MENU

Μετά την περσινή πορεία πρωταθλητισμού δεν ήταν λίγοι αυτοί που περίμεναν πως, παρά την απώλεια του Σουάρες, οι «Κόκκινοι» θα συνέχιζαν στο ίδιο μονοπάτι και φέτος. 

Βέβαια, το συγκρότημα του Ρότζερς φρόντισε να παραστρατήσει από νωρίς (επιεικώς τραγικό ξεκίνημα στη σεζόν), ήρθε και η ανακοίνωση της καλοκαιρινής φυγής του Τζέραρντ και το γλυκό για τους φιλάθλους έδεσε σε τέτοιο βαθμό, που να μοιάζει με αδιάσπαστη πέτρα. 

Όμως, από τον περασμένο μήνα η Λίβερπουλ ανέβασε στροφές (όπως μαρτυρά και το σερί της: 5 ματς αήττητη, 3 νίκες σε αυτό το διάστημα) και, πλέον, αρχίζει να βολεύεται στα υψηλά στρώματα της Premier League. 

Στο σημερινό παιχνίδι κόντρα στη Σάντερλαντ η ομάδα του Ρότζερς ευτύχησε να προηγηθεί μόλις στο ένατο λεπτό, έπειτα από ωραία ομαδική προσπάθεια που είχε ως τελικό αποδέκτη το Μάρκοβιτς που έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 0-1. 

Η Λίβερπουλ, μ’ αναπτερωμένη ψυχολογία, έσπρωξε τις μηχανές της μέχρι το όριο, ήταν σαφώς ανώτερη, δημιούργησε ευκαιρίες, όμως δεύτερο γκολ δεν έβαλε. 

Βέβαια, το έργο της διευκολύνθηκε αρκετά μετά την αυστηρότατη δεύτερη κίτρινη στον Μπρίντκατ που άφησε την ομάδα του Πογιέτ με δέκα παίκτες και τα όνειρά της για επιστροφή στο ματς ημιτελή.  

Ακόμα κι έτσι, όμως, αν το σουτ του Τζόνσον στο 52΄ δεν πήγαινε στο δοκάρι, αλλά στα δίχτυα, και γινότανε το 1-1, τότε θα μπορούσαμε να μιλάμε για διαφορετικό παιχνίδι. 

Το «αν» έμεινε «αν» μέχρι το τέλος και η Λίβερπουλ προσέθεσε τους τρεις πολύτιμους βαθμούς στο σακούλι της. 

Σιγά- σιγά, τα χαμόγελα αρχίζουν να επιστρέφουν στο «Άνφιλντ»…

Το γκολ της αναμέτρησης: 

https://vine.co/v/Op07Fj112Tx/embed/simple
Ανάσταση Λαζαρ(ου)! (vid)