MENU
ΑΝΑΛΥΣΗ LIVE LIVE
CHAMPIONS LEAGUE
«Amsterdam Arena» / OTE SPORT 1 HD
AFC Ajax
AFC AJAX
1 1
ΠΑΟΚ
ΠΑΟΚ
ΔΕΙΤΕ ΤΟ LIVE

Και τώρα τους περιμένει η Τούμπα. Ο ΠΑΟΚ γυρίζει στη Θεσσαλονίκη με αποτέλεσμα (1-1) που του αφήνει ορθάνοιχτες τις πόρτες της πρόκρισης. Ολα θα κριθούν στο δεύτερο ματς, εκεί όπου ο Βλάνταν Ιβιτς θα έχει έναν ακόμα παίκτη στη διάθεσή του και αυτός δεν είναι άλλος από τον κόσμο της ομάδας.

Οχι και πως οι 2.000 οπαδοί του Δικεφάλου, στο Αμστερνταμ δεν έκαναν και τους παίκτες του ΠΑΟΚ να νιώθουν πως δεν είναι μόνοι, αλλά βέβαια η ατμόσφαιρα στην Τούμπα θα είναι... καυτή προκειμένου ο ΠΑΟΚ να πανηγυρίσει μία μεγάλη πρόκριση, κόντρα σε έναν μεγάλο αντίπαλο όπως είναι ο Αγιαξ.

Το γκολ του Τζάλμα Κάμπος (27'), το πλάνο του Ιβιτς και η αυτοσυγκέντρωση των παικτών, έφεραν αυτό το αποτέλεσμα. Ο Ντόλμπεργκ ισοφάρισε για τους γηπεδούχους.

Αφεντικό ο ΠΑΟΚ

Eνας ΠΑΟΚ γεμάτος αυτοπεποίθηση και σιγουριά. Μία ομάδα που ήξερε τι ζητούσε στο γήπεδο. Ελάχιστες φορές άφησε τον Αγιαξ να επιβάλλει τον δικό του ρυθμό και να κάνει παιχνίδι και με πολλά τρεξίματα κατάφερε να κλείσει τους διαδρόμους και να ελαχιστοποιήσει (εξουδετερώνοντας τις πτέρυγες της Ολλανδικές ομάδας) τις απειλές προς την εστία του Γλύκου.

Ο Βλάνταν Ιβιτς έβαλε τον Χαρίση, αντί του Τζιόλη, πρόσθεσε τρεξίματα στους χαφ με τους παίκτες του να είναι απόλυτα εναρμονισμένοι στο πλάνο και να πηγαίνουν σε ψηλές άμυνες και με Αθανασιάδη, που έτρεξε πολύ.

Τζάλμα Κάμπος και Ροντρίγκες στις δύο πτέρυγες βοηθούσαν και αμυντικά και όσο περνούσε η ώρα ήταν φανερό ότι ο ΠΑΟΚ θα είχε τις ευκαιρίες του για το γκολ, το μόνο που έμελλε ήταν να τις αξιοποιήσει, αφού είχε σύμμαχο την τύχη στη φάση με το δοκάρι του Αγιαξ, στο σουτ του Ρίντεβαλντ στο 20’ (σ.σ. ενώ δύο λεπτά ακυρώθηκε σωστά γκολ των Ολλανδών ως οφσάιντ), άρχισε και αυτός με τη σειρά του να δείχνει τα… δόντια του στον Αγιαξ μέσα στο «σπίτι» του.

Η πρώτη προειδοποίηση, ήρθε από την κεφαλιά του Ροντρίγκες στο 23’, έπειτα από ωραίο συνδυασμό των Κάμπος και Μάτος και σέντρα του Βραζιλιάνου, ενώ δύο λεπτά αργότερα και πάλι ο Αφρικανός βρέθηκε μέσα στην περιοχή, όμως το σουτ του κόντραρε και κατέληξε στον Σίλεσεν.

Γκολ για… σεμινάριο από Κάμπος

Δύο λεπτά αργότερα, ο Τζάλμα Κάμπος, πέτυχε ένα έξοχο γκολ, για το οποίο ωστόσο χρειάστηκε και η λάθος έξοδος του Σίλεσεν, ωστόσο ο Αγκολέζος μεσοεπιθετικός πλάσαρε από πλάγια και μακριά θέση, σε ένα έξοχο τελείωμα, για σεμινάριο, ανώτατης σχολής ποδοσφαίρου.

Το γκολ αυτό έδωσε ορμή και ανέβασε κι άλλο την ψυχολογία των παικτών του Ιβιτς. Ο ΠΑΟΚ μετά το γκολ που πέτυχε ήταν ελάχιστες οι φορές που απειλήθηκε με τους Τζαβέλλα και Κρέσπο να λειτουργούν ιδανικά στο κέντρο της άμυνας, ενώ ο Γλύκος σε δύο περιπτώσεις που χρειάστηκε ήταν σε καλή θέση για να διώξει τον κίνδυνο, ειδικά στο σουτ του Ελ Γκάζι.

Πάντως η ομάδα που έφτασε πιο κοντά στο γκολ, ήταν και πάλι ο ΠΑΟΚ που λίγο έλειψε να «παγώσει» για τα καλά την Αρένα του Αμστερνταμ, με τον Κλάους να πλασάρει άουτ, έπειτα από εξαιρετική συνεργασία και τακουνάκι του Λέοβατς στον Ροντρίγκες.

Εχασε έδαφος, ήρθε η ισοφάριση

Ο ΠΑΟΚ από το ξεκίνημα του δευτέρου έχασε μέτρα στο γήπεδο, οπισθοχώρησε, η άμυνά του δε θύμιζε αυτή του πρώτου ημιχρόνου, με τον Αγιαξ και αυτό "κουβάλησε" αρκετό παιχνίδι στην περιοχή του Γλύκου.

Οι παίκτες του Πίτερ Μπος, αναθάρρησαν και προσπάθησαν να φτάσουν στην ισοφάριση, κάτι που κατάφεραν με το γκολ του Ντόλμπεργκ, στο 58', με τον Δανό μέσο να βρίσκει τον δρόμο προς τα δίχτυα με ένα σουτ, αρκετά μέτρα έξω από την περιοχή του Γλύκου.

Ισορρόπησε και "έφυγε" με σκορ πρόκρισης

Ο ΠΑΟΚ μετά το γκολ της ισοφάρισης προσπάθησε και πάλι να ισορροπήσει το παιχνίδι και μάλιστα, άγγιξε και το γκολ, με τον... ξεχασμένο στην επίθεση του Αγιαξ, Τζαβέλλα στο 67', να μην μπορεί να νικήσει με κεφαλιά τον Σίλεσεν, που μπλόκαρε τη μπάλα.

Οι παίκτες του ΠΑΟΚ, στη συνέχεια κατάφεραν να ελέγξουν τον ρυθμό του αγώνα, να μην επιτρέψουν στον Αγιαξ να βγάλει φάσεις μπροστά από την εστία του Γλύκου. Οι γραμμές ήρθαν πιο κοντά, ο Τζιόλης, που πέρασε, αντί του Χαρίση, "πάγωσε" το ρυθμό και κάπως έτσι, ο Δικέφαλος, έφυγε "όρθιος" από την Αμστερνταμ Αρένα πετυχαίνοντας το σκοπό του που ήταν να σκοράρει και πλέον την επόμενη εβδομάδα στην Τούμπα θα έχει την "χρυσή" ευκαιρία να πάρει γλυκιά... εκδίκηση από τους Ολλανδούς.

Αγιαξ (Πίτερ Μπος): Σίλεσεν, Τετέ, Φέλτμαν, Φιργκέφερ, Ντάικς, Ρίντεβαλντ, Φαν ντε Μπεκ (77' Σένε), Κλάασεν, Ελ Γκάζι (88' Τσέρνι), Ντόλμπεργκ, Κασιέρα (59' Γιούνες).

ΠΑΟΚ (Βλάνταν Ιβιτς): Γλύκος, Μάτος, Κρέσπο, Τζαβέλλας, Λέοβατς, Χαρίσης (69' Τζιόλης), Τσίμιροτ, Σάκχοφ, Κάμπος, Ροντρίγκες (84' Μυστακίδης), Αθανασιάδης (90' Κουλούρης).

EURO GROUP: Μπορεί ο Τζάλμα Κάμπος να πέτυχε το γκολ, ωστόσο οι Τσίμιροτ και Χαρίσης ήταν οι κορυφαίοι σε απόδοση παίκτες του ΠΑΟΚ. Αμφότεροι, έμοιαζαν να είναι παντού, σε κάθε σημείο του γηπέδου. Βέβαια, θα πρέπει να τονιστεί πως κανείς από τους υπόλοιπους παίκτες δεν υστέρησαν, με τους Κρέσπο και Τζαβέλλα να είναι επίσης καθοριστικοί.

GREXIT: Σε κακό βράδυ βρέθηκαν αρκετοί παίκτες του Αγιαξ, ωστόσο ο Κλάασεν, απογοήτευσε. Ο αρχηγός του Αίαντα δεν κατάφερε σε κανένα σημείο του αγώνα να κάνει αισθητή την παρουσία του.

CAPITAL CONTROL: Εξαιρετική η παρουσία του Εστράδα. Ο Ισπανός ρέφερι, δεν έκανε το παραμικρό λάθος και πήρε άριστα…

ΑΤΜ: Ο ΠΑΟΚ πήρε ξεκάθαρα σκορ πρόκρισης στα πλέι οφ του Champions League. Η ομάδα του Ιβιτς, έχοντας ξεκάθαρο πλάνο στο παιχνίδι της, έφυγε με το 1-1 από την Αρένα του Αμστερνταμ και πλέον έχει «χρυσή» ευκαιρία να πάρει την πρόκριση στην Τούμπα.

PLAN B: Ο Βλάνταν Ιβιτς, παρέταξε την ομάδα του με σύστημα 4-3-3. Ο Σέρβος τεχνικός προτίμησε τον Χαρίση, αντί του Τζιόλη, με τους Κλάους, Κάμπος και Ροντρίγκες να αποτελούν την τριάδα στην επίθεση.

Από την άλλη ο Πίτερ Μπος, επέλεξε σύστημα 4-3-3, χωρίς να προχωρήσει σε κάποια έκπληξη στη βασική του ενδεκάδα.

Αγιαξ-ΠΑΟΚ 1-1