MENU

Μόνο για μερικές ημέρες έμεινε εκτός του προεδρικού θώκου της Λίγκας ο Γιώργος Στράτος. Στις σημερινές αρχαιρεσίες της διοργανώτριας ο αντιπρόεδρος της Ξάνθης αποφασίστηκε με τον πλέον πανηγυρικό τρόπο να είναι ξανά αυτός ο ισχυρός άνδρας της Σούπερ Λιγκ, έπειτα την προ δύο εβδομάδων παραίτησή του, όταν κι ενημερώθηκε ότι δεν στηρίζεται από τον Ολυμπιακό.

Το 12-2 άλλωστε της ψηφοφορίας το καταδεικνύει με τον πλέον εμφατικό τρόπο, αφού βέβαια προηγουμένως οι «ερυθρόλευκοι» είχαν αποσύρει τη δική τους υποψηφιότητα, εκείνη του -εκ των αντιπροέδρων τους- Θόδωρου Γιαννίκου, από τη στιγμή που τα... κουκιά δεν μαζεύονταν.

Κάπως έτσι επικράτησε η θέση της «συμμαχίας» ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκού και ΑΕΚ που έχει πάρει πλέον την πλειοψηφία με το μέρος της ανατρέποντας τους συσχετισμούς της τελευταίας πενταετίας που ήθελαν τον Ολυμπιακό πάντα νικητή στη Λίγκα με… καθεστωτικά ποσοστά (14-2, 15-1 κλπ.)!

Είναι ενδεικτικό άλλωστε το γεγονός πως για πρώτη φορά μετά το 2010 δεν εκλέγεται πρόεδρος στη Σούπερ Λιγκ που είτε προέρχεται, είτε στηρίζεται από την «ερυθρόλευκη» ΠΑΕ. Συγκεκριμένα στη συγκεκριμένη θέση βρέθηκαν κατά σειρά οι Μαρινάκης, Παπουτσάκης, Μώραλης, Αγραφιώτης και Μποροβήλος, πριν αναλάβει τα ηνία ο Γιώργος Στράτος.

Δείτε αναλυτικά ποιοι ήταν οι πρόεδροι της τελευταίας εξαετίας:

2010-2011: Βαγγέλης Μαρινάκης

2011-2012: Απόστολος Παπουτσάκης

2012-2013: Γιάννης Μώραλης

2013-2014: Γιάννης Μώραλης

2014 (Ιούλιος-Νοέμβριος): Τάκης Αγραφιώτης

2014 (Νοέμβριος): Γιώργος Μποροβήλος

2015: Γιώργος Μποροβήλος

2016: Γιώργος Στράτος

Τελευταίος... μη ερυθρόλευκης απόχρωσης πρόεδρος της λίγκας, ήταν ο Νικόλας Πατέρας, την περίοδο 2009-10 (την τελευταία, δηλαδή σεζόν του Σωκράτη Κόκκαλη στην προεδρεία της ΠΑΕ Ολυμπιακός, πριν την εποχή Βαγγέλη Μαρινάκη)...

Πρόεδρος Super League «χωρίς» τις... ευλογίες Ολυμπιακού μετά από 6 χρόνια!