MENU

Γκλάντμπαχ - Μπάγερν Λεβερκούζεν 1 - 5

Η φορμαρισμένη Γκλάντμπαχ υποδέχθηκε την Μπάγερν Λεβερκούζεν του Παναγιώτη Ρέτσου, με τα «Πουλάρια» να μπαίνουν δυνατά στην αναμέτρηση και να καταφέρνουν να προηγηθούν στο 7ο λεπτό, με τον 29χρονο μέσο Φάμπιαν Τζόνσον, μετά από ωραία σέντρα του Θόργκαν Αζάρ από δεξιά, καθώς με προβολή έβαλε μπροστά στο σκορ την ομάδα του Ντίτερ Χέκινγκ.

Η Γκλάντμπαχ παραλίγο να κάνει και το 2-0 στο 16', αλλά το σουτ του Θόργκαν Αζάρ δεν ανησύχησε τον Μπερντ Λένο. Η Μπάγερ Λεβερκούζεν είχε ευκαιρίες να ισοφαρίσει, όμως τόσο ο Χάβερτς όσο και ο Αλάριο δεν κατάφεραν να νικήσουν τον Σόμμερ.

Στα τελευταία λεπτά του ημιχρόνου τα «Πουλάρια», βρέθηκαν πολύ κοντά στο 2-0 στο 43' και στο 44', με τα σουτ από τους Ράφαελ και Στιντλ να μην βρίσκουν στόχο, κάτι το οποίο έμελλε να... πληρώσουν οι γηπεδούχοι στην επανάληψη.

Στο δεύτερο μέρος η Μπάγερ Λεβερκούζεν έφερε το παιχνίδι στα ίσια με με τον Σβεν Μπέντερ στο 48', μετά από εκτέλεση κόρνερ. Στο 59' οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με τον Λίον Μπέιλι, ενώ δύο λεπτά μετά έκαναν το 1-3 με τον Γιούλιαν Μπραντ, ενώ τον θρίαμβο των «Ασπιρίνων» ολοκλήρωσαν οι Κέβιν Φολάντ στο 69' και ​Γιόελ Πογιάνπαλο στο 81', φέυγοντας έτσι με ένα σπουδαίο διπλό από την έδρα της Γκλάντμπαχ (5-1).

https://streamable.com/9o17m

Άιντραχτ Φρανκφούρτης - Μπορούσια Ντόρτμουντ 2-2

Η πρωτοπόρος Μπορούσια Ντόρτμουντ, χωρίς τον τιμωρημένο Σωκράτη Παπασταθόπουλο, ταξίδεψε στην Φρανκφούρτη για να αντιμετωπίσει την Άιντραχτ. Στα πρώτα 15 λεπτά της αναμέτρησης, η Ντόρτμουντ είχε την κατοχή ,χωρίς όμως να απειλήσει την εστία του Λούκας Χραντέτσκι. Στην πρώτη της ουσιαστική ευκαιρία ,η ομάδα του Πέτερ Μπος άνοιξε το σκορ στο 19', με τον Νουρί Σαχίν.

Η Άιντραχτ δεν κατάφερε να απειλήσει καθόλου την Μπορούσια Ντόρτμουντ μετά το τέρμα που δέχτηκε και έτσι οι Βεστφαλοί πήγαν με το 0-1 στα αποδυτήρια.

Στο δεύτερος μέρος οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά, πίεσαν για την ισοφάριση, όμως η Μπορούσια Ντόρτμουντ στο 57' κατάφερε να κάνει το 0-2 με τον Μαξιμίλιαν Φίλιπ, o οποίος μετά από πολύ ωραία αντεπίθεση πέτυχε το πρώτο του τέρμα εκτός έδρα με την φανέλα των κιτρινόμαυρων.

Η Άιντραχτ δεν τα παράτησε και σε ένα τετράλεπτο φωτιά κατάφερε να μειώσει με τον Σεμπάστιαν Χάλερ από την άσπρη βούλα στο 64', ενώ στο 68' ο Μάριους Βολφ μετά από εξαιρετική κάθετη πάσα του Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς βρέθηκε τετ-α-τετ με τον Ρομάν Μπούρκι και με ωραίο πλασέ έφερε το παιχνίδι στα ίσια.

Το τέρμα του Βολφ πάγωσε την Μπορούσια Ντόρτμουντ και παρά τις ευκαιρίες που δημιούργησε δεν κατάφερε να φύγει με το διπλό από την «Κομέρτσμπανκ Αρένα». Η Ντόρτμουντ παραμένει πρώτη με 19 βαθμούς, αλλά με ένα παιχνίδι περισσότερο από την Μπάγερν Μονάχου, ενώ η Άιντραχτ έπιασε την Γκλάντμπαχ στην 6η θέση.

//ok.ru/videoembed/388233824784

Λειψία - Στουτγκάρδη 1-0

Η Λειψία, με φόρα από την νίκη επί της Πόρτο με 3-2 για το Τσάμπιονς Λιγκ, υποδέχθηκε την Στουτγκάρδη και στα πρώτα 10 λεπτά είχε τρεις ευκαιρίες για να ανοίξει το σκορ. Η Στουτγκάρδη δεν μπορούσε να βρει τα πατήματα της και τελικά η Λειψία έκανε το 1-0 με τον Μάρσελ Ζάμπιτζερ στο 27', ενώ είχε και μια καλή ευκαιρία με τον ίδιο παίκτη ένα λεπτό αργότερα.

Η ομάδα του Χάνες Βολφ προσπάθησε να αντιδράσει με δύο σουτ από τους Μανγκαλά και Ασάνο, τα οποία δεν ανησύχησαν τον τερματοφύλακα των γηπεδούχων.

Η Λειψία θα μπορούσε να διπλασιάσει τα τέρματα της καθώς στα τελευταία πέντε λεπτά του πρώτου ημιχρόνου ανέβασε την απόδοση της και είχε τρεις ευκαιρίες με τους Βέρνερ και Κεϊτά, χωρίς όμως να καταφέρει κάτι παραπάνω.

Στο δεύτερο μέρος η ομάδα του Ραλφ Χάσενχιουτλ θα μπορούσε να πετύχει και άλλα τέρματα, όμως ήταν άστοχη στις τελικές προσπάθειες. Η Λειψία με αυτή τη νίκη (1-0) έφτασε τους 19 βαθμούς και ισοβαθμεί με την Μπορούσια Ντόρτμουντ, ενώ η Στουτγκάρδη παρέμεινε στην 10η θέση με 10 βαθμούς.

Άουγκσμπουργκ - Αννόβερo 1-2

Το Αννόβερο μπορεί να βρέθηκε πίσω στο σκορ στην αναμέρηση του Άουγκσμπουργκ με γκολ του Μίχαελ Γκρεγκόριτς στο 33ο λεπτό, στο δεύτερο μέρος όμως κυριάρχησε και κατάφερε να γυρίσει το παιχνίδι μέσα σε 10 λεπτά. Μεγάλος πρωταγωνιστής ο 24χρονος Γερμανός επιθετικός Νίκλας Φίλκρουγκ, ο οποίος πέτυχε δύο τέρματα στο 78' και στο 89', οδηγώντας την ομάδα του σε ένα σημαντικό διπλό μέσα στην «WWK Arena» (2-1), προσπερνόντας την σημερινή αντίπαλό της στη βαθμολογία.

Γκλάντμπαχ - Μπάγερ Λεβερκούζεν 1-5, Άιντραχτ Φρανκφούρτης - Μπορούσια Ντόρτμουντ 2-2