MENU

Το ερώτημα που με καίει εμένα είναι το αν πρέπει να αισθάνομαι ηλίθιος που ο μεγαλομέτοχός του ΠΑΟΚ, της ομάδας που καλύπτω το ρεπορτάζ, υποσχέθηκε πως θα πληρώσει τα χρέη της ΠΑΕ, τα πλήρωσε και συνεχίζει να επενδύει στο ποδόσφαιρο.

Και πραγματικά. Για ποιον ανταγωνισμό μιλάμε όταν ο ένας πληρώνει τα χρέη του και ο άλλος όχι. Δεν φτάνει η ΕΠΟ, έχουμε και τις τόγκες.

Δεν ξέρω πόσα πρέπει να πληρώσει ο Ολυμπιακός. Είναι 40εκατ. ευρώ, είναι 10εκατ, είναι 7εκατ. ευρώ. Πραγματικά δεν είμαι ο κατάλληλος να κρίνει το τι και το πώς. Αυτό που ξέρω είναι πως δεν έχουν βγει από τα ταμεία του κάποια χρήματα και από τα δικά μου βγήκαν. Στη πρώτη περίπτωση αυτά επενδύθηκαν στην ομάδα, στην δεύτερη όχι.

Δεν ξέρεις από πού να ξεκινήσεις και που να τελειώσεις με αυτή την ομάδα. Σηκώνεις τα χέρια ψηλά.

Αναλύοντας λοιπόν τον τρόπο που έχει στηθεί ο ανταγωνισμός καταλήγεις πως πρωταγωνιστεί μία ομάδα που ελέγχει την ΕΠΟ. Που ελέγχει την επικοινωνία γενικότερα αφού βγαίνει θέμα πως o εφέτης που πήρε αθωωτική απόφαση για το Κοριόπολις έχει σχέσεις με την ομάδα αυτή και το γράφουνε δύο μέσα ενημέρωσης. Άντε τρία. Που έχει δεκάδες δανεικούς σε ομάδες της ίδιας κατηγορίας. Που δεν πληρώνει τις οφειλές του. Ο ανταγωνισμός στα καλύτερά του. Αντιλαμβάνεστε, ακόμη κι αν είστε Ολυμπιακοί, πως αυτό το πράγμα δεν είναι ποδόσφαιρο. Η νίκη χάνει σημαντική αξία μέσα από αυτή την διαδικασία.

Στα δικά μας, είχαμε το πρόβλημα στη Θεσσαλονίκη για το αν πρέπει ή όχι να ανταλλάξουμε εισιτήρια με τον Ηρακλή. Οι δύο ομάδες τελικά τα βρήκαν και θα γίνει η ανταλλαγή. Και οι οπαδοί των δύο ομάδων έχουν την ευκαιρία - αν εγκρίνει η Πολιτεία - να μονιμοποιήσουν αυτή την αυτονόητη κάποτε εικόνα.

Νομίζω πως είναι ευκαιρία να καταλάβουν οι φίλαθλοι - οπαδοί, πως ο εγωισμός τους έρχεται πολλά φορές κόντρα στο συμφέρον της ομάδας. Σήμερα πχ, εμείς μπορεί να μην έχουμε οικονομικό πρόβλημα, αλλά κανένας δεν μπορεί να είναι σίγουρος για το τι θα συμβεί στο μέλλον. Ο Ηρακλής όμως δεν έχει κάποιον μεγιστάνα παρά την εξαιρετική προσπάθεια που κάνει ο κ. Παπαθανασάκης. Οι 100 χιλιάδες ευρώ που θα μπούνε στο ταμείο του, μπορεί να είναι μία μεταγραφή πολύ χρήσιμη για το δεύτερο μισό της σεζόν. Δεν έχει την πολυτέλεια να τα πετάξει αυτά τα χρήματα, σε αυτή την φάση της ελληνικής αγοράς.

Από εκεί και πέρα, είναι ηλίθιο να μην έχει κόσμο ένα τέτοιο παιχνίδι. Ας παρθεί το ρίσκο, ας αποδείξουν όλοι πως αξίζουν το αυτονόητο και αν δεν το αξίζουν, μη τολμήσει κανείς να θέσει θέμα στο μέλλον.

Όμως οι ομάδες δεν μπορούν να χορεύουν στον ρυθμό της καφρίλας. Θα πρέπει να περνάνε μηνύματα προς τη σωστή κατεύθυνση. Και αυτή δεν νοείται να μη φιλοξενεί ντέρμπι με οπαδούς και των δύο ομάδων.

Ο ανταγωνισμός στα... καλύτερά του