MENU

Το γκολ αποτελεί την πεμπτουσία του ποδοσφαίρου. Το SDNA με αφορμή το τέλος του α΄ γύρου του πρωταθλήματος της Γ΄Εθνικής (αν και υπάρχουν ακόμα κάποιες εκκρεμότητες), αλλά και την έναρξη του δευτέρου παρουσιάζει τους επιθετικούς, οι οποίοι με τις μέχρι τώρα επιδόσεις τους έχουν καταφέρει να ξεχωρίσουν.

Φλόρενς Κέρι (Νίκη Βόλου)

Εντάχτηκε το καλοκαίρι στην Νίκη Βόλου ως ελεύθερος, από τον Αστέρα Αμαλιάδας και έχει καταφέρει μέχρι τώρα, να κάνει και με το παραπάνω την διαφορά. Ο λόγος για τον Φλόρενς Κέρι ο οποίος έχει καταφέρει να βρει τον δρόμο για τα δίχτυα 16 φορές, στα 13 παιχνίδι που έχει αγωνιστεί με την φανέλα των «κυανόλευκων», με συνέπεια αυτοί να βρίσκονται στην 1η θέση της βαθμολογίας του 4ου ομίλου.

Δημήτρης Βέρμπης (Αιγάλεω)

Αγωνίζεται στο Αιγάλεω για τρίτη στην σειρά σεζόν, ωστόσο φέτος χάρη στα γκολ του έχει συνεισφέρει σημαντικά, στο να βρίσκεται στην 1η θέση της βαθμολογίας του 7ου ομίλου. Ο Δημήτρης Βέρμπης έχει αγωνιστεί σε 12 αγώνες στο φετινό πρωτάθλημα της Γ΄Εθνικής, ωστόσο έχει καταφέρει να σκοράρει 11 φορές (στο εκτός έδρας ματς κόντρα στον Απόλλωνα Ερέτριας πέτυχε τα 3 από τα 6 γκολ των «κυανόλευκων»), δίνοντας με τον τρόπο αυτό βαθμούς στο «Σίτι».

Ιάσονας Παπαδημητρίου (Εδεσσαϊκός)

Ο Βολιώτης στην καταγωγή επιθετικός, μετακόμισε το περασμένο καλοκαίρι στους «τριαινοφόρους» από τον Κιλκισιακό και έχει βοηθήσει τα μέγιστα, στην προσπάθεια που αυτοί κάνουν για παραμονή στην κατηγορία. Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι στα 13 ματς, που έχει αγωνιστεί έχει βρει τον δρόμο προς στα δίχτυα 10 φορές, με πιο χαρακτηριστικό το ματς κόντρα στον Ερμή Αμυνταίου όπου και πέτυχε 4 γκολ. Αυτό έχει σαν συνέπεια οι «πράσινοι», να βρίσκονται στην 6η θέση της βαθμολογίας με 22 βαθμούς και στο +10 από την 10η θέση της βαθμολογίας, η οποία οδηγεί στον υποβιβασμό.

Γιώργος Παυλίδης (Αετός Ορφανού)

Ο 20χρονος επιθετικός μπορεί να παίζει για δεύτερη φορά στην καριέρα του στην Γ΄Εθνική (η πρώτη ήταν την σεζόν 2016-17 ως παίκτης της ΑΠΕ Λαγκαδά), ωστόσο έχει καταφέρει με τα τέρματα του να βοηθήσει σημαντικά τον Αετό Ορφανού. Ο ίδιος έχει καταφέρει να βρει τον δρόμο για τα δίχτυα 10 φορές στα 12 ματς, όπου και έχει αγωνιστεί με συνέπεια οι «ασπρόμαυροι» της Καβάλας να βρίσκονται στην 3η θέση του 1ου ομίλου πίσω από τον Νέστο Χρυσούπολης και την Καβάλα.

Γιώργος Γραμματικόπουλος (Ναυπακτιακός)

Ο Αχαιός επιθετικός έχει φάει με το κουτάλι τα γήπεδα της Γ΄Εθνικής από το 2013 και μετά, κατάφερε πέρυσι να σκοράρει 12 φορές. Φέτος μετακόμισε στον νεοφώτιστο στην κατηγορία Ναυπακτιακό, με την φανέλα του οποίου μετρά 10 γκολ σε 14 εμφανίσεις, κάτι που έχει σαν αποτέλεσμα, η ομάδα της Ναυπάκτου να βρίσκεται στο -1 από την πρώτη θέση της βαθμολογίας ...

Φλοσάρντ Μάλτσι (Ηλυσιακός)

Για τρίτη σερί σεζόν αγωνίζεται στην ομάδα του Ζωγράφου ο 24χρονος Αλβανός επιθετικός. Πέρυσι κατάφερε να πετύχει 11 γκολ σε 19 αγώνες, επίδοση την οποία φέτος έχει βάλει σαν στόχο του να την ξεπεράσει, καθώς στους 13 αγώνες που έχει αγωνιστεί μέχρι στιγμής έχει πετύχει 10 γκολ. Αυτό έχει σαν συνέπεια οι «κιτρινόμαυροι» να βρίσκονται στην 2η θέση της βαθμολογίας του 7ου ομίλου, πίσω από το Αιγάλεω με συνέπεια να έχει την πιο υψηλή θέση στην Γ΄Εθνική από το 2013 κι έπειτα (πέρυσι κατετάγη 4η)

Θανάσης Κανούλας (Βέροια)

Ο 26χρονος επιθετικός εντάχτηκε το καλοκαίρι στο δυναμικό της «Βασίλισσας του Βορρά», την οποία και έχει βοηθήσει σημαντικά με τα τέρματα του. Ο ίδιος μπορεί να μην ξεκίνησε καλά την χρονιά από γκολ όσον αφορά το σκοράρισμα, ωστόσο έχει καταφέρει με τα 10 γκολ του σε 11 αγώνες, να δώσει σημαντικούς βαθμούς στην ομάδα της Ημαθίας με συνέπεια αυτή να απέχει 4 βαθμούς από τον πρωτοπόρο της βαθμολογίας Άρη Παλαιοχωρίου.

Γιώργος Μπαρμπαρούσης (Πανηλειακός)

Ο Αιτωλοακαρνάνας επιθετικός την περυσινή σεζόν αγωνίστηκε στο πρωτάθλημα της Γ΄Εθνικής, με την φανέλα του Αστέρα Αμαλιάδας. Το καλοκαίρι που πέρασε πήρε την απόφαση, να μετακομίσει από την Αμαλιάδα στον Πύργο για λογαριασμό του Πανηλειακού, τον οποίο και έχει βοηθήσει σημαντικά με τα γκολ του. Ο ίδιος παρότι έχει αγωνιστεί σε 12 ματς, μετρά 9 γκολ τα οποία έχουν συνδυαστεί όλα με βαθμούς, με συνέπεια οι «ερυθρόλευκοι» να βρίσκονται στην 4η θέση της βαθμολογίας του 6ου ομίλου και στο +7 από την 9η θέση...

Όμηρος Συρεγγέλας (Παναργειακός)

Μπορεί να είναι μόλις 21 χρονών, αλλά αποτελεί το βαρύ πυροβολικό του Παναργειακού στο φετινό πρωτάθλημα. Ο λόγος για τον Όμηρο Συρεγγέλα, ο οποίος εντάχτηκε το καλοκαίρι στους «λύκους» από τον Παναρκαδικό. Ο νεαρός επιθετικός έχει καταφέρει στα 13 παιχνίδια που εχει αγωνιστεί, να βρει τον δρόμο για τα δίχτυα 9 φορές, με συνέπεια η ομάδα του να βρίσκεται στην 2η θέση της βαθμολογίας και στο -3 από την πρώτη Καλαμάτα.

Κώστας Μαρκόπουλος (Καβάλα)

Ο 26χρονος Δραμινός μετά από μία τριετή παρουσία του στην Δόξα εντάχτηκε φέτος στις τάξεις της Καβάλας, με στόχο να την βοηθήσει να επιστρέψει στις επαγγελματικές κατηγορίες. Μέχρι στιγμής το έχει καταφέρει καθώς αποτελεί τον πρώτο σκόρερ, του νεανικού συγκροτήματος του Παύλου Δερμιτζάκη με 9 γκολ σε 10 αγώνες, τα οποία έχουν συνδυαστεί με βαθμούς. Αποτέλεσμα αυτών οι «αργοναύτες» να βρίσκονται στην 2η θέση του βαθμολογικού πίνακα του 1ου ομίλου μόλις 1 βαθμό πίσω, από την έτερη ομάδα της Καβάλας τον Νέστο Χρυσούπολης (32 έναντι 33) δείχνοντας παράλληλα πως φέτος ήρθε η ώρα της για το παραπάνω βήμα.

Κώστας Φλίγκος (Ολυμπιακός Βόλου)

Ο Ήλειος επιθετικός επέστρεψε στους «ερυθρόλευκους» το περασμένο καλοκαίρι, ως ελεύθερος από τον Αλμυρό και έχει καταφέρει να τους βοηθήσει σημαντικά, στην προσπάθεια που κάνουν για επιστροφή τους στις επαγγελματικές κατηγορίες. Ο ίδιος έχει αγωνιστεί σε 12 και έχει καταφέρει 8 φορές να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα, κάτι που έχει σαν συνέπεια ο Ολυμπιακός να βρίσκεται στην 2η θέση της βαθμολογίας και στο -3 από την συμπολίτισα Νίκη .

Γιώργος Σαμπατάκος (Αστέρας Βλαχιώτη)

Βρίσκεται στον Αστέρα Βλαχιώτη από πέρυσι τον Ιανουάριο, όταν και πήρε μεταγραφή από τον Πανγυθεατικό. Ωστόσο φέτος έχει καταφέρει να βοηθήσει σημαντικά, το συγκρότημα της νότιας Λακωνίας στην προσπάθεια που κάνει για παραμονή στην κατηγορία. Ο λόγος για τον Γιώργο Σαμπατάκο. Ο 27χρονος επιθετικός πραγματοποιεί μέχρι στιγμής μία από τις καλύτερες χρονιές του, καθώς σε 14 αγώνες που έχει αγωνιστεί έχει σκοράρει 8 γκολ, με συνέπεια ο Αστέρας να βρίσκεται στο -3 από την 9η θέση που οδηγεί στην παραμονή.

Νίκος Κατσικοκέρης (Επισκοπή)

Μπορεί να έχει φτάσει αισίως στα 30, ωστόσο αποτελεί έναν από τους γκολτζήδες τα τελευταία χρόνια στην Γ΄Εθνική, με τον ίδιο να συνεχίζει απτόητος. Ο λόγος για τον Νίκο Κατσικοκέρη. Ο Αιτωλοακαρνάνας σέντερ φορ μετά το περυσινό του πέρασμα από τον Εθνικό και τα 10 γκολ που πέτυχε, καταφέρνοντας με τον τρόπο αυτό για τρίτη σερί σεζόν να έχει πετύχει διψήφιο αριθμό τερμάτων (είχε πετύχει την σεζόν 2015-16 16 γκολ και την σεζόν 2016 -17 18 γκολ), αγωνίζεται πλέον στην Επισκοπή με την φανέλα της οποίας σε 13 αγώνες μετρά 8 γκολ. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα το συγκρότημα του Ρεθύμνου, να βρίσκεται στην 4η θέση του βαθμολογικού πίνακα, με 21 βαθμούς στο + 8 από την ζώνη του υποβιβασμού.

Ηλίας Σταύρου (Ασπρόπυργος)

Αγωνίζεται ως μέσος, ωστόσο έχει καταφέρει να αποτελεί τον πρώτο σκόρερ του Ασπρόπυργου. Ο Ηλίας Σταύρου μετά το περυσινό του πέρασμα από το Αιγάλεω, έχει καταφέρει να βοηθήσει σημαντικά την ομάδα της Δυτικής Αττικής στο φετινό πρωτάθλημα. Ο 29χρονος παίκτης έχει παίξει σε 14 αγώνες και έχει καταφέρει να βρει 8 φορές τον δρόμο προς τα δίχτυα. Αυτό έχει σαν συνέπεια οι «κυανόλευκοι», να είναι στην 3η θέση της βαθμολογίας με 32 βαθμούς και ζωντανοί στην προσπάθεια που κάνουν για άνοδο στις επαγγελματικές κατηγορίες.

Φελίπε Σερτζίνιο (Ολυμπιακός Βόλου)

Ηρθε στην Ελλάδα για πρώτη φορά την σεζόν 2007-2008...ωστόσο στην Γ΄Εθνική αγωνίζεται από το 2016 μέχρι σήμερα. Ο Πορτογάλος Φελίπε Σερτζίνιο αποτελεί άξιο συμπαραστάτη του Κώστα Φλίγκου στον Ολυμπιακό Βόλου, σ΄ότι έχει να κάνει με το σκοράρισμα. Ο ίδιος στα 12 ματς που έχει αγωνιστεί μετρά 8 γκολ, με συνέπεια να έχει βάλει κι αυτός το δικό του λιθαράκι, στην πορεία πρωταθλητισμού που πραγματοποιούν την φετινή χρονιά οι «ερυθρόλευκοι».

Χρήστος Χατζησάββας (Διαγόρας Ρόδου)

Ο 26χρονος επιθετικός μεταγράφηκε το καλοκαίρι στον «γηραιό», με την φανέλα του οποίου πραγματοποιεί την καλύτερη του σεζόν στο πρωτάθλημα της Γ΄Εθνικής. Ο ίδιος έχει παίξει σε 13 αγώνες και έχει καταφέρει 8 φορές να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα, δίνοντας με τον τρόπο αυτό σημαντικούς βαθμούς στην ομάδα του. Αυτό έχει σαν συνέπεια οι «κυανέρυθροι» να βρίσκονται στην 2η θέση του βαθμολογικού πίνακα, με 31 βαθμούς 6 λιγότερους από τον πρωτοπόρο και συντοπίτη Ιάλυσο που έχει 37.

Οι «κανονιέρηδες» της Γ΄Εθνικής