MENU
ΑΝΑΛΥΣΗ LIVE LIVE
STOIXIMAN SUPER LEAGUE
Περιβόλια, Novasports 1
Πλατανιάς
ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ
1 1
Ολυμπιακός
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΕΙΤΕ ΤΟ LIVE

Όλα τα σερί έχουν ένα τέλος. Μικρά, μεγάλα, κυριαρχικά, επιβλητικά, όλα κάποια στιγμή τελειώνουν. Η μοναδική ομάδα εντός συνόρων που κατάφερε φέτος να μην χάσει από τον Ολυμπιακό (έστω και στο κύπελλο), τον σταμάτησε και στο πρωτάθλημα και δικαίως παίρνει τον τίτλο του κακού του δαίμονα! Ο γενναίος Πλατανιάς προηγήθηκε στο πρώτο ημίχρονο με γκολ του Ράμος, άγγιξε την νίκη, όμως οι «ερυθρόλευκοι» με το 13ο φετινό γκολ του Κώστα Φορτούνη, ο οποίος ήρθε από τον πάγκο, έσωσαν τουλάχιστον το αήττητο (1-1), αν και είδαν το νικηφόρο τους σερί να σταματάει στα Περιβόλια.

Ποιος φορούσε τα «ερυθρόλευκα»;

Αν κάποιος έβλεπε το πρώτο ημίχρονο δίχως να ξέρει ποιος φοράει τι (τουλάχιστον μέχρι να γίνει το 1-0) θα στοιχημάτιζε την ζωή του πως αυτός που φορούσε τα «ερυθρόλευκα» ήταν ο Ολυμπιακός κι όχι ο Πλατανιάς. Με εξαίρεση μία φάση στα 50 δευτερόλεπτα, όταν ο Ντουρμάζ με κεφαλιά από πλεονεκτική θέση, ξέχασε να σημαδέψει εστία, ο Πλατανιάς ήταν η ομάδα που έπαιζε κανονικό ποδόσφαιρο. Οι Κρητικοί όχι μόνο δεν «έφαγαν» φάση, αλλά σε κάθε ευκαιρία σημάδευαν τον Μαζουακού, παράγοντας καθαρές φάσεις!

Σε τρεις περιπτώσεις ο (άγιος) Ρομπέρτο έβαλε το χεράκι του, αποκρούοντας κεφαλιά του Μενδρινού (11’), μακρινό σουτ του Αποστολόπουλου (13’) και κοντινό διαγώνιο σουτ του Γουνδουλάκη στο 32’ (εδώ έβαλε το… ποδαράκι του). Αυτό που μύριζε ότι έρχεται, ήρθε τελικά στο 35ο λεπτό. Ο Γουνδουλάκης με υπέροχη 30άρα μπαλιά σημάδεψε την πλάτη της άμυνας, ο Ράμος ελίχθηκε υπέροχα, πέρασε τον Ντα Κόστα και με βολέ κεραυνοβόλησε τον Ισπανό τερματοφύλακα για το 1-0, στο πρώτο γκολ των Κρητικών στο πρωτάθλημα μετά από 425 αγωνιστικά λεπτά!

Πρώτη φορά… πίσω στο σκορ!

Η πρώτη φορά που ο Ολυμπιακός έμεινε πίσω στο σκορ στο φετινό πρωτάθλημα θύμωσε τους παίκτες του Ολυμπιακού που μέχρι να βγει το ημίχρονο (κρατήθηκαν 5 λεπτά καθυστέρηση για πτώση τάσης του ρεύματος), πίεσαν αφόρητα και ήταν καταιγιστικοί (όπως η βροχή που δυνάμωσε απότομα), όμως έπεσαν πάνω στον Σωτηρίου, ο οποίος έπιανε τα… πάντα! Για την ακρίβεια έπιασε συρτό σουτ του Τσόρι (37’) διαγώνιο βολέ του Πάρντο μετά από λάθος απομάκρυνση του Γκνιάτιτς (39’), πλασέ του Ιντέγε (42’) και μακρινό σουτ του Σαλίνο (48’)! Μάλιστα ενώ το ρολόι είχε φτάσει στο… 50 (και κάτι), μία σέντρα - ξυραφιά από τον (κορυφαίο στο πρώτο μέρος) Αποστολόπουλο απέτυχε για ελάχιστα να βρει τον Ράμος που θα φυσούσε την μπάλα στα δίχτυα για το 2-0.

Προ Φορτούνη…

Η διακοπή της ανάπαυλας έκανε τον καιρό να ηρεμήσει και τον Ολυμπιακό να… ξεφουσκώσει. Η ομάδα του Μάρκο Σίλβα έχασε την φούρια της και σπατάλησε το πρώτο μισό της επανάληψης, φλυαρώντας ακατάπαυστα. Την ίδια στιγμή, η πολύ συμπαγής ομάδα του Παράσχου δεν σταμάτησε να κρυφοκοιτάει για το δεύτερο γκολ, με μία ασυνεννοησία Σιόβα - Ρομπέρτο σε σέντρα του Γουνδουλάκη να προκαλεί πανικό. Κάπου εκεί, ο Μάρκο Σίλβα αποφάσισε να εμπιστευτεί το πιο σίγουρο του χαρτί.

Μετά Φορτούνη…

Η είσοδος του Κώστα Φορτούνη (αντί του Καμπιάσο) άλλαξε το σχήμα στο πιο επιθετικό 4-3-3 και ξαφνικά ο Ολυμπιακός άρχισε να τσουλάει το τόπι πιο ορθολογικά και να πιέζει όλο και περισσότερο τους Κρητικούς. Φάση καθαρή δεν έβγαλε όμως η πίεση απέδωσε καρπούς (74’, 1-1), όταν μακρινό σουτ του Ντουρμάζ που κόντραρε στον Σελίν ξεγέλασε τον Σωτηρίου και ο Φορτούνης που πήρε το ριμπάουντ, έκανε σε κενή εστία το 1-1, στο 13ο φετινό του γκολ. Τι έγινε στο υπόλοιπο της αναμέτρησης; Μονότερμα. Παιχνίδι στο μισό γήπεδο, αλλά χωρίς κλασική φάση. Οι αμέτρητες σέντρες και τα φάουλ γύρω από την περιοχή του Σωτηρίου πέρασαν όλα ανεκμετάλλευτα και κάπως έτσι, η πρώτη γκέλα του Ολυμπιακού στο πρωτάθλημα ήταν πια γεγονός.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Πλατανιάς (Γιώργος Παράσχος): Σωτηρίου, Κουλιμπαλί, Βάντερσον, Σελίν, Μπανανά, Γκνιάτιτς, Στανισάβλιεβιτς, Μενδρινός (73’ Ανγκούλο), Αποστολόπουλος, Γουνδουλάκης (81’ Μιλούνοβιτς), Ράμος (87' Δημήτρης).

Ολυμπιακός (Μάρκο Σίλβα): Ρομπέρτο, Σαλίνο, Ντα Κόστα, Σιόβας, Μαζουακού, Καμπιάσο (58’ Φορτούνης), Μιλιβόγεβιτς, Ντομίνγκες (84’ Σεμπά), Ντουρμάζ, Πάρντο (84’ Πουλίδο), Ιντέγε.

Διαιτητής: Ηλίας Σπάθας (Συνδέσμου Πειραιά)

ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ: Άξιζε να γκελάρει ο Ολυμπιακός;

Μπορεί τα νούμερα να λένε ότι ο Ολυμπιακός έκανε 22 τελικές και να είχε ουκ έστιν αριθμό από κερδισμένα κόρνερ (16 για την ακρίβεια), όμως με εξαίρεση το τελευταίο δεκάλεπτο του πρώτου ημιχρόνου, η αλήθεια είναι ότι δεν έπαιξε καλά ούτε ορθολογικά. Οι αμέτρητες σέντρες ήταν βούτυρο στο ψωμί των αμυντικών του Πλατανιά, που με βάση την συνολική του απόδοση, άξιζε κάτι από αυτό το ματς και εντέλει το πήρε.

GREXIT: Πολλοί οι υστερήσαντες από τον Ολυμπιακό (Τσόρι, Πάρντο), ωστόσο αυτός που ήταν ο αδύναμος κρίκος για ένα ολόκληρο ημίχρονο ήταν ο Αρτούρ Μαζουακού. Όλες οι φάσεις του Πλατανιά στο πρώτο μέρος ήταν από την πλευρά του, ενώ ο Γάλλος αριστερός μπακ που ταλαιπωρήθηκε αφάνταστα από τον Αποστολόπουλο, δεν είχε ούτε φρεσκάδα, ούτε ανεβάσματα για να γίνει επικίνδυνος επιθετικά.

CAPITAL CONTROL: Με δύο πρόσωπα ο διαιτητής της αναμέτρησης. Στο πρώτο ημίχρονο ο Σπάθας κατάφερε να ξεσηκώσει την εξέδρα των γηπεδούχων με μερικά περίεργα σφυρίγματα σε φάουλ, πλάγια, αλλά και αντιμετώπιση της έννοιας «πλεονέκτημα», με πολλά ανάποδα φαλτσοσφυρίγματα σε φάσεις που δεν έκριναν πράγματα. Στην επανάληψη, η απόδοση του βελτιώθηκε, έστω κι αν έδινε εύκολα το σφύριγμα σε πτώσεις των «ερυθρόλευκων».

ATM: Στο τέλος της ημέρας, ο Ολυμπιακός έχασε το νικηφόρο σερί, αλλά όχι το αήττητο. Οι «ερυθρόλευκοι» φλέρταραν σε πολλά προηγούμενα ματς με την γκέλα και ίσως αυτή η ισοπαλία τους απαλλάξει από ένα επιπλέον βάρος. Από την άλλη, ο Πλατανιάς μπορεί να έμεινε για 8ο επίσημο ματς δίχως νίκη, αλλά αυτός ο βαθμός λογικά θα δώσει φτερά στην αυτοπεποίθηση των Κρητικών ενόψει της δύσκολης συνέχειας.

PLAN B: Ο Γιώργος Παράσχος επέλεξε να παίξει με σφιχτό 4-4-1-1 και να γεμίσει το κέντρο ώστε να έχει υπεραριθμία στα χαφ. Στο πρώτο μέρος προσπάθησε να χτυπήσει τον Ολυμπιακό κυρίως στην πτέρυγα που είχε ο Μαζουακού, αφού ο Γουνδουλάκης βοηθούσε πολύ τον Αποστολόπουλο, με αποτέλεσμα όλες οι φάσεις να βγουν από εκεί. Όσο περνούσε ο χρόνος, ο Παράσχος γύρισε πίσω την ομάδα που (μία μόνο τελική στην επανάληψη), με τις αλλαγές του να έχουν όλες ανασταλτικό χαρακτήρα, με τους Κρητικούς να βγάζουν το τελευταίο μισάωρο όλοι πίσω από την μπάλα.

Σε ότι αφορά τον Ολυμπιακό, ο Μάρκο Σίλβα δεν είχε εκπλήξεις με το 4-2-3-1 να παραμένει για ακόμα ένα παιχνίδι, με τον Σαλίνο αντί του Ομάρ και τον Φορτούνη ξανά στον πάγκο και την τριάδα Πάρντο, Τσόρι, Ντουρμάζ (από δεξιά προς τα αριστερά) πίσω από τον Ιντέγε. Η είσοδος του Φορτούνη αντί του Καμπιάσο έκανε το σχήμα σαφώς πιο επιθετικό (4-3-3 με ανάποδο τρίγωνο, όπως στην Νέα Σμύρνη) με τον Ολυμπιακό να γίνεται πολύ πιο πιεστικός, ενώ τα τελευταία χαρτιά του Σίλβα (Σεμπά, Πουλίδο αντί Τσόρι και Πάρντο) ίσως και να άργησαν να γίνουν.

ΕURO GROUP: Οι καθοριστικές αποκρούσεις του Σωτηρίου στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου, κράτησαν ζωντανό τον Πλατανιά και εντέλει τον βοήθησαν να διαχειριστεί διαφορετικά το δεύτερο ημίχρονο. Ο Έλληνας τερματοφύλακας μαζί με τους Αποστολόπουλο, Μπανανά μπαίνουν στην πρώτη λίστα των διακριθέντων για τους Κρητικούς.

Πλατανιάς - Ολυμπιακός 1-1 (vids)