MENU

Την επανεξέταση της υπόθεσης της Βέροιας ζήτησε η ΠΑΕ Λεβαδειακός από το Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ, κατά τη συζήτηση της προσφυγής των Βοιωτών που έλαβε χώρα το μεσημέρι της Δευτέρας (27/7).

Σύμφωνα με τον Λεβαδειακό, τον οποίο εκπροσώπησε ο δικηγόρος, Δημήτρης Βαγιάκος, η αθωωτική απόφαση για τη Βέροια από την Επιτροπή Εφέσεων της ομοσπονδίας, «είναι λάθος, καθώς δεν κρίθηκαν σωστά τα πραγματικά περιστατικά. Έγινε μια ποσοτική και όχι ποιοτική αξιολόγηση των μαρτύρων και των κατηγορουμένων. Δεν εκτιμήθηκαν σωστά τα αποδεικτικά στοιχεία. Κάτω από ποιες προϋποθέσεις κατέθεσαν οι μεν και κάτω από ποιες κατέθεσαν οι δε. Οι τρεις που λένε ότι ματς με τον Ολυμπιακό ήταν στημένο, κατέθεσαν στον ανακριτή μετά από κλήση του και όχι αυτοβούλως. Οι υπόλοιποι παίκτες της Βέροιας, κάποιοι δεν είχαν καν γνώση του περιστατικού καθώς δεν ήταν μέσα, κάποιοι έχουν σχέση εξάρτησης με τη Βέροια, καθώς εργάζονται ακόμη εκεί και κάποιοι είναι κατηγορούμενοι».

Να τονιστεί ότι η προσφυγή του Λεβαδειακού κατά της Βέροιας, έχει να κάνει με το γεγονός πως υπάρχει έννομο συμφέρον, καθώς σε περίπτωση υποβιβασμού της «βασίλισσας του Βορρά», οι Βοιωτοί πιθανότατα θα «σώσουν» την κατηγορία.

Από την πλευρά της η Βέροια, η οποία θυμίζουμε πως έχει αθωωθεί και σε πρώτο αλλά και σε δεύτερο βαθμό για το 3-0 με τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη τον Γενάρη του 2013, έκανε ένσταση υποστηρίζοντας ότι το Διαιτητικό Δικαστήριο δεν έχει αρμοδιότητα να εξετάσει την υπόθεση.

«Είναι απαράδεκτη, αβάσιμη και αόριστη η προσφυγή», σχολίασε ο δικηγόρος, Γιάννης Γεωργιάδης. «Όταν ένας μάρτυρας (σ.σ. εννοεί Γεωργέα, Καλογέρης) δεν αναφέρει την πηγή του, δεν είναι μάρτυρας», πρόσθεσε ο Δημήτρης Πετρούσκας (δικηγόρος Αρβανιτίδη).

Ο Άρης Μαστρογιάννης, επίσης δικηγόρος της «βασίλισσας του Βορρά», υποστήριξε: «Η Βέροια είναι ο βάτραχος σε μία μάχη ελεφάντων μεταξύ Μαρινάκη, Αλαφούζου, Μελισσανίδη. Σε αυτές τις συμπληγάδες πέσαμε. Η απόφαση θεωρώ ότι είναι θεμελιωμένη και ζητάμε την αθώωση μας».

Ο Αργύρης Λίβας, τέλος, σημείωσε: «Ο Καλαϊτζίδης και ο Καλογέρης όχι μόνο δεν ήρθαν, για να δούμε και λίγο πίσω από την κουρτίνα τι υπάρχει, αλλά έστειλαν έγγραφο ότι απειλούνται. Ο Γεωργέας ήρθε και είπε ευθαρσώς ότι δεν απειλείται».

Η απόφαση για την οριστική τύχη της Βέροιας θα κριθεί από την Τετάρτη (29/7) και έπειτα, καθώς για την ίδια ημέρα έχει προθεσμία να καταθέσει υπόμνημα ο Λεβαδειακός. Η Βέροια θα καταθέσει υπόμνημα με τις θέσεις της ως αύριο (Τρίτη 28/7).

«Η Βέροια είναι ο βάτραχος σε μάχη ελεφάντων»!