MENU

Απογοήτευσε ο Παναθηναϊκός στο Αζερμπαϊτζάν κόντρα σε μια ομάδα δυναμικότητας κάτω του μετρίου και θα πρέπει να είναι σοβαρός και στη ρεβάνς της Πέμπτης στη Λεωφόρο για να μπει στους ομίλους του Europa League.Κάθε πράγμα στον καιρό του και ο κακός Παναθηναϊκός τον Αύγουστο!

Όμως, αυτό που προβληματίζει περισσότερο είναι η καλοκαιρινή εικόνα του Παναθηναϊκού τα τελευταία χρόνια, όταν και διεκδικεί ευρωπαϊκά εισιτήρια.

Φέτος χάθηκε μια πολύτιμη ευκαιρία για τα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ με την Κλαμπ Μπριζ,αλλά το ίδιο είχε συμβεί και πέρσι με την Σταντάρ Λιέγης. Ας πάμε όμως να τα δούμε συνοπτικά...

Σαφώς και μερικοί παίκτες είναι ακόμα σφιχτοί από την προετοιμασία, αλλά και οι νέοι δεν έχουν μάθει ακόμα τους παλιούς, όμως, και μερικές φορές η εικόνα του Παναθηναϊκού αυγουστιάτικα είναι τραγική!Πρεμιέρα με το δεξί και -5 από την 3η αγωνιστική!

Στις 14 Μαΐου του 2013, ο Γιάννης Αναστασίου ανέλαβε τη θέση του πρώτου προπονητή στον Παναθηναϊκό με τους πράσινους στο πρώτο του καλοκαίρι με το τριφύλλι να μην έχουν ευρωπαϊκές υποχρεώσεις...

Ο Παναθηναϊκός με τον Έλληνα τεχνικό στον πάγκο του ξεκίνησε με το δεξί τη Super League επικρατώντας στις 18 Αυγούστου του 2013 του Παναιτωλικού με 2-0, όμως, μετά ήρθε το... χάος!

Μια εβδομάδα αργότερα (24/08), οι πράσινοι έχασαν με κάτω τα χέρια από το Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη με 3-0! Ο Παναθηναϊκός ήταν ακίνδυνος επιθετικά (μια ευκαιρία στο πρώτο ημίχρονο) με τον Μπεργκ να παραμένει στον πάγκο, ενώ οι αντιδράσεις των παικτών του Αναστασίου ήταν τόσο αργές που η κάθε πρόθεσή τους γινόταν εύκολα προβλέψιμη.

Την τελευταία μέρα του Αυγούστου, ο Παναθηναϊκός φιλοξένησε τη Βέροια στη Λεωφόρο και ήρθε ισόπαλος με 1-1 μένοντας στους 4 βαθμούς έπειτα από τρεις αγωνιστικές. Δηλαδή στο ξεκίνημα ήταν ήδη στο -5 από τον Ολυμπιακό!Ο πεντάλεπτος... ύπνος στοίχισε την πρόκριση!

Την επόμενη σεζόν, ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε τις επίσημες υποχρεώσεις του με ευρωπαϊκό ματς. Στις 30 Ιουλίου 2014, οι πράσινοι του Γιάννη Αναστασίου έφυγαν με λευκή ισοπαλία από τη Λιέγη για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

Όμως, ο επαναληπτικός (5/8) βρήκε νικητές τους Βέλγους της Σταντάρ που έφυγαν με το 2-1 από τη Λεωφόρο. Ο Γιάννης Αναστασίου παρέταξε ένα επιθετικό σχήμα και κατάφερε να προηγηθεί στο 17', όμως, ένα πεντάλεπτο... ύπνου  στο φινάλε του πρώτου ημιχρόνου έδωσε την πρόκριση στο σύλλογο της Λιέγης.

Μετά το 1-0 του τριφυλλιού η Σταντάρ πίεσε με αποτέλεσμα οι πράσινοι να κάνουν πολλά αβίαστα λάθη και τα εκμεταλλεύτηκαν οι Βέλγοι σκοράροντας δις σε ένα πεντάλεπτο (36' και 41').  Στο δεύτερο μέρος ο Παναθηναϊκός δεν έκανε φάση για 25 λεπτά και μέσα σε ένα δίλεπτο σημάδεψε δύο φορές το  δοκάρι.Η «Χ»αμένη πρεμιέρα στο ΟΑΚΑ

Ο Παναθηναϊκός... υποβιβάστηκε στο Europa League και είχε εύκολο έργο με τη Μίντιλαντ σημειώνοντας δύο νίκες (4-1 και 1-2). Μετά τη θριαμβευτική πρόκριση επί των Δανών, οι πράσινοι είχαν πρεμιέρα στη Super League με τον Λεβαδειακό στο ΟΑΚΑ!

Η ομάδα του Γιάννη Αναστασίου ήταν το μεγάλο φαβορί καθώς το ματς δεν έγινε στη φυσική έδρα του Λεβαδειακού με το τριφύλλι έχει σε όλη τη διάρκεια την κατοχή και τις ευκαιρίες, ωστόσο δεν ήταν πειστικός στην τελική προσπάθεια του.  Ο Γιάννης Αναστασίου παρέταξε τον Παναθηναϊκό με δύο εκπλήξεις, αφού άφησε τους Νάνο, Μέντες στον πάγκο και χρησιμοποίησε τους Χουχούμη, Δώνη, ενώ κατά τη διάρκεια του αγώνα έχασε λόγω τραυματισμού τους Πέτριτς, Μπεργκ και Χουχούμη.Ξεκίνησε ιδανικά, έπεσε απότομα!

Φέτος, ο Γιάννης Αναστασίου κάθεται για τρίτη σερί σεζόν στον πάγκο του Παναθηναϊκού όπου αποτελεί και ρεκόρ για το σύλλογο. Το πρώτο επίσημο ματς για την περίοδο 2015-16 ήταν... ιδανικό και ευρωπαϊκό.

Ο Παναθηναϊκός φιλοξένησε στις 28 Ιουλίου την Κλαμπ Μπριζ στη Λεωφόρο για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ. Οι πράσινοι βρέθηκαν νωρίς πίσω στο σκορ, παραλίγο να γίνει το 0-2 με μια απίστευτη χαμένη ευκαιρία από τους Βέλγους, όμως το ματς γύρισε! Ο Παναθηναϊκός έδειξε καλά σημάδια, αφού έχανε με 0-1, έμεινε με δέκα παίκτες από το πρώτο ημίχρονο, αστόχησε σε πέναλτι, αλλά στο τέλος επικράτησε με 2-1.

Μια εβδομάδα αργότερα στο Μπριζ ο Παναθηναϊκός του Γιάννη Αναστασίου παρουσίασε την ίδια... καλοκαιρινή του εικόνα! Ήττα με κάτω από τα χέρια (3-0) και αποκλεισμός από τη συνέχεια του Τσάμπιονς Λιγκ. 

Ο Έλληνας τεχνικός δεν έκανε κάποια έκπληξη της τελευταίας στιγμής και πήγε σε αναμενόμενο σχήμα με τον Παναθηναϊκό του πρώτου ημιχρόνου να είναι εξαιρετικός στο ανασταλτικό κομμάτι. Όμως, στην επανάληψη ήρθε η καθίζηση! Ο Παναθηναϊκός έμεινε στα αποδυτήρια, δέχτηκε 2 γκολ μέσα σε 4 λεπτά και έφαγε ένα τρίτο σαν σε προπόνηση

Μοναδική στιγμή που απείλησε ήταν στο 62' με το οριζόντιο δοκάρι του Καρέλη με τον Παναθηναϊκό να υποτάσσεται άνευ όρων στην Μπριζ. Ετσι, χάθηκαν 7 εκατομμύρια και ήρθε ο υποβιβασμός στο Europa League.Άθλιος...

Επόμενος αντίπαλος η άγνωστη Καμπάλα για τα πλέι οφ του Europa League. Ο Παναθηναϊκός του Αζερμπαϊτζάν, ήταν χειρότερος και από τον Παναθηναϊκό του Μπριζ. Στο Μπακού, ο Γιάννης Αναστασίου είχε πάλι εκπλήξεις στην ενδεκάδα, αφήνοντας εκτός τον Μάρκους Μπεργκ και τον Σωτήρη Νίνη, επιλέγοντας παράλληλα ένα σχήμα με τον Λουντ κάτι σαν «δεκάρι», πιο κοντά στην επίθεση.

Τα πειράματα του Αναστασίου για ακόμη μια φορά περισσότερο έμπλεξαν τους παίκτες του. Έτσι, ο Παναθηναϊκός ήταν ασύνδετος μεταξύ μεσαίας γραμμής και επίθεσης και έδειξε περισσότερο φοβισμένος παρά προσεκτικός, ενώ δεν μπορούσε δημιουργήσει φάσεις απέναντι σε έναν αντίπαλο χαμηλής ποιότητας και δυναμικότητας.

Ο Παναθηναϊκός ήταν προβλέψιμος, οι επιθέσεις του αργές και το 0-0 το φυσικό αποτέλεσμα. Χωρίς υπερβολές η εικόνα του Παναθηναϊκού στον αγωνιστικό χώρο για ένα ακόμα καλοκαιρινό παιχνίδι ήταν άθλια! Φταίει ο Αύγουστος για ό,τι του συμβαίνει; 

Γιάννη, κάνε το χειμώνα καλοκαίρι...