MENU
ΑΝΑΛΥΣΗ LIVE LIVE
STOIXIMAN SUPER LEAGUE
Βέροια
ΒΕΡΟΙΑ
0 0
Πανθρακικός
ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ
ΔΕΙΤΕ ΤΟ LIVE

Μετά τη βαριά ήττα του από τον Αστέρα Τρίπολης την περασμένη αγωνιστική, ο Πανθρακικός χρειαζόταν οπωσδήποτε αποτέλεσμα στη Βέροια. Με αυτό τον στόχο στο μυαλό τους, οι παίκτες του Δημήτρη Ελευθερόπουλου μπήκαν καλύτερα στο ματς και πίεσαν για το γκολ στο πρώτο μισάωρο, όμως αυτό δεν ήρθε. Κάπου εκεί, προς το τελευταίο τέταρτο του πρώτου 45λεπτου η ομάδα του Γιώργου Γεωργιάδη πήρε σταδιακά τον έλεγχο του αγώνα και δεν τον ξαναέχασε ως το τελευταίο σφύριγμα. Στο διάστημα αυτό έχασε 3-4 πολύ καλές ευκαιρίες, όμως το τελικό 0-0 μάλλον αφήνει και τους δύο ικανοποιημένους, δεδουμένου του ότι το γκολ της νίκης θα μπορούσε να είχε έρθει για οποιαδήποτε πλευρά. Σε κάθε περίπτωση, ο ένας βαθμός θα φανεί χρήσιμος τόσο για τη Βέροια στη συνέχεια, όσο κυρίως και για τον Πανθρακικό, ο οποίος παλεύει να ξεφύγει από την προτελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Η πρώτη καλή στιγμή στο ματς ήρθε στο 21' με τον Πανθρακικό να βγάζει αντεπίθεση και τον Λόπες να αποκρούει το σουτ του Ντιγκινί. Τρία λεπτά μετά, ο Μάρτινς μπήκε στην περιοχή της Βέροιας και σούταρε δυνατά, όμως η μπάλα κόντραρε στον Όστοϊτς και απομακρύνθηκε. Όπως απομακρύνθηκε επίσης και η επικίνδυνη σέντρα του Ντιγκινί στο 27', στην τελευταία επικίνδυνη στιγμή των φιλοξενούμενων στο πρώτο ημίχρονο.

Από αυτό το σημείο του αγώνα και μετά, υπήρξε επιθετικός μονόλογος της Βέροιας. Στο 29' ο Κόλα σουτάρει λίγο έξω από την περιοχή και ο Αθανασιάδης κάνει την πρώτη από μια σειρά επεμβάσεων. Στο 40', στην πρώτη κλασική φάση των γηπεδούχων, ο Παπαγεωργίου σώζει την ομάδα του διώχνοντας τη μπάλα πάνω στη γραμμή μετά την κεφαλιά του Κόλα, ενώ στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου μέρους, ο Αθανασιάδης αποκρούει σωτήρια την κεφαλιά του Ναζλίδη αυτή τη φορά.

Πιεστικά ξεκίνησε και το δεύτερο ημίχρονο η Βέροια, όπως δηλαδή τελείωσε το πρώτο, όμως η πρώτη τελική προσπάθεια ήρθε μετά από σχεδόν δέκα λεπτά, με την κεφαλιά του Κόλα έπειτα από σέντρα του Γεωργιάδη να περνάει άουτ. Αυτό το παιχνίδι, με τις σέντρες προς τον Κόλα στην περιοχή ήταν η συνήθης επιλογή των γηπεδούχων σε αυτό το ματς και η αλήθεια είναι ότι βρήκαν αρκετές φάσεις με αυτό τον τρόπο. Τρία λεπτά μετά, ο Αθανασιάδης διώχνει σε κόρνερ προ του Κόλα, όμως στο 65' η εστία του Πανθρακικού σώθηκε από βέβαιη παραβίαση από το οριζόντιο δοκάρι, αφού εκεί σταμάτησε η κεφαλιά του Κόλα μετά τη σέντρα του Άρτσε.

Στο τελευταίο 20λεπτο, ο ρυθμός του αγώνα έπεσε αφού κάτι οι αλλαγές, κάτι η πλήρης οπισθοχώρηση του Πανθρακικού και τα αρκετά φάουλ, δεν βοήθησαν στο να παιχτεί μπάλα. Οι φιλοξενούμενοι μάλιστα έφτασαν κοντά στο να «κλέψουν» τη νίκη, όμως η κεφαλιά του Μελίσση μετά από κόρνερ πέρασε ελάχιστα άουτ. Τελευταία σπουδαία στιγμή του αγώνα ήταν στο 86' όταν ο άνθρωπος που έφτασε κοντά στο 0-1, ο Μελίσσης, αυτή τη φορά έσωσε την ομάδα του από την ήττα, διώχνοντας στο 86' τη μπάλα πάνω στη γραμμή, μετά την κεφαλιά του Μπατιόν.

ATM: Το ταμείο του αγώνα

Λίγα πράγματα σε γενικές γραμμές στη Βέροια. Και οι δύο ομάδες θα μπορούσαν να είχαν πετύχει ένα γκολ, με αυτή του Γεωργιάδη να έχει στο τέλος της ημέρας περισσότερες ουσιαστικές ευκαιρίες, όμως ο Πανθρακικός αμύνθηκε σωστά και όταν χρειάστηκε είχε και την τύχη με το μέρος του. Σε κάθε περίπτωση, ένας πολύτιμος βαθμός στη μάχη της παραμονής και για τους δύο.

ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ: Άξιζε κάτι περισσότερο η Βέροια;

Αν λάβουμε υπ' όψιν μόνο τον αριθμό των ευκαιριών, τότε πιθανότατα ναι. Ωστόσο, υπάρχει πάντα και η... ποιότητα των ευκαιριών. Μετά από 90 λεπτά, η ουσία είναι ότι και ο Πανθρακικός είχε 1-2 πολύ καλές στιγμές για ένα γκολ, οπότε μάλλον οι γηπεδούχοι θα πρέπει να αρκεστούν σε αυτό τον ένα βαθμό χωρίς να σκέφτονται ότι σπατάλησαν την ευκαιρία για μια νίκη.

ΕURO GROUP: Αυτοί που έκριναν το ματς

Ο Αθανασιάδης με διαφορά, αφού αυτός έκανε σωτήριες επεμβάσεις για τον Πανθρακικό όταν χρειάστηκε.

GREXIT: Ο χειρότερος του αγώνα

Δεν έκανε κάποιος τη διαφορά με αρνητικό τρόπο. Ίσως ο Κόλα να αξίζει λίγους... αρνητικούς πόντους παραπάνω, αφού είναι αυτός που σπατάλησε 2-3 καλές ευκαιρίες για τη Βέροια. Βεβαίως, αυτή είναι η μία όψη του νομίσματος, αφού η άλλη είναι ότι εξ αρχής βρέθηκε στη σωστή θέση για να έχει τη δυνατότητα να κάνει αυτές τις τελικές προσπάθειες.

CAPITAL CONTROL: Ο έλεγχος των διαιτητών

Κανένα πρόβλημα για τον Αρετόπουλο και τους βοηθούς του σε αυτό το ματς, οι οποίοι άλλωστε δεν είχαν και δύσκολες φάσεις να αντιμετωπίσουν.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Βέροια (Γιώργος Γεωργιάδης): Λόπες, Πούγγουρας, Γιαννούλης, Όστοϊτς (75’ Νάστος), Μαλόν, Μπατιόν, Άρτσε, Μαγέφσκι (60’ Αμπντούν), Ναζλίδης, Γεωργιάδης, Κόλα (81' Καϊκούτ).

Πανθρακικός (Δημήτρης Ελευθερόπουλος): Αθανασιάδης, Ποτουρίδης, Παπαγεωργίου, Μελίσσης, Ντιγκινί, Λαδάκης (73’ Ηλιάδης), Μπουγαΐδης, Χαβίτο, Μεχία, Βάλτερ (58’ Χασομέρης), Ροτζέριο Μάρτινς (53’ Ιγκόρ).

Διαιτητής: Αλέξανδρος Αρετόπουλος (Τρικάλων)

Βοηθοί: Θεόδωρος Νταλούκας (Τρικάλων), Αντώνιος Δίπλαρης (Καρδίτσας)

Τέταρτος: Αλέξανδρος Κατσικογιάννης (Ηπείρου)

Όρθιος στη Βέροια ο Πανθρακικός