MENU

Ο πρόεδρος της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου, Kωστάκης Κουτσοκούμνης, ήταν ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας FIFA και UEFA στη συνάντηση με τον υφυπουργό Αθλητισμού και την ΕΠΟ και μιλώντας στην «Καθημερινή», λίγο πριν την αναχώρησή του για την Αθήνα, έδειξε να μην είναι καθόλου αισιόδοξος για τις εξελίξεις.

Για τα επόμενα βήματα: «Εως αύριο (σ.σ. σήμερα) το μεσημέρι θα πρέπει να στείλω την έκθεσή μου στην Επιτροπή Εκτάκτων θεμάτων της FIFA, η οποία μπορεί να πάρει ακόμα και τηλεφωνικά απόφαση».

Για το τι θα αναφέρει στην έκθεση: «Δεν βλέπω θετικά την κατάσταση. Υπάρχουν περιπτώσεις που επισημάνθηκε κρατική παρέμβαση».

Για το αίτημα του Κοντονή να μείνουν εκτός ποδοσφαίρου όσοι κατηγορούνται από τη Δικαιοσύνη: «Δεν μπορεί να το κάνει το κράτος αυτό, όσο διερευνάται μια υπόθεση και δεν υπάρχει απόφαση δικαστηρίου. Μπορεί κάποιος να απέχει των καθηκόντων του εφόσον κατηγορείται αλλά δεν μπορεί όλα να εξαρτώνται από το πότε θα δικάσει το δικαστήριο. Δεν μας ενδιαφέρει τι γίνεται με τους νόμους στην Ελλάδα. Ακόμα και ένα βούλευμα αν βγει θα πρέπει να περάσει από έλεγχο».

Για το αν υπήρξε συμφωνία να σφυρίξουν ξένοι διαιτητές στους ελληνικούς αγώνες: «Αυτό που είπα είναι ότι εάν υπάρχουν αμφιβολίες για την ομαλή τέλεση του τελικού Κυπέλλου, εφόσον αυτός είναι ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον Ολυμπιακό, μπορούν να ζητήσουν ξένους διαιτητές και εμείς να συναινέσουμε και να στείλουμε».

Για τη θέση του σχετικά με την Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ: «Μπορούμε να δούμε ξεχωριστά το θέμα της Επιτροπής Δεοντολογίας. Θα μπορούσε να μας απασχολήσει. Πρότεινα να κάνουμε μία εξάμηνη εργασία για το πως λειτουργεί το ελληνικό ποδόσφαιρο και να αλλάξουμε ότι χρειάζεται. Να τα εξετάσουμε όλα. Πρέπει όμως και ο Υπουργός να κάνει κάποια παραχώρηση».

Κουτσοκούμνης: «Δεν είναι θετική η κατάσταση»