MENU
ΑΝΑΛΥΣΗ LIVE LIVE
STOIXIMAN SUPER LEAGUE
Δημοτικό Στάδιο Ατρομήτου, Novasports 2HD
Ατρόμητος
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ
0 2
ΠΑΟΚ
ΠΑΟΚ
ΔΕΙΤΕ ΤΟ LIVE

Ο «δικέφαλος» του Βορρά με το καλημέρα έδειξε ότι ήθελε περισσότερο το ματς και ευτύχισε να προηγηθεί σχεδόν από τα… αποδύτηρια. Μόλις στο 2΄ ο Μπίσεσβαρ έφυγε στην αντεπίθεση, εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Κιβρακίδη που έκανε κακη εκτίμηση και αφού πέρασε και τον Φυτανίδη, με άψογο πλασέ έκανε το 0-1.

Ο Ατρόμητος έφτασε κοντά στην ισοφάριση στο 11΄ με τον Κατράνη να κάνει από αριστερά το γύρισμα, αλλά το πλασέ του Λε Ταλέκ από το ύψος του πέναλτι να είναι αδύναμο και να μην ανησυχεί τον Μπρίκιτς. Αυτή ήταν και η μοναδική αξιόλογη στιγμή των γηπεδούχων, οι οποίοι παρόλο που βρέθηκαν πίσω στο σκορ και έπαιζαν χωρίς άγχος, αρκέστηκαν σε παθητικό ρόλο.

Ο ΠΑΟΚ από το 20΄ ως το 25΄ έχασε δύο μοναδικές ευκαιρίες για να καθαρίσει από νωρίς το ματς. Στο 21΄ ο Κουλούρης έκανε ένα δυνατό σουτ έξω από την περιοχή, ο Γκορμπούνοφ απέκρουσε και στην επαναφορά το σουτ του Λέοβατς σταμάτησε στο δοκάρι του Λευκορώσου, Ένα λεπτό αργότερα, ο Φυτανίδης με γυριστή κεφαλιά ανάγκασε τον Γκορμπούνοφ να κάνει μια εντυπωσιακή επέμβαση αποτρέποντας το αυτογκόλ.

Οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν να έχουν τον έλεγχο του αγώνα και να δημιουργούν τελικές. Στο 30΄ ο κορυφαίος του πρώτου μέρους Μπίσεσβαρ έπειτα από ατομική προσπάθεια, πλάσαρε από πλάγια θέση, με την μπάλα να περνάει δίπλα από το δοκάρι του Γκορμπούνοφ. Το 2-0 ωστόσο, για τον ΠΑΟΚ δεν άργησε. Στο 38΄ ο Κίτσιου με ωραία ενέργεια από τα δεξιά βρήκε τον Κουλούρη, ο οποίος με πλασέ στην κίνηση έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Ο ΠΑΟΚ πήγε με το 2-0 στα αποδυτήρια, στο πιο εύκολο ίσως ημίχρονό του στο Περιστέρι.

Ξύπνησε ο Ατρόμητος, σωστή διαχείριση ο ΠΑΟΚ

Με το καλημέρα στο β΄ μέρος ο Κουλούρης στο 46΄ έπιασε ένα ξαφνικό βολέ έξω από την περιοχή, αλλά η μπάλα πέρασε ελάχιστα δίπλα από το δοκάρι του Γκορμπούνοφ. Ο ΠΑΟΚ στα πρώτα λεπτά της επανάληψης φάνηκε να κάνει διαχείριση δυνάμεων, δίνοντας την δυνατότητα στους γηπεδούχους να γίνουν πιο επιθετικοί και απειλητικοί.

Όπως και στο ματς με τον Πανιώνιο, ο Ατρόμητος ξύπνησε μετά το 2-0 και στο 58΄ έφτασε κοντά στο γκολ από ένα κακό γύρισμα του Μαλεζά που λίγο έλειψε να κραμάσει τον Μπρίκιτς. Στα επόμενα λεπτά το ματς ισορρόπησε και μεταφέρθηκε στο χώρο της μεσαίας γραμμής. Στο 73΄ ο Κουλούρης έχασε άλλη μια ευκαιρία να διπλασιάσει τα τέρματα του, με το σου του στην κίνηση να περνάει λίγο άουτ.

Στο 75΄ ήταν η σειρά του Ατρομήτου να σπαταλήσει μια μεγάλη ευκαιρία, με την εξ επαφής κεφαλιά του Φυτανίδη να περναει λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Ο ΠΑΟΚ απάντησε στο 77΄ με τον Ουάρντα που στην πρώτη του επαφή με την μπάλα είδε τον Γκορμπούνοφ να σταματάει εντυπωσιακά την προσπάθειά του. Τα τελευταία λεπτά ήταν απλά τυπική διαδικασία για τις δύο ομάδες, με τον «δικέφαλο» του Βορρά να αποδρά εύκολα με τους τρεις βαθμούς από το Περιστέρι.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

Ατρόμητος (Σα Πίντο): Γκορμπούνοφ, Κιβρακίδης (38΄ Λημνιός), Φυτανίδης, Ζησόπουλος, Κατράνης (83΄ Κοντοές), Μανιάτης, Ούμπιδες, Κυριακίδης, Τόνσο, Ντιγκινί (77΄ Πλατέλλας), Λε Ταλέκ

ΠΑΟΚ (Ίβιτς): Μπρίκιτς, Λέοβατς, Μαλεζάς, Κρέσπο, Κίτσιου, Κάτσε (69΄ Σάκχοφ), Κάνιας, Τσίμιροτ, Μπίσεσβαρ (77΄ Ουάρντα), Ντζάλμα (83΄ Λεονάρντο), Κουλούρης

ΤΑ ΠΛΑΝΑ ΤΩΝ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ: Ο Ρικάρντο Σα Πίντο δεν άλλαξε συνταγή και έμεινε πιστός στο 4-2-3-1. Κάτω από τα δοκάρια ξεκίνησε ο Γκορμπούνοφ, με την τετράδα της άμυνας του να αποτελείται από τους Κιβρακίδη (δεξιά), Κατράνη (αριστερά) και στόπερ τους Ζησόπουλο, Φυτανίδη. Σε ρόλο αμυντικών χαφ οι Μανιάτης, Ούμπιδες στα άκρα οι Κυριακίδης (δεξιά), Ντιγκινί (αριστερά), επιτελικός μέσος ο Τόνσο και στην επίθεση ο Λε Ταλέκ.

Ο Βλάντας Ίβιτς επέλεξε να παίξει με 4-3-3. Ο Μπρικιτς κάτω από τα δοκάρια, με την άμυνα του να αποτελείται από τους Μαλεζά, Κρέσπο (στόπερ), Λέοβατς (αριστερά) και Κίτσιου (δεξιά). Στα χαφ οι Κάνιας, Κάτσε, Τσίμιροτ με την τριάδα μπροστά τους να αποτελείται από τους Μπίσεσβαρ (δεξιά), Τζάλμα (αριστερά), Κουλόυρης (κορυφή).

Ο ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Ο Κιβρακίδης ήταν ο αρνητικός πρωταγωνιστής του Ατρομήτου, καθώς η κακή εκτίμηση στη φάση του πρώτου γκολ, έδωσε στον ΠΑΟΚ από νωρίς το προβάδισμα. Ο δεξιός μπακ των γηπεδούχων βρέθηκε σε κακή μέρα, αντιμετώπισε πολλά προβλήματα από τον Μπίσεσβαρ και ο Σα Πίντο τον αντικατέστησε πριν την ολοκλήρωση του πρώτου μέρους. Γενικά η άμυνα του Ατρομήτου σε ένα ακόμα ματς συνάντησε πολλά προβλήματα.

ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΚΡΙΝΑΝ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ: Ο Μπίσεσβαρ ήταν ο κορυφαίος του ΠΑΟΚ κυρίως στο πρώτο ημίχρονο, αφού πέρα από το γκολ που σημείωσε, ταλαιπώρησε αρκετά τον Κιβρακίδη, με αποτέλεσμα την αντικατάσταση του τελευταίου στο 38΄. Σε καλή μέρα βρέθηκε και η τριάδα των χαφ (Κάτσε, Κάνιας, Τσίμιροτ) του ΠΑΟΚ που νίκησε κατά κράτος τους Μανιάτη-Ούμπιδες.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Ο ΠΑΟΚ ήθελε περισσότερο το ματς, ήταν κυρίαρχος στο πρώτο μέρος πετυχαίνοντας δύο γκολ και σπαταλώντας μερικές ακόμα ευκαιρίες, με αποτέλεσμα να φτάσει εύκολα στη νίκη που τον φέρνει στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας περιμένοντας παράλληλα, στραβοπάτημα του Πανιωνίου στη Λεωφόρο απέναντι στον Παναθηναϊκό. Ο ΠΑΟΚ στην επανάληψη έκανε διαχείριση δυνάμεων αν και θα μπορούσε να έχει φύγει με περισσότερα γκολ απέναντι στην τραγική άμυνα του Ατρομήτου.

Ο ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΟΥ ΔΙΑΙΤΗΤΗ: Πολύ καλή διαιτησία από τον Κύζα, ο οποίος δεν είχε να διαχειριστεί κάποια δύσκολη φάση. Σωστές αποφάσεις από τους δύο βοηθούς να ακυρώσουν τα γκολ των Λε Ταλέκ στο πρώτο μέρος και Ντιγκινί στο δεύτερο, αφού οι δύο παίκτες του Ατρομήτου ήταν εκτεθειμένοι.

Ατρόμητος - ΠΑΟΚ 0-2