MENU

Μετά την –σημαντική δημοσιογραφική επιτυχία του «ΦΩΤΟΣ» και πολύ χρήσιμη για την γνώση ΟΛΩΝ- εξαιρετική συνέντευξη που παραχώρησε ο Γρηγόρης Γεωργάτος άπαντες ψάχνουν να βρουν ποιον εννοεί ο πρώην αθλητικός διευθυντής του Ολυμπιακού όταν λέει ότι «ένα πρόσωπο βλάπτει την ομάδα». Σε ποιον αναφέρεται με τη δήλωσή του «και για μένα και για τον Σίλβα ένα πρόσωπο έπαιξε πολύ άσχημο παιχνίδι πίσω από την πλάτη μας».

Λοιπόν. Επειδή αρκετοί ΞΕΡΟΥΝ, αλλά καθόλου βέβαιος δεν είμαι ότι θα πουν... Επειδή ήμουν ίσως ο μόνος δημοσιογράφος την ημέρα της απομάκρυνσης του Γεωργάτου από τον Ολυμπιακό που είχα ασχοληθεί και στο sdna.gr και στον ΣΠΟΡ FM 94,6 και στην LIVE SPORT με τις αιτίες του διαζυγίου... Επειδή ο Κεφαλλονίτης μέσα και από αυτή τη συνέντευξη απέδειξε πόσο πολύ αγαπάει τον Ολυμπιακό και ότι εκείνο που πραγματικά τον ενδιαφέρει είναι να πάρει η ομάδα την πρόκριση στο Ισραήλ... Επειδή, τέλος, δεν είναι σωστό να «φωτογραφίζονται» άλλα πρόσωπα αντί άλλων, ως «μετάφραση» της συνέντευξης Γεωργάτου...

Γράφω απόλυτα τεκμηριωμένα (όπως είχα πράξει και στα τέλη Ιουνίου, όταν «έσκασε» το θέμα):

- Ο Γεωργάτος ΔΕΝ εννοεί τον Σάββα Θεοδωρίδη.

- Ο Γεωργάτος ΔΕΝ εννοεί τον Κριστιάν Καρεμπέ.

- Ο Γεωργάτος δεν εννοεί τον Γιαννίκο, τον Κουντούρη, τον Δουρέκα. Δεν εννοεί κάποιον πρώην ή νυν δημοσιογράφο εντός ή εκτός ΠΑΕ.

- Ο Γεωργάτος ΔΕΝ εννοεί φυσικά τον Βαγγέλη Μαρινάκη για τον οποίο, με όσα είπε στο «ΦΩΣ» επιβεβαίωσε αυτό που γράφαμε εκείνη την ημέρα, δηλαδή ότι παρά το διαζύγιο εξακολουθεί κι έχει πολύ καλές σχέσεις αλληλοεκτίμησης με τον πρόεδρο του Ολυμπιακού.

Ποιον ΕΝΝΟΕΙ με τη δήλωσή του ο Γρηγόρης Γεωργάτος; Οσοι δεν γνωρίζουν, δεν έχουν παρά να κάνουν αυτή την ερώτηση στον αντιπρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός κ. Γιάννη Βρέντζο. Τον άνθρωπο που «τρέχει» την ΠΑΕ σε όλα τα ζητήματα ειδικά μετά την επιβολή του περιοριστικού όρου «μη ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο» στον κ. Μαρινάκη. Η απάντηση του κ. Βρέντζου θα είχε πραγματικά πολύ μεγάλο ενδιαφέρον...

Στις 23 Ιουνίου, την ημέρα που έφυγε ο Μάρκο Σίλβα και ανακοινώθηκε η πρόσληψη του Βίκτορ Σάντσεθ, 24 ώρες μετά το διαζύγιο Ολυμπιακού-Γεωργάτου, είχα γράψει εδώ στο sdna.gr κείμενο με τίτλο «''Δανεικός'' από τη Νότιγχαμ... ο Βίκτορ Σάντσεθ». Σε ένα απόσπασμα του συγκεκριμένου άρθρου ανέφερα τα εξής: «Το γεγονός ότι όσο περνούν οι ώρες επιβεβαιώνεται η «δυσαρέσκεια» της ΠΑΕ (του Γιάννη Βρέντζου, λένε κάποιοι, δεν μπορώ να το επιβεβαιώσω) που «χρέωσε» στον Γρηγόρη ότι δεν... κράτησε «προσηλωμένους» τους ξένους παίκτες πριν από τον τελικό με την ΑΕΚ (λες και ήταν υποχρεωμένος να τους κυνηγάει στις παραλίες!) είναι μια «λεπτομέρεια της επόμενης μέρας».

Καθώς φαίνεται όμως απ΄όσα ακολούθησαν και κυρίως από τις σημαντικές δηλώσεις του Γεωργάτου μόνο... λεπτομέρεια της επόμενης ημέρας δεν ήταν.

Στη συνέντευξη που παραχώρησε ο Γεωργάτος λέει ότι ΓΝΩΡΙΖΕΙ τους (πραγματικούς) λόγους που έφυγε από τον Ολυμπιακό ο Μάρκο Σίλβα γιατί τους είπε σε εκείνον ο ίδιος ο Πορτογάλος που του τηλεφώνησε μετά από 15 ημέρες. Είναι προφανές, πλέον, ότι ο Σίλβα δεν έφυγε επειδή δεν ήταν... συγκεντρωμένος «για προσωπικούς του λόγους» στους στόχους της ομάδας, αλλά για θέματα πολύ πιο σοβαρά. Στα οποία ουδείς εξ ημών δικαιούται να πιθανολογεί. Θα ήταν σημαντικό για τους οπαδούς του Ολυμπιακού αν τα έλεγαν είτε ο ίδιος ο Σίλβα (δεν το είχε πράξει με εκείνη την «γενικόλογη» δήλωση αποχαιρετισμού του) είτε ο Γεωργάτος κάποια στιγμή.

Το θέμα όμως είναι άλλο. Αν δεχθούμε ότι ο Γεωργάτος λέει 100% αλήθεια, τότε η ατάκα «και για μένα και για τον Σίλβα ένα πρόσωπο έπαιξε πολύ άσχημο παιχνίδι πίσω από την πλάτη μας» είναι πολύ ΣΟΒΑΡΗ. Μοιάζει σαν ισχυρισμός, μετά λόγου γνώσης, ότι ΚΑΙ για το διαζύγιο με τον προπονητή ΑΥΤΟ το πρόσωπο «έπαιξε ρόλο» με όσα είπε στον Βαγγέλη Μαρινάκη. Και οι περισσότεροι φαντάζομαι συμφωνούν πως δεν ήταν το καλύτερο για τον Ολυμπιακό ότι «έχασε» από τον πάγκο του τον Μάρκο Σίλβα. Και τούτο ουδεμία σχέση έχει με το αν οι πρωταθλητές θα προκριθούν ή όχι στο Ισραήλ.

Για όλα τούτα, λοιπόν: Επειδή ΠΟΛΛΟΙ είναι αυτοί που ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ποιους ΔΕΝ ΕΝΝΟΕΙ με τη δήλωσή του ο Γρηγόρης Γεωργάτος, θα είχε πραγματικά μεγάλο ενδιαφέρον αν... ξέρει το πρόσωπο αυτό στο οποίο αναφέρθηκε ο Γρηγόρης, ο αντιπρόεδρος του Ολυμπιακού, ο Γιάννης Βρέντζος. Ο οποίος φυσικά έχει προσφέρει –και συνεχίζει να προσφέρει- πολλά στην ερυθρόλευκη ΠΑΕ...

ΥΓ1: Ο Ολυμπιακός μπορεί να έπαιξε άθλια, να άκουσε δικαιολογημένα τις αποδοκιμασίες του κόσμου του, να μην εκμεταλλεύθηκε την έδρα του, αλλά παραμένει φαβορί πρόκρισης στο ζευγάρι με την Χάποελ. Εκείνο που δεν γνωρίζω είναι σε πόσο... βάθος χρόνου παραμένει φαβορί για τον πάγκο ο Βίκτορ Σάντσεθ αν η ομάδα του δεν παρουσιάσει κανονικό πρόσωπο. Θα τα αναλύσουμε τις επόμενες ημέρες.

ΥΓ2: Αφού... έχασε μπόλικο χρόνο με το 3-4-3 απέναντι στην ΑΙΚ μέσα στη Λεωφόρο κι αφού τον γλίτωσε από «Καμπαλιές» δύο φορές ο Λουκ Στιλ, ο Αντρέα Στραματσόνι βρήκε στο πρόσωπο του Μολέντο τον δικό του «ήρωα». Στο κάτω κάτω τούτη πανάκριβη σε αξία και μηδέν σε κόστος μεταγραφή για τον Παναθηναϊκό ο Ιταλός την πιστώνεται. Λογικά οι πράσινοι θα περάσουν στη ρεβάνς. Λογικά, είπαμε...

ΥΓ3: Δικαιολογημένα τα καλά λόγια για τον Τιμούρ Κετσπάγια. Απόλυτα διαβασμένος κόντρα στην Σεντ Ετιέν και με ΑΕΚ δομημένη θαυμάσια στα «μπορώ» της έκανε το πρώτο βήμα. Η ρεβάνς είναι εντελώς άλλη συζήτηση. Είναι πολύ κρίμα όμως γι αυτή την καλοδουλεμένη ΑΕΚ που δεν έκανε 20 ημέρες νωρίτερα την μεταγραφή του Αλμέιδα. Η ρεβάνς «φωνάζει» για την χρησιμότητα «κανονικού σέντερ φορ».

Κύριε Βρέντζο, μήπως ξέρετε ποιον εννοεί ο Γεωργάτος;