MENU

Πρέπει να παραδεχτούμε φίλοι μου ότι το χιούμορ των Τούρκων γίνεται ολοένα και καλύτερο. Ειδικά το τελευταίο τους ανέκδοτο ότι ο πρόεδρος της Μπεσίκτας συναντήθηκε με τον συγγενή του Υψηλάντη και τον έπεισε να ρίξει τις απαιτήσεις του για τον Φορτούνη από τα 12 εκατομμύρια στα 4 θα το ζήλευε και ο Μάρκος Σεφερλής ακόμα. 4 μύρια ο πρόεδρος κοστολογεί το στραγάλι στη σφυρίχτρα των ξένων διαιτητών που θέλουν να φέρουν οι Αγγελόπουλοι για τους τελικούς στο μπάσκετ, όχι τον κορυφαίο Έλληνα πρωταθλητή στη συγχρονισμένη κολύμβηση.

Και είναι τυχερός ο ισχυρός άνδρας των Τούρκων που βρίσκεται ακόμα στη θέση του. Γιατί αν τα έπαιρνε στο κρανίο ο πρόεδρος και του έλεγε 9 λέξεις, τώρα θα ήταν μετρ στου Ρέμου να μετράει πόσα γαρύφαλλα έριξε ο Μποτία όταν άκουσε το αγαπημένο του τραγούδι: «Κι έκρυψα το πρόσωπό μου για να μη με δεις, μη σου μείνει η εικόνα αυτή και στεναχωρεθείς, μα όταν έκλεισες τα αποδυτήρια τα χαράματα, τότε ξέσπασα αγάπη μου σε κλάματα». Εδώ ο πρόεδρος με 10 λέξεις ρίχνει κοτζάμ κυβέρνηση και δεν θα ρίξει τον ισχυρό άνδρα της Μπεσίκτας από τον προεδρικό θώκο με 9;

Τις άγριες διαθέσεις του Ευάγγελου, του επενδυτή και την απόφασή του να αλλάξει μόνος του κυβέρνηση για να γλιτώσουμε και τα έξοδα των αχρείαστων εκλογών, αποκάλυψε ο Σάντσο Πάντσα του, ο πιστός Μανώλης Γαβαθιώτης:

«Δέκα λέξεις, κύριοι. Ούτε καν … ένδεκα ! Ακριβώς δέκα λέξεις φτάνουν για να πέσει μια ολόκληρη κυβέρνηση – ή μάλλον ένα ολόκληρο καθεστώς, ΝΟΚ ΑΟΥΤ ! Ανάλογα βεβαίως ΠΟΙΟΣ ΤΙΣ ΛΕΕΙ αυτές τις δέκα λέξεις. Ποια είναι η προσωπικότητά του, ποιο το ειδικό του βάρος, το μέγεθός του στην κοινωνία και την οικονομία. Να είναι δηλαδή ένας Βαγγέλης Μαρινάκης». Γι’ αυτό δεν δίνει συχνά συνεντεύξεις ο πρόεδρος και αποφεύγει όπως ο Καρνέζης τις βουτιές, να αποκτά Μέσα που εκφράζουν τις θέσεις του. Επειδή έχει ενημερώσει τον δημοσιογραφικό κόσμο για τις επιπτώσεις που ακολουθούν κάθε του δήλωση, ανάλογα με τις λέξεις:

10 λέξεις: Πέφτει η κυβέρνηση

11 λέξεις: Παραιτείται ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας

12 λέξεις: Σεισμός 5,5 Ρίχτερ

13 λέξεις: Θερμό επεισόδιο με την Τουρκία

14 λέξεις: Πατάει το κουμπί ο Κιμ

15 λέξεις: Γ’ Παγκόσμιος Πόλεμος

16 λέξεις: Τέλος του κόσμου

17 λέξεις: Πρώτο πέναλτι του Ολυμπιακού μετά το τέλος του κόσμου, με εκτελεστή τον Τζόλε.

Και αν δεν το πιστεύετε φίλοι μου θα σας κάνει να αλλάξετε γνώμη ο Μανώλης: «Όπως ακριβώς το διαβάζετε. Γιορτή στα Ποσειδώνια έγινε προχθές και στο μικρόφωνο ήταν ο Αντώνης Ρέμος, παλιά και πρόεδρος του Ηρακλή. Σε ένα από τα πρώτα τραπέζια, ο Βαγγέλας. Δεν ξέρω τι ακριβώς έλεγε ο Ρέμος, αλλά ο ερυθρόλευκος του ζήτησε το μικρόφωνο».Επειδή είχε αγανακτήσει ο πρόεδρος.

Τρία πιάτα είχαν πέσει μέσα στη μεγάλη περιοχή του Ρέμου και κανένα δεν είχε πάρει πέναλτι, όπως τον παλιό, καλό καιρό των επενδύσεων και της γκρανκάσας. Άλλη μια απόδειξη ότι η κυβέρνηση, η δικαιοσύνη, η ΦΙΦΑ, η UEFA, ο Θόδωρος Θεοδωρίδης, ο Κόκκαλης, το FBI, ο Φρανκ Άντεργουντ και το «Στην υγειά μας ρε παιδιά» κάνουν πόλεμο στον πρόεδρο των επιτυχιών για να τον αναγκάσουν να πάρει τις επενδύσεις του και να τις στείλει να σπουδάσουν στην Αγγλία.

Γι’ αυτό όπως αφηγείται ο καλύτερος πελάτης του ακαζού χωρίς αμμωνία (100% κάλυψη λευκών - Ορατή βελτίωση της ποιότητας της τρίχας) το ξέσπασμα του προέδρου δεν είχε προηγούμενο:

«Και μόλις πήρε το λόγο, είπε ακριβώς αυτά. “Η χούντα πέφτει. Είναι θέμα μηνών. Δεν έχουμε κανένα θέμα”. Δέκα λέξεις, ακριβώς. Δεν χρειάζονταν και περισσότερες για να περιγραφούν αυτά πού περιέγραψε ο Μαρινάκης με αυτές τις δέκα λέξεις και για να δημιουργηθούν οι εντυπώσεις πού ήθελε να δημιουργήσει».Και οι 10 λέξεις που είπε ο πρόεδρος πολλές ήταν. Θα μπορούσε να δημιουργήσει τις ίδιες ακριβώς εντυπώσεις αν χρησιμοποιούσε 3 μόνο: «Πέφτει, μηνών, θέμα». Δεν ήθελε να το ρισκάρει όμως γιατί φοβήθηκε μήπως από συνήθεια το μυαλό των καλεσμένων του πάει στον Φορτούνη και αρχίσουν να τον ρωτάνε μετά πόσα μέτρα εκτός περιοχής ήτανε.

Η απόδειξη φίλοι μου ότι ο πρόεδρος έκανε στου Ρέμου συγκέντρωση διαμαρτυρίας μεγαλύτερη και απ’ το ΠΑΜΕ είναι απλή και τη δίνει ο Έλληνας Νοστράδαμος, Μανώλης Γαβαθιώτης:

«Απόδειξη; Εύκολο. Δεν πρόλαβε καν να τελειώσει τη φράση του, αμέσως μετά την τελευταία λέξη, το χειροκρότημα δόνησε την ατμόσφαιρα. Χειροκρότημα δυνατό, αυθόρμητο, γενικό ! Μιλάμε για εκατοντάδες προσκεκλημένους. Όλοι επιδοκίμασαν με ενθουσιασμό, χειροκροτώντας». Δεν έχει ξανασυμβεί τέτοιο πράγμα στα παγκόσμια χρονικά.

Είναι σαν να βρίσκεσαι σε συνέλευση της ΟΝΝΕΔ και να ανακοινώνει ο πρόεδρος ότι την άλλη εβδομάδα έρχεται συναυλία διαμαρτυρίας στην Ψαρρού με Φουρέιρα και Νίκο Οικονομόπουλο και βασικό σύνθημα «Λευτεριά στη Βόρεια Μύκονο». Το γενικό και αυθόρμητο χειροκρότημα θα είναι μεγαλύτερη έκπληξη και από διπλό του Κομπότη σε ματς που μέχρι το 69’ έχανε 3-0 με δυο αυτογκόλ.

Και κάπως έτσι φίλοι μου σύμφωνα με τον Γαβαθιώτη πέσαμε σε ακυβερνησία: «Κάπου εδώ, ταιριάζει η λαϊκή έκφραση: “Και τέζα ο καμπούρης!”. Εγώ θα το γράψω αλλιώς. Το “κεφαλοκλείδωμα” του Βαγγέλη Μαρινάκη έβγαλε την κυβέρνηση συριζανέλ ΝΟΚ ΑΟΥΤ ! Με δέκα λέξεις!».Πλέον όλοι οι πολιτικοί αναλυτές περιμένουν το επόμενο πάρτι του προέδρου στον Τριαντάφυλλο για να τρέξουν οι εξελίξεις.

Εκεί ο μεγαλύτερος εν Ελλάδι επενδυτής με 5 λέξεις: «Andthewinneris…(μαντέψτε το όνομα)» θα αναδείξει τον νέο πρωθυπουργό και θα του δώσει εντολή διακυβέρνησης για 24 χρόνια. Μόνο όταν βγάλει μαύρο χιόνι ο βόρειος πόλος και άσπρη τρίχα ο Γαβαθιώτης θα έχει δικαίωμα να ζητήσει εκλογές η αντιπολίτευση. Απλά, δημοκρατικά και ολυμπιακά.

Οι 10 λέξεις του Βαγγέλη που έριξαν την κυβέρνηση