MENU

Το περσινό καλοκαίρι ο Αρης, οικειοθελώς διάλεξε το δρόμο της εκκαθάρισης της παλιάς ΠΑΕ, μέσω της συμμετοχής του στη Γ’ Εθνική. Πολλοί ήταν αυτοί που έβλεπαν τη λύση αυτή ως την ιδανική για τους «κίτρινους», προκειμένου μέσα σε δύο χρόνια να επέστρεφαν στη Super League, απαλλαγμένοι από τα χρέη του παρελθόντος.

Στην ουσία τα πράγματα δεν ήταν έτσι. Η πορεία του Αρη, στο… άγνωστο γι’ αυτόν πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής, μόνο με ροδοπέταλα δεν ήταν στρωμένη. Οι δυσκολίες που συνάντησε πολλές. Βέβαια, και ο ίδιος έβγαλε μόνος του τα μάτια, με τις πολλές εσωτερικές αλλαγές που έγιναν μεσούσης της σεζόν. 

Η πρώτη δυνατή σφαλιάρα για τον Αρη, ήρθε στο Καυτανζόγλειο, όταν ηττήθηκε με 3-0 από τον Καμπανιακό. Τα παιχνίδια ωστόσο που του στέρησαν την άνοδο, ήταν αυτά με τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης, στο «Κλεάνθης Βικελίδης» (1-1 το τελικό αποτέλεσμα) και η ήττα στη Δράμα, από τη Δόξα (1-0).

Επειτα από εκείνο το παιχνίδι ακολούθησε ένα σερί οκτώ νικών και μίας ισοπαλίας της σημερινής, όμως δεν αρκούσε.Η αρχή των σεναρίων

Εδώ και αρκετό καιρό είναι η αλήθεια στον Αρη, παρά το γεγονός πως η ομάδας τους ήταν μόλις ένα πόντο πίσω από τον Πανσερραϊκό, έβλεπαν πως η πρώτη θέση δυσκολεύει πολύ για τους ίδιους και κάπως έτσι άρχισαν να σκέφτονται τα σενάρια, της ανόδου, μέσω των μπαράζ. Που ποντάρουν;

Με αφορμή τον υποβιβασμό του ΟΦΗ και της Νίκης Βόλου, και το δεδομένο της συμμετοχής των δύο αυτών ομάδων στη Γ' Εθνική, στον Αρη, υποστηρίζουν πως οι θέσεις που θα μείνουν κενές στη Football League, θα πρέπει να καλυφθούν από ομάδες της Γ' Εθνικής. Επίσης, ήδη από τη νέα χρονιά, έχει γίνει γνωστό πως το πρωτάθλημα της Β' Εθνικής, θα αλλάξει δομή και θα επιστρέψει στο παλιό σύστημα, του ενός ομίλου. Αυτό σημαίνει πως τα έξοδα και πάλι θα πολλαπλασιστούν για τις ομάδες και αυτός ίσως έχει ως αποτέλεσμα αρκετές εξ' αυτών να μην μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή. Οι Θεσσαλονικείς, έψαξαν την υπόθεση και πιέζουν προς αυτή την κατάσταση τη διεξαγωγή δηλαδή αγώνων μπαράζ, μεταξύ των δεύτερων ομάδων, του κάθε ενός από τους τέσσερις ομίλους της φετινής, Γ΄Εθνικής. Tι ισχύει σε ανάλογες περιπτώσεις;

Κατά το παρελθόν και πιο συγκεκριμένα το 2013, η Ζάκυνθος και ο Βατανιακός που επίσης είχαν τερματίσει στη δεύτερη θέση εκείνου του πρωταθλήματος, με απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ, είχαν κερδίσει την έφεση που είχαν καταθέσει, προκειμένου να είναι αυτές οι δύο ομάδες που θα πάρουν τις θέσεις που είχαν μείνει κενές στη Β' Εθνική. Αρα, το δεδικασμένο αυτό, θεωρείται σίγουρο πως θα το επικαλεστεί ο Αρης. 

Πάντως, το ακριβώς θα γίνει μέχρι στιγμής είναι κάτι που κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει και το σίγουρο είναι πως πλέον ο αγώνας των "κιτρίνων" θα συνεχιστεί, αυτή τη φορά, όχι όμως στο χορτάρι.

Τα σενάρια για μπαράζ ανόδου και το δεδικασμένο...