MENU

Την απόκτηση του Αντρέ Μάρτινς ανακοίνωσε ο Ολυμπιακός, o oποίος αυτή τη στιγμή είναι στο Ρίο με την εθνική της χώρας του και έχει ήδη αγωνιστεί στις δύο νίκες των Πορτογάλων ως βασικός! Η μεταγραφή που περιμέναμε πως θα ολοκληρωθεί σήμερα έγινε από την πειραική ΠΑΕ με τον 26χρονο Πορτογάλο box to box μέσο να γίνεται μέλος της «ερυθρόλευκης» οικογένειας.

Ο Αντρέ Μάρτινς είχε απασχολήσει έντονα τον Ολυμπιακό και τον Ιούνιο επί Σίλβα, όταν και είχε φτάσει πολύ κοντά στην μεταγραφή του στους Πειραιώτες.

Ο Μάρτινς είχε μείνει ελεύθερος το καλοκαίρι από την Σπόρτινγκ και μάλιστα εκείνη την περίοδο ο Σίλβα είχε τονίσει πως όντως τον ενδιαφέρει για τον Ολυμπιακό.

Η περίπτωσή του τότε δεν προχώρησε, με τον Σίλβα στην πορεία να φεύγει, όμως τώρα που επέστρεψε Πορτογάλος στον «ερυθρόλευκο» πάγκο, ο Μπέντο, ο Μάρτινς ντύθηκε στα «ερυθρόλευκα». Η συμμετοχή του βεβαίως με την Αρούκα για το Europa League θεωρείται απίθανη την άλλη εβδομάδα.

Αυτό, επειδή οι Πορτογάλοι μάλλον θα συνεχίσουν στα προημιτελικά και το επόμενο ματς το έχουν στις 10 Αυγούστου (με την Αλγερία). Μετά στις 13 Αυγούστου είναι τα προημιτελικά, στις 17 τα ημιτελικά και στις 20 ο τελικός.

Το who is who του Αντρέ Μάρτινς

Ο Αντρέ Ρενάτο Σοάρες Μάρτινς (1.69μ.) γεννήθηκε στις 21/1/1990 στην Σάντα Μαρία ντε Φερέιρα της Πορτογαλίας. Αγωνίζεται στο κέντρο του γηπέδου και αποτελεί πολυσύνθετο ποδοσφαιριστή που μπορεί να κάνει πολλά στον αγωνιστικό χώρο. Άρχισε να μαθαίνει ποδόσφαιρο στις Ακαδημίες της Argoncilhe σε ηλικία μόλις 9 ετών και ακολούθως μεταπήδησε στην Feirense. Ο επόμενος σταθμός του ήταν οι Ακαδημίες της Σπόρτινγκ Λισσαβόνας όπου έφτασε ως και την πρώτη ομάδα το 2009.

Η ποδοσφαιρική του ενηλικίωση δεν έρχεται άμεσα στην Σπόρτινγκ αλλά μέσω δανεισμών του (σ.σ.: Real Massama, Belenenses) σε μικρότερες ομάδες. Σε όλο αυτό το διάστημα πείθει για το ταλέντο του και τους προπονητές των μικρών Εθνικών Πορτογαλίας και καλείται στις ομάδες U16, U17, U19, U20 και U21.

Η πιο σημαντική σεζόν της καριέρας του, ως τώρα, ήταν η σεζόν 2011/12 αφού και 11 συμμετοχές στο πορτογαλικό πρωτάθλημα παίρνει με την Σπόρτινγκ και «γεύση» Ευρώπης αγωνιζόμενος στο UEFA Europa League με την ομάδα της Λισσαβόνας να φτάνει ως και τα ημιτελικά και τον Αντρέ να είναι παρών στα σπουδαία εκείνα παιχνίδια. Από τη σεζόν εκείνη και έπειτα καθιερώνεται στην ομάδα αποτελώντας βασικό της «γρανάζι» και αγωνιζόμενος με τη φανέλα της μέχρι και την αμέσως προηγούμενη (2015/16) σεζόν.

Ο Μάρτινς, που αυτή τη στιγμή είναι παρών στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο με την Ολυμπιακή ποδοσφαιρική ομάδα της πατρίδας του, έχει φορέσει και τη φανέλα της «μεγάλης» Εθνικής της χώρας του. Το έχει κάνει σε 2 διεθνείς φιλικούς αγώνες (με Κροατία και Ολλανδία) ενώ ήταν στην αποστολή και σε 3 αγώνες (με Β.Ιρλανδία, Ισραήλ και Λουξεμβούργο) της προκριματικής φάσης του Μουντιάλ.

Δείτε σε δράση το νέο απόκτημα του Ολυμπιακού

https://www.youtube.com/embed/QkkrkKeZwmI
Στον Ολυμπιακό ο Αντρέ Μάρτινς (vids)