ όσο γνωρίζω είναι ανοιχτή και δεν έχει ληφθεί ακόμη απόφαση. Πιστεύω ότι θα τελειώσει είτε θετικά είτε αρνητικά , γιατί γνωρίζω ότι όταν ξεκινάει κάτι θέλει και να το ολοκληρώνει».

Για το αν τελικά επιτευχθεί η συμφωνία, το πόσο καλό θα είναι για τον Άρη και γενικά το ποδόσφαιρο: «Καταρχήν εγώ του ζήτησα να επενδύσει στην Βόρειο Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Θεσσαλονίκη. Γι’ αυτό κάναμε κι αυτή την ημερίδα. Οποιαδήποτε επένδυση γίνει απ’ τον κ. Μπούμπουρα στην πόλη θα είναι θετική. Και για το ποδόσφαιρο , αλλά και για τον Άρη θα είναι θετικό , από τη στιγμή που γνωρίζουμε όλοι ότι αντιμετωπίζει πολλά οικονομικά προβλήματα τα τελευταία χρόνια. Στην προτροπή μου να ασχοληθεί τοπικιστικά ήταν θετικός. Θα δούμε τα αποτελέσματα. Ήδη έχει ξεκινήσει κάποιες συζητήσεις με επιχειρήσεις, γιατί ο στόχος ο δικός μου και του κόμματός μου είναι να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις να γίνουν συνεργασίες και επενδύσεις στη χώρα. Έχουν ξεκινήσει και κάποιες πρώιμες συνεργασίες και συζητήσεις, όπως εκτιμώ το ίδιο ισχύει και για τον Άρη».

Για το αν είναι αποδεκτοί τέτοιου είδους επιχειρηματίες και από την κυβέρνηση στην Ελλάδα: «Έτσι είναι. Δεν γνωρίζω ποιες είναι οι σχέσεις τους με την κυβέρνηση, ξέρω όμως ότι έχει συναντηθεί με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας. Ο δικός μου ο ρόλος είναι συγκεκριμένος. Είναι να τον φέρω σε επαφή με την Ελλάδα και με Έλληνες επιχειρηματίες , για να βοηθήσω να γίνουν συνεργασίες. Δεν μπλέκομαι με τα επιχειρηματικά του , δεν είμαι σύμβουλός του. Θέλω να διατηρήσω αυτόν τον χαρακτήρα. Διαφορετικά χάνω την αξιοπιστία και τον χαρακτήρα μου. Ότι σας λέω είναι από κουβέντες που έχουν γίνει. Συζητάμε για εθνικά θέματα , για το πώς μπορούμε να βοηθήσουμε και να ξεπεράσουμε αυτήν τη μεγάλη κρίση που ζούμε αυτά τα χρόνια. Είναι πολύ πρόθυμος και τον βρίσκω πολύ θετικό. Σας είπα είναι πολύ πατριώτης και ο ίδιος».

Για το αν επιδιώξει να επικοινωνήσει τηλεφωνικά μαζί του μετά τα όσα ακούγονται για τον Άρη: «Κοιτάξτε, ήδη έχουμε μιλήσει. Μου λέει έχει αρχίσει μία συζήτηση, αλλά ακόμα είμαστε σε αρχικό στάδιο και μέχρι εκεί. Δε γνωρίζω τι συνέχεια θα έχει και με ποιους συζητάει από την μεριά του Αρη. Διότι δεν το γνώριζα. Έχω δεχθεί διάφορα ερωτήματα γι’ αυτό το θέμα και θέλω να είμαι ακριβής. Αρχικά σεβόμενος το χώρο του Άρη ,τον κόσμο του, αλλά και τους παράγοντες και τους αθλητές δεν θέλω να δημιουργήσω ψεύτικες προσδοκίες και αυταπάτες».

Αναστασιάδης: «Γνωρίζει για τον Αρη ο Μπούμπουρας»