MENU

Ο Ισπανός τερματοφύλακας άφησε την Ελλάδα στις αρχές του περασμένου καλοκαιριού, καθώς επιθυμούσε ήδη καιρό πριν να γυρίσει στην πατρίδα του (και) για οικογενειακούς λόγους.

Ωστόσο, τα πράγματα μάλλον δεν εξελίσσονται όπως τα περίμενε ο Ρομπέρτο, ο οποίος μπορεί να ξεκίνησε ως βασική επιλογή του Κίκε Φλόρες κάτω από την εστία του καταλανικού συλλόγου, ωστόσο οι... γκέλες που έκανε τις πρώτες αγωνιστικές της Πριμέρα Ντιβιζιόν υποχρέωσαν την ομάδα να αποκτήσει τον Ντιέγο Λόπεθ με αποτέλεσμα ο πρώην πορτιέρο των «ερυθρόλευκων» να μένει στον πάγκο.

«Δεν έχω μετανιώσει για καμία απόφαση που πήρα. Προφανώς και δεν είναι τα πράγματα όπως θα ήθελα. Γνώριζα πως ο ανταγωνισμός θα είναι μεγάλος, αλλά υπάρχουν πολλά κίνητρα για να παίξεις στο καλύτερο πρωτάθλημα του κόσμου. Δεν ήταν, φυσικά, οι λόγοι μόνο αθλητικοί. Υπάρχουν και άλλα πράγματα στη ζωή μου που μου δίνουν ευτυχία. Δεν θέλω να με επηρεάζει η αγωνιστική κατάστασή μου. Δεν μετανιώνω, διότι ξέρω ότι μπορώ να κερδίσω αυτό για το οποίο ήρθα» ανέφερε ο Ρομπέρτο και συμπλήρωσε:

«Δεν με πείραξε η κριτική στην αρχή της σεζόν, διότι γνωρίζω το επάγγελμά μου. Ο τερματοφύλακας είναι πάντα ο πρώτος ένοχος όταν η μπάλα μπαίνει στα δίχτυα, ακόμα κι αν το ποσοστό συμμετοχής του σε μια φάση είναι μικρό. Δεν διώχνω την ευθύνη από πάννου μου, αλλά δεν πιστεύω ότι η απόφαση του προπονητή να με αντικαταστήσει την τρίτη αγωνιστική ήταν επειδή δέχθηκα οκτώ γκολ σε δύο παιχνίδια. Καταλαβαίνω ότι αυτό έγινε για άλλους λόγους».

Ο Ρομπέρτο ξεκαθάρισε, επίσης, ότι ουδέποτε σκέφτηκε να αποχωρήσει από την Εσπανιόλ όπως γράφτηκε στον ισπανικό Τύπο, ενώ τόνισε ότι είναι αποφασισμένος να συνεχίσει να δουλεύει σκληρά για να κερδίσει και πάλι θέση βασικού.

Ρομπέρτο: «Δεν μετανιώνω για τη μεταγραφή στην Εσπανιόλ»