MENU

«Για να λέμε την αλήθεια στον κόσμο, οι μεγάλες νίκες καταγράφονται απέναντι σε μεγάλες ομάδες. Η ΑΕΚ σήμερα δεν είναι μεγάλη ομάδα, είναι ιστορική ομάδα. Μεγάλη ομάδα ήταν η ομάδα του Μπάρλου, ακόμα και του Νικολαΐδη, που την διοικούσαν παιδιά από καλές οικογένειες, είχαν ξοδέψει λεφτά. Η σημερινή ΑΕΚ, δυστυχώς, είναι μία μεγάλη απάτη, δεν είναι μία μεγάλη ομάδα. Για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους. Μακάρι αυτοί που διοικούν σήμερα την ΑΕΚ να είχαν ξοδέψει χρήματα, να έκαναν ξανά την ΑΕΚ μεγάλη. Αλλά πώς να το κάνεις αυτό όταν έχεις αφήσει μία ομάδα να πέσει στην τρίτη εθνική, να έχει φεσώσει όλο τον κόσμο και να το παίζεις όχι τζάμπα μάγκας μόνο και τζάμπα ευεργέτης. Αυτές είναι οι αλήθειες και θα πρέπει κάποια στιγμή σε αυτόν τον τόπο να καταγράφονται», δήλωνε ο ισχυρός άνδρας και πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης, μετά την σπουδαία εντός έδρας νίκη της ομάδας του επί της ΑΕΚ (4-0) στις 17 Οκτωβρίου του 2015...

Από εκείνο το δύσκολο για την Ένωση βράδυ στο «Γ. Καραϊσκάκης», το οποίο οδήγησε στην απομάκρυνση του Τραϊανού Δέλλα από την τεχνική ηγεσία της, ακολούθησαν 10 αναμετρήσεις με τον Ολυμπιακό σε πρωτάθλημα και Κύπελλο οι οποίες μετέτρεψαν τη δήλωση του Βαγγέλη Μαρινάκη σε μνημείο αλαζονείας - βιασύνης και ασφαλώς τον έκαναν να μετανιώσει για αυτή, καθώς μόνο σε ένα από τα επόμενα δέκα παιχνίδια οι ερυθρόλευκοι έφυγαν χαμογελαστοί από τον αγωνιστικό χώρο, με τους κιτρινόμαυρους μάλιστα να τους «σπάνε» το αήττητο το 2016 και να τους βγάζουν εκτός Κυπέλλου τρεις συνεχόμενες σεζόν, κάτι το οποίο δεν έχει κάνει κανένας άλλος σύλλογος στο παρελθόν!

Σεζόν 2015-16: Του χάλασε το αήττητο, του πήρε το Κύπελλο

Ο Ολυμπιακός του Μάρκο Σίλβα και των αλλεπάλληλων διαιτησιών υπέρ του οδεύει με άνεση προς την κατάκτηση του πρωταθλήματος, ωστόσο ο μεγάλος στόχος είναι να διατηρήσει το αήττητο μέχρι το τέλος της περιόδου και να ισοφαρίσει το «στοιχειωμένο» επίτευγμα του Παναθηναϊκού από το 1963-64. Το τρένο από τον Πειραιά θα κάνει στάση στο ΟΑΚΑ στην αναμέτρηση της 13ης Φεβρουαρίου, όταν το γκολ του Ρόναλντ Βάργκας δίνει τη νίκη στην ΑΕΚ (1-0) και τους αφήνει να διαμαρτύρονται για τη διαιτησία του Χαράλαμπου Καλογερόπουλου, καθώς έδωσε πέναλτι στην Ένωση σε εντός έδρας αγώνα με τον Ολυμπιακό μετά από... 21 χρόνια.

http://www.youtube.com/embed/a4A5TY90wGc?modestbranding=0&showinfo=0&playsinline=1

Έπειτα από εκείνο το ντέρμπι στο ΟΑΚΑ, ο Σάββας Θεοδωρίδης ζήτησε αντίπαλο την ΑΕΚ στο Κύπελλο και μετά την πρόκριση του Ολυμπιακού... με όλα τα μέσα επί του ΠΑΟΚ στα ημιτελικά, η επιθυμία του έγινε πραγματικότητα, καθώς με υπηρεσιακό προπονητή τον Στέλιο Μανωλά μετά την αποχώρηση του Γκουστάβο Πογέτ, οι κιτρινόμαυροι απέκλεισαν δύσκολα τον Ατρόμητο και τους συνάντησαν στον τελικό της διοργάνωσης. Για πρώτη φορά από το 1996, οι Πειραιώτες δεν κατάφεραν να παίξουν τον τελικό με τους δικούς τους όρους, στην ημερομηνία που ήθελαν, με τον διαιτητή και τους βοηθούς που προτιμούσαν και η ΑΕΚ, πιο ψυχωμένη και αποφασιστική στον αγώνα της 17ης Μαΐου, θα νικήσει πιο εύκολα από ότι δείχνει το τελικό σκορ (2-1) και θα κατακτήσει το τρόπαιο.

http://www.youtube.com/embed/K27CNQDyZ94?modestbranding=0&showinfo=0&playsinline=1

Σεζόν 2016-17: Μια χαρά και... δύο τρομάρες

Ο Ολυμπιακός έδειξε να «σπάει» το momentum της ΑΕΚ, με κρίσιμη και δικαιότατη νίκη στο ντέρμπι της 4ης αγωνιστικής της σεζόν 2016-17 (3-0) που έστειλε τον Τιμούρ Κετσπάγια στο... ταμείο ανεργίας και τον κράτησε «ζωντανό» σε μια δύσκολη φάση για τον σύλλογο (μετά τον αποκλεισμό από το Τσάμπιονς Λιγκ), επιτρέποντάς του, μαζί με το... ψυχορράγημα του διαβόητου συστήματος στα κρίσιμα ματς του πρώτου γύρου, να κατακτήσει τελικά το πρωτάθλημα. Στον δεύτερο γύρο στο ΟΑΚΑ τον Φεβρουάριο τα πράγματα είναι κάπως διαφορετικά, οι ποδοσφαιριστές του Μανόλο Χιμένεθ «μασάνε σίδερα» και η ομάδα - απάτη επικρατεί πανάξια με 1-0, χάρη στην εκτέλεση φάουλ του Αστρίτ Αϊντάρεβιτς.

Με τον Τάκη Λεμονή να έχει επιστρέψει στην τεχνική ηγεσία του, ο Ολυμπιακός θα προσπαθήσει να πάρει «εκδίκηση» στα ημιτελικά του Κυπέλλου, όμως για μια ακόμη φορά η ΑΕΚ είναι αυτή που θα τον σταματήσει, με νίκη 2-1 στο «Γ. Καραϊσκάκης» έπειτα από επτά και πλέον χρόνια και «γλυκιά» ήττα με 1-0 στο Ολυμπιακό Στάδιο (αυτή είναι η δεύτερη νίκη των Πειραιωτών επί της Ένωσης μετά την περιβόητη δήλωση του κ. Μαρινάκη, ωστόσο ουδείς τη χάρηκε) και θα προκριθεί στον τελικό, βυθίζοντας στην εσωστρέφεια τους πρωταθλητές σε συνδυασμό με τις απογοητευτικές εμφανίσεις τους στον δεύτερο γύρο της Super League και τις συνεχόμενες ήττες σε ντέρμπι εκτός έδρας από τους παραδοσιακούς τους αντιπάλους.

http://www.youtube.com/embed/NMhjeDGG88w?modestbranding=0&showinfo=0&playsinline=1

Σεζόν 2017-18: Η ομάδα - απάτη «τελείωσε» τον Ολυμπιακό

Φτάνουμε στην σεζόν 2017-18, ξεκινώντας από το ντέρμπι της 24ης Σεπτεμβρίου, ούτε δύο χρόνια μετά τη δήλωση περί ομάδας - απάτης, όταν με πρωταγωνιστή τον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο η ΑΕΚ επιστρέφει από το 0-2 και «τεζάρει» Ολυμπιακό και Μπεσνίκ Χάσι, ο οποίος φεύγει... νύχτα (3-2), με τους ακριβοπληρωμένους άσους των ερυθρόλευκων να αδυνατούν να αλλάξουν μπαλιά στο δεύτερο ημίχρονο. Ακολουθεί η «λευκή» ισοπαλία στον πρώτο μεταξύ τους προημιτελικό του Κυπέλλου πριν δύο εβδομάδες σε ένα φοβικό παιχνίδι για τους δύο αντιπάλους και ο Φεβρουάριος φέρνει το... τετραήμερο του τρόμου για τον Ολυμπιακό, με την ΑΕΚ να τον «τελειώνει» μέσα σε λίγες ημέρες από το πρωτάθλημα (2-1 στο Καραϊσκάκη) και το Κύπελλο (2-1 στο ΟΑΚΑ απόψε).

http://www.youtube.com/embed/EvQcdvB5uSE?modestbranding=0&showinfo=0&playsinline=1

Με τη γλώσσα των αριθμών λοιπόν, μετά τη δήλωση του Βαγγέλη Μαρινάκη για το πως η ΑΕΚ σταμάτησε να θεωρείται μεγάλη ομάδα και οι διοικούντες την είναι τζάμπα μάγκες, ακολούθησαν δέκα παιχνίδια σε πρωτάθλημα και Κύπελλο με επτά νίκες για την ΑΕΚ, έναν κερδισμένο τελικό Κυπέλλου, δύο προκρίσεις για την ίδια διοργάνωση και μόνο μια (ουσιαστικά) νίκη για τον σύλλογό του. O Ολυμπιακός μοιάζει να χάνει τα εγχώρια σκήπτρα, για πρώτη φορά μετά από 14 χρόνια δεν θα πάρει το Κύπελλο τρεις συνεχόμενες χρονιές και αποκλείστηκε από την Ευρώπη με κάτω τα χέρια, προλαβαίνοντας να γεμίσει τα ταμεία του με την πρόκριση στον όμιλο αλλά ντροπιάζοντας το όνομά του με τις πέντε «εύκολες» ήττες σε αυτόν, την ώρα που η ΑΕΚ είναι η μοναδική εκπρόσωπος της Ελλάδας στην Ευρώπη και ελπίζει βάσιμα για το πρώτο νταμπλ της μετά το 1979. Ο Οκτώβριος του 2015 και η ομάδα - απάτη του Δημήτρη Μελισσανίδη που έφαγε τέσσερα γκολ στο Καραϊσκάκη, με εχθρική διαιτησία από τον Γιώργο Κύζα και με τους οπαδούς των Πειραιωτών να σηκώνουν πανό «επιτέλους ήρθατε», μοιάζει πια τόσο μακρινός...

http://www.youtube.com/embed/AByyNo9hpEw?modestbranding=0&showinfo=0&playsinline=1
Ομάδα - απάτη τον έκανε... πελάτη: Μια νίκη σε 10 ματς με την ΑΕΚ ο Ολυμπιακός (vids)