MENU

Το SDNA με αποκλειστικό ρεπορτάζ που δημοσίευσε χθες, αποκάλυψε το σαφέστατο προβάδισμα που έχει τη δεδομένη χρονική στιγμή η αντιπολίτευση και η παράταξη του Βαγγέλη Γραμμένου ενόψει των εκλογών της ΕΠΟ στις 26 Οκτωβρίου.

Αποκαλύψαμε παράλληλα, ότι πέρα από το προβάδισμα της αντιπολίτευσης στις Ενώσεις Ποδοσφαιρικών Σωματείων όπου η κάθε μία θα έχει τρεις ψήφους στις εκλογές, υπέρ της παράταξης Γραμμένου τάσσεται και η πλειοψηφία των ομάδων της Super League, όπου η κάθε μία θα έχει τη δική της ψήφο. Όπως τονίζαμε χαρακτηριστικά, «…ενώ στη Γ.Σ. του Ιουνίου οι ομάδες της Super League είχαν μοιραστεί (6-6, ενώ τέσσερις δεν ψήφισαν καθόλου: Πανιώνιος, Αστέρας, Ηρακλής, Πλατανιάς), υπάρχουν ομάδες που είτε άλλαξαν στάση, όπως η Βέροια, είτε επέλεξαν το στρατόπεδο της αντιπολίτευσης, όπως ο Πλατανιάς, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι πλέον στην πλευρά της αντιπολίτευσης βρίσκονται τουλάχιστον 10 από τις 16 ομάδες της Λίγκας, με προοπτική να γίνουν 12»!

Μία από αυτές που ανεβάζουν τον αριθμό των ομάδων που θα ψηφίσουν Γραμμένο στις εκλογές, είναι η Κέρκυρα, η οποία χθες άνοιξε ουσιαστικά τα χαρτιά της και έδειξε προτίμηση!

Πώς; Με το να εκδώσει ανακοίνωση κατά του «συστήματος» και να πάρει ξεκάθαρη θέση κατά των Βασάρα-Γκρούτση που όρισαν τον Ανδρέα Παππά ως 4ο διαιτητή στον αγώνα των Φαιάκων με τον ΠΑΣ Γιάννινα. Με λίγα λόγια, η Κέρκυρα υιοθέτησε ανοιχτά, όχι απλά την ρητορική της «συμμαχίας» Παναθηναϊκού-ΑΕΚ-ΠΑΟΚ, αλλά τις θέσεις της αντιπολίτευσης της ΕΠΟ ότι διαιτητές σαν τον Παππά και των υπολοίπων που έχουν προκαλέσει το κοινό αίσθημα, δεν έχουν θέση στους πίνακες.

Μάλιστα, η Κέρκυρα πάει και ένα βήμα παρακάτω και επιτίθεται όχι μόνο για τον Παππά, αλλά και για τον ορισμό του διαιτητή Γιαννουλάκη στον ίδιο αγώνα.

Επειδή όμως εκτός από την Κέρκυρα, ΚΑΙ ο ΠΑΣ Γιάννινα θα ψηφίσει Γραμμένο στις εκλογές της ΕΠΟ, οι Φαίακες έσπευσαν να ξεκαθαρίσουν: «Οι σχέσεις μας με την ομάδα του ΠΑΣ παραμένουν εξαιρετικές και περιμένουμε τους αντιπάλους μας ώστε να τους φιλοξενήσουμε με τον καλύτερο τρόπο».

Η στάση της Κέρκυρας βέβαια, μόνο τυχαία δεν μπορεί να χαρακτηριστεί. Έχουν συμβεί γεγονότα που έχουν αλλάξει τα δεδομένα, όπως συνέβη και με τον Πλατανιά και όπως θα συμβεί και με άλλες ομάδες…

Οι Φαίακες ήταν μια ομάδα που βρισκόταν στο «άρμα» του «συστήματος» και αυτό το αποδεικνύουν διαχρονικά οι τοποθετήσεις της εντός της λίγκας. Ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας: Δεν υπάρχει περίπτωση να βρει κάποιος μια ψηφοφορία ή μια συζήτηση εντός του συνεταιρισμού όπου η Κέρκυρα να μην είχε πάρει το μέρος του Ολυμπιακού και του «ερυθρόλευκου μπλοκ».

Πλέον και εκείνοι πήδηξαν από το καράβι του «συστήματος» και του διεφθαρμένου καθεστώτος στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Ο ένας λόγος είναι σίγουρα επειδή είδαν ότι η κατάσταση και οι συσχετισμοί που έχουν δημιουργηθεί, δεν ανατρέπονται.

Κυρίως όμως, πήδηξε από το καράβι επειδή αποφάσισε να πάψει να εθελοτυφλεί, βλέποντας καθαρά –προς τιμήν της- ότι το ποδόσφαιρο έπιασε πάτο και πιο κάτω δεν έχει! Η μπόχα και η δυσωδία έπνιξε τα πάντα!

Εξάλλου, και οι άνθρωποι που ηγούνται της προσπάθειας για αλλαγή σελίδας στο ελληνικό ποδόσφαιρο, φαίνεται ότι έπεισαν την Κέρκυρα να αλλάξει στάση και να πάρει θέση υπέρ της κάθαρσης.

Με απόλυτη βεβαιότητα και βάσει των σημερινών δεδομένων, μπορούμε να πούμε ότι στο πλευρό της αντιπολίτευσης στις εκλογές της ΕΠΟ τάσσονται οι ΠΑΕ: ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκός, Ξάνθη, Παναιτωλικός, ΠΑΣ Γιάννινα, Βέροια, Πλατανιάς και Κέρκυρα.

Αυτές είναι 9 ομάδες, δηλαδή είναι ήδη η πλειοψηφία. Όμως θα επιμείνουμε στο ρεπορτάζ μας: Τον Βαγγέλη Γραμμένο στις εκλογές της ΕΠΟ, θα τον ψηφίσουν τουλάχιστον οι 10 από τις 16 ΠΑΕ…

Πήδηξε και επίσημα από το καράβι του «συστήματος» η Κέρκυρα!