MENU
ΑΝΑΛΥΣΗ LIVE LIVE
CHAMPIONS LEAGUE
Estádio do Dragão, Cosmote Sport 2HD
FC Porto
FC PORTO
0 2
Juventus F.C.
JUVENTUS F.C.
ΔΕΙΤΕ ΤΟ LIVE

Σε θεωρητικό επίπεδο, θα έπρεπε να συμβαίνει το αντίθετο: και μόνο με βάση το προσωνύμιό της και το γεγονός πως αγωνιζόταν στην έδρα της, η Πόρτο θα έπρεπε να πετάει αγωνιστικές φωτιές. Πού ακούστηκε, άλλωστε, «Δράκοι» που να μένουν... άκαπνοι;

Αυτό, όμως, στη θεωρία. Γιατί στην πράξη οι Πορτογάλοι ήταν απόψε πιο ήμεροι από ποτέ, τη στιγμή που η Γιουβέντους, στον αντίποδα, ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο ήταν πραγματικά Μεγάλη Κυρία.Το πρώτο ημίχρονο, ωστόσο, δεν προϊδέαζε τι επρόκειτο να συμβεί- τουλάχιστον μέχρι να φτάσουμε στο πρώτο ημίωρο: μ' εξαίρεση ένα υποτυπώδες σουτ του Νέβες στο 8΄ η υπνηλία κρατούσε τα πρωτεία στον αγώνα. Μετά, όμως, ο Άλεξ Τέλες αποφάσισε να γίνει αρνητικός πρωταγωνιστής: κίτρινη- σωστή- για μαρκάρισμα στον Κουαδράδο στο 25΄, δεύτερη κίτρινη ένα δίλεπτο αργότερα για παντελώς «ανόητο» φάουλ στον Λιχτστάινερ και, κάπως έτσι, οι γηπεδούχοι έμειναν με 10 παίκτες από το 27΄.

https://twitter.com/m1897

Παρά την αριθμητική της υπεροχή, ωστόσο, οι Ιταλοί πέραν του... κατά λάθος σουτ του Ιγκουαΐν στο 39΄ (έδιωξε δύσκολα ο Κασίγιας) χρειάστηκε να περιμένουν μέχρι τις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου για την πρώτη «σοβαρή» τους ευκαιρία: σουτ του Ντιμπάλα, η μπάλα στο αριστερό δοκάρι του Κασίγιας και άουτ. Κάπως έτσι, το 0-0 δεν άλλαξε.

Στο δεύτερο 45λεπτο η Γιουβέντους ξεκίνησε με γκολ το οποίο, όμως, δε μέτρησε: ο Ντιμπάλα έστειλε, μεν, την μπάλα στα δίχτυα όμως υποδείχτηκε σε θέση οφσάιντ. Η φάση είναι αρκετά δύσκολη, αλλά ο Αργεντινός μάλλον καλυπτόταν.

Μετά την «προειδοποιητική» βολή, ωστόσο, ήρθε η ώρα για την κανονική: στο 72΄ ο Λαγιούν υπέπεσε σε λάθος... δημοτικού, έστρωσε την μπάλα στον επερχόμενο Πιάτσα και ο Κροάτης με δυνατό διαγώνιο σουτ «έγραψε» το 0-1.

https://twitter.com/hashtag/%C5%9EampiyonlarLigiTivibuda?src=hash

Πριν προλάβει να συνέλθει από την ψυχρολουσία η Πόρτο, η έτερη αλλαγή του Αλέγκρι (ο Πιάτσα είχε περάσει στο 67΄ στο ματς), ο Ντάνι Άλβες, κατέβασε ωραία την μπάλα μετά την σέντρα του Άλεξ Σάντρο στο 74΄ και πλασάροντας στην απέναντι γωνία, διαμόρφωσε το τελικό 0-2 υπέρ των φιλοξενουμένων.

https://twitter.com/hashtag/UCL?src=hash

Στα εναπομείναντα 20 λεπτά μαζί με τις καθυστερήσεις η «Γιούβε» άγγιξε με τον Κεντίρα στο 87΄ το 0-3, αλλά το δυνατό του σουτ πέρασε λίγο έξω. Κάπως έτσι, το 0-2 υπέρ της Μεγάλης Κυρίας έμεινε μέχρι τέλους και, πλέον, πρέπει να συμβούν ποδοσφαιρικά πράγματα και αγωνιστικά θαύματα για να μην συνεχίσει στους «8» η Γιουβέντους.

Βλέπετε, πλέον οι «Δράκοι» δε χρειάζονται απλά φωτιές στη ρεβάνς. Χρειάζονται πύρινη λαίλαπα.

Πόσο συχνά, αλήθεια, έχετε δει να συμβαίνει αυτό;

Πόρτο – Γιουβέντους 0-2