MENU
ΑΝΑΛΥΣΗ LIVE LIVE
STOIXIMAN SUPER LEAGUE
Παναθηναϊκός
ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ
1 0
Πανιώνιος
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ
ΔΕΙΤΕ ΤΟ LIVE

Την τρίτη του συνεχόμενη νίκη στο πρωτάθλημα, μετά τα ντέρμπι με την ΑΕΚ και τον Ολυμπιακό, πέτυχε σήμερα στη Λεωφόρο ο Παναθηναϊκός απέναντι στον Πανιώνιο (1-0), χάρη σε εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Μπεργκ που κέρδισε ο Λέτο από τον Τασουλή (74’).

Οι «πράσινοι» ήταν καλύτεροι από τους «κυανέρυθρους» που δεν απείλησαν σε καμία στιγμή του αγώνα αλλά εγκλώβισαν με την αμυντική τακτική τους τον Παναθηναϊκό και δεν του επέτρεψαν να φτιάξει τις φάσεις που δημιούργησε στα προηγούμενα ντέρμπι.

Η ουσία είναι ωστόσο ότι το τριφύλλι διεύρυνε το νικηφόρο σερί του, έστω κι αν η απόδοσή του δεν ήταν ανάλογη των προηγούμενων αγώνων του, ενώ ο Πανιώνιος πιστοποίησε ότι είναι μία καλοδουλεμένη και δυσκολοκατάβλητη ομάδα που δίκαια φιγουράρει ανάμεσα στους παραδοσιακούς «μεγάλους» του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Ο Παναθηναϊκός μπήκε δυνατά στα πρώτα λεπτά του αγώνα και στο 12’ δημιούργησε την πρώτη του υποσχόμενη ευκαιρία, με τον Κλωναρίδη να στρώνει στον Βιγιαφάνιες το σουτ του οποίου έξω από την περιοχή έφυγε άουτ.

Ο Πανιώνιος απείλησε στο 15’ μετά από εκτέλεση φάουλ του Μπεν προς τον Ρισβάνη που δεν κατάφερε να πιάσει όπως θα ήθελε την προβολή αν και αμαρκάριστος στο ύψος της μικρής περιοχής.

Στο 17’ οι «πράσινοι» απώλεσαν την καλύτερη τους ευκαιρία με τον Κλωναρίδη να παίζει το ένα-δύο με τον Βιγιαφγάνιες και να τον βγάζει τετ α τετ με έξοχη κάθετη πάσα, αλλά το πλασέ του Αργεντινού έστειλε τη μπάλα στη ρίζα της αριστερής δοκού. Στην εξέλιξη της φάσης, μάλιστα, ο Βιγιαφάνιες έβγαλε τη σέντρα από δεξιά, ο Μπεργκ έπιασε την κεφαλιά αλλά ο Οικονόμου με νέα κεφαλιά απομάκρυνε σωτήρια.

Στο 18’ ο Ρισβάνης γκρέμισε τον Μπεργκ μέσα στην περιοχή, ωστόσο, ο διαιτητής Γκράνας δεν υπέδειξε το πέναλτι.

Στο 27’ ο Πανιώνιος απείλησε ξανά από στημένη φάση, με τον Μασούντ να εκτελεί γρήγορα φάουλ προς τον Μασούρα, ο οποίος έπιασε αδύναμο σουτ από το ύψος του πέναλτι και ο Βλαχοδήμος μπλόκαρε τη μπάλα. Ενα λεπτό αργότερα, το τριφύλλι απείλησε με τον Βιγιαφάνιες να σουτάρει πάνω στον Οικονόμου και τον Εμποκού στη συνέχεια να τροφοδοτεί τον Μπεργκ που πλάσαρε πάνω από τα δοκάρια.

Η τελευταία καλή στιγμή του πρώτου ημιχρόνου ανήκε στον Παναθηναϊκό (32’) με τον Κλωναρίδη να δίνει στον Εμποκού το σουτ του οποίου έδιωξε με τάκλιν ο Οικονόμου, ενώ στην εξέλιξη της φάσης ο Κλωναρίδης συνδυάστηκε με τον Βιγιαφάνιες με τον Βλάχο να του παίρνει την μπουκιά από το στόμα και να κόβει τη μπάλα πριν σουτάρει ο Αργεντινός.

Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τον Παναθηναϊκό να είναι ανώτερος (έξι τελικές έναντι τριών και 65-35% κατοχή) και να έχει τη μεγάλη ευκαιρία με το δοκάρι του Βιγιαφάνιες στο 17’, αλλά τον συμπαγή Πανιώνιο να έχει φέρει το ρυθμό του ματς στα δικά του μέτρα και να περιορίζει τους κινδύνους, παρότι δεν ήταν ιδιαίτερα απειλητικός μπροστά από την εστία του Βλαχοδήμου.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ρυθμός του αγώνα στα πρώτα λεπτά έγινε ακόμα πιο αργός, με την πρώτη καλή στιγμή να καταγράφεται στο 62’, με τον Εμποκού να δίνει στον Μπεργκ, ο οποίο σούταρε με τη μία με το αριστερό υποχρεώνοντας τον Γιαννιώτη να αποκρούσει σωτήρια σε κόρνερ.

Στο 73’ ο Βιγιαφάνιες πάτησε τη μπάλα προς τον Λέτο, ο οποίος τσίμπησε τη μπάλα και κέρδισε την επαφή και το πέναλτι από τον Τασουλή, με τον διαιτητή Γκράνα να ξεγελιέται και να καταλογίζει πέναλτι.

Ο Μάρκους Μπεργκ ανέλαβε την εκτέλεση της εσχάτης των ποινών και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, ανοίγοντας το σκορ στο 74’ (1-0).

Μετά το (21ο στο πρωτάθλημα) γκολ του Μπεργκ, ο Πανιώνιος ανέβασε τις γραμμές του και προσπάθησε να φανεί περισσότερο απειλητικός, δίχως ωστόσο να δημιουργήσει κάποια αξιόλογη φάση στην εστία του Βλαχοδήμου.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Μ. Ουζουνίδης): Οδ. Βλαχοδήμος, Κουλιμπαλί, Κουτρουμπής, Μολέδο, Χουλτ, Βιγιαφάνιες, Κουρμπέλης, Λουντ (46’ Λουντ), Εμποκού (65’ Λέτο), Κλωναρίδης (75’ Π. Βλαχοδήμος), Μπεργκ.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Β. Μιλόγεβιτς): Γιαννιώτης, Βλάχος, Οικονόμου, Ρισβάνης, Τασουλής, Σιώπης, Κόρμπος, Μασούρας (87’ Σαββίδης), Μασούντ, Μπεν, Γεσίλ (64’ Λάμπρου).

Διαιτητής: Χ. Γκράνας (Θράκης).

ΠΩΣ ΕΠΑΙΞΑΝ ΟΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ: Ο Μαρίνος Ουζουνίδης χρησιμοποίησε ως σχηματισμό το 4-4-1-1 για τον Παναθηναϊκό, με τον Οδυσσέα Βλαχοδήμο κάτω απ’ τα δοκάρια, τον Κουλιμπαλί στο δεξί άκρο της άμυνας, τους Κουτρουμπή και Μολέδο στόπερ, τον Χουλτ αριστερό μπακ, τους Κουρμπέλη και Λουντ κεντρικούς μέσους, τον Βιγιαφάνιες με τον Εμποκού στα δύο «φτερά» και τον Κλωναρίδη ένα στο πλευρό του Μπεργκ.

Ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς από την πλευρά του επέλεξε το 4-2-3-1 για τον Πανιώνιο, με τον Γιαννιώτη στη θέση του τερματοφύλακα, τους Βλάχο, Ρισβάνη, Οικονόμου, Τασουλή, τετράδα στην άμυνα, τους Σιώπη και Κόρμπο κεντρικούς μέσους, τον Μπεν δεξιό χαφ, τον Μασούρα αριστερό και τον Μασούντ πίσω από τον επιθετικό κορυφής Γεσίλ.

Ο ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Ο επιθετικός του Πανιώνιο, Σαμέντ Γεσίλ, ήταν απλή αναφορά στο φύλλο αγώνα και έδινε την εντύπωση ότι η ομάδα του αγωνιζόταν με… παίκτη λιγότερο. Σε κακή μέρα για τον Παναθηναϊκό ήταν ο Εμποκού, που είχε κακές εκτελέσεις στα στημένα και γενικότερα δεν έπιασε σε καμία περίπτωση τα στάνταρ απόδοσης των τελευταίων αγώνων του.

ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΚΡΙΝΑΝ ΤΟ ΜΑΤΣ: Ο Λούκας Βιγιαφάνιες ήταν ο κορυφαίος παίκτης σε συνολική απόδοση για τον Παναθηναϊκό και πέραν της φάσης με το δοκάρι στο πρώτο ημίχρονο (17’), έκανε και το τακουνάκι-πάσα στον Λέτο στη φάση του πέναλτι. Πολύ καλός για το τριφύλλι ήταν επίσης ο Μολέδο που καθάριζε τα πάντα στην άμυνα αλλά και ο Κουρμπέλης στη μεσαία γραμμή. Μεγάλο ματς για τον Πανιώνιο έκανε ο Σιώπης στο κέντρο και ο Οικονόμου στην άμυνα, ενώ ο Μασούντ είχε ορισμένες εξαιρετικές εμπνεύσεις με τις οποίες πιστοποίησε την άρτια τεχνική του κατάρτιση.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Ο Παναθηναϊκός δεν είχε καλή απόδοση, τα βρήκε σκούρα με την αμυντική τακτική του Πανιώνιου και έδειχνε εγκλωβισμένος στη μεγαλύτερη διάρκεια του ματς. Το ανύπαρκτο πέναλτι που κέρδισε ο Λέτο έμελε να καθορίσει το σκορ και να χαρίσει στους «πράσινους» την τρίτη συνεχόμενη νίκη τους στο πρωτάθλημα.

Ο ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΩΝ ΔΙΑΙΤΗΤΩΝ: Ο διαιτητής Γκράνας από τη Θράκη ξεγελάστηκε από την πτώση του Λέτο και έδειξε πέναλτι φάντασμα στο 75’, ενώ λάθος έκανε και στη φάση του 18’ όταν έπρεπε να καταλογίσει πέναλτι σε διπλό (!) κράτημα-γκρέμισμα του Ρισβάνη στον Μπεργκ. Γενικώς είχε μία κακή διαιτησία, με πολλά σφυρίγματα και λάθος αποφάσεις εκατέρωθεν.

Παναθηναϊκός - Πανιώνιος 1-0