MENU

Ο Κωνσταντίνος είναι 14 ετών και ζει όπως όλα τα παιδιά της ηλικίας του. Είναι μαθητής Γυμνασίου στο Περιστέρι και παίζει μπάλα (στόπερ) στο Εφηβικό Τμήμα των Ακαδημιών της ΠΑΕ Ατρόμητος. Έχει δύο μικρότερα αδέλφια που βαδίζουν στα χνάρια του και το όνειρό του είναι κάποια στιγμή να παίξει στην πρώτη ομάδα του Ατρομήτου ή σε κάποιον μεγάλο σύλλογο.

Τις ελεύθερες του ώρες, όταν δεν έχει υποχρεώσεις με το σχολείο ή την ομάδα του, παίζει σε διαφημίσεις μιας και η εμφάνισή του αλλά και η άνεση που έχει με τον τηλεοπτικό φακό τον βοηθούν να ξεχωρίζει από άλλα παιδιά της ηλικίας του.

Ένα τηλεφώνημα πριν από λίγο καιρό ωστόσο, έμελλε να του αλλάξει τη ζωή. Η πρόταση από το πρακτορείο με το οποίο συνεργάζεται, να πρωταγωνιστήσει σε προεκλογικό σποτ της Νέας Δημοκρατίας παίζοντας μπάλα και κουβεντιάζοντας με τον τέως πρωθυπουργό της χώρας, Αντώνη Σαμαρά!

Ο Κωνσταντίνος δεν «μάσησε» και με την συγκατάθεση των γονιών του είπε το «ναι». Άλλωστε, δεν σου παρουσιάζεται κάθε μέρα η ευκαιρία να κάνεις πάσα στον πρωθυπουργό της Ελλάδας και να συζητάς μαζί του. Τα δοκιμαστικά έγιναν στο Ζάππειο και χρειάστηκαν δέκα περίπου ώρες για να ολοκληρωθούν. Όταν κυκλοφόρησε το σποτάκι, γνώρισε μεγάλη επιτυχία, (χιλιάδες vews), με τον Κωνσταντίνο να κλέβει την παράσταση.

Από εκείνη την μέρα πολλά έχουν αλλάξει στη ζωή του Κωνσταντίνου. Ακόμα και το όνομά του μιας και πλέον τον σταματούν στον δρόμο και τον φωνάζουν «μικρό Νικόλα». Ο ίδιος απολαμβάνει με χιούμορ τα πειράγματα των φίλων του στο σχολείο και στην ομάδα, αλλά και το τρολάρισμα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Αυτό που δεν αλλάζει για τον Κωνσταντίνο ή «Νικόλα» αν προτιμάτε, είναι η σεμνότητα και η ταπεινότητα που τον διακρίνει, αλλά και η αγάπη του για τον Ατρόμητο. Δύο χρόνια φοράει τη φανέλα με το αστέρι στο στήθος αλλά ως γνήσιος Περιστεριώτης στοχεύει να έχει εξέλιξη με την αγαπημένη του ομάδα.

Ο Κωνσταντίνος μας αποκάλυψε ότι ο τέως πρωθυπουργός, το... βρίσκει το τόπι, μίλησε για την εμπειρία που έζησε και φυσικά για τον Ατρόμητο

-Έχεις κάνει κι άλλα διαφημιστικά, αλλά το συγκεκριμένο είχε μια ιδιαιτερότητα. Είχες άγχος που θα «έπαιζες μπάλα» με τον Αντώνη Σαμαρά;

«Όχι δεν είχα καθόλου. Έχω κάνει κι άλλα στο παρελθόν και δεν με άγχωσε καθόλου».

-Πως σου φάνηκε ο Αντώνης Σαμαράς; Την «βρίσκει» την μπάλα;

«Ήταν πολύ φιλικός, μιλούσε με όλα τα παιδιά που συμμετείχαν στο διαφημιστικό παρά το γεγονός ότι μείναμε δέκα ώρες για τα γυρίσματα. Η αλήθεια είναι ότι χρειάστηκε μερικές προσπάθειες για να βρει την μπάλα, αλλά στο τέλος το πέτυχε».

-Το διαφημιστικό είχε μεγάλη επιτυχία και χιλιάδες προβολές, αλλά σε αρκετές περιπτώσεις έγινε αντικείμενο τρολαρίσματος. Εσύ πως το έζησες όλο αυτό;

«Ναι, είδα τα διάφορα βίντεο-τρολ που κυκλοφόρησαν, αλλά δεν με ενόχλησε κάτι. Τα είδα καλοπροαίρετα και κάποια από αυτά που ξέφυγαν λιγάκι τα αγνόησα. Γενικά το είδα με χιούμορ όλο αυτό».

-Ποιες ήταν οι αντιδράσεις των φίλων σου στο σχολείο και στην ομάδα μόλις σε είδαν στο διαφημιστικό;

«Μου έκαναν τις σχετικές πλάκες, όταν είδαν τα βιντεάκια που κυκλοφόρησαν στο youtube και έπεσε αρκετό γέλιο».

-Ο κόσμος σε αναγνωρίζει; Σε σταματάνε στο δρόμο να σου μιλήσουν;

«Με έχουν σταματήσει κάποιες φορές και μάλιστα με φωνάζουν «Νικόλα». Πλέον έχω δύο ονόματα! Με ρωτάνε αν είμαι εγώ το παιδί της διαφήμισης, αν μένω στο Περιστέρι και τα σχετικά...».

-Στον Ατρόμητο πόσα χρόνια αγωνίζεσαι;

«Παίζω στον Ατρόμητο τα τελευταία δύο χρόνια, πιο πριν ήμουν σε άλλες ομάδες του Περιστερίου».

-Πως φαντάζεσαι το μέλλον σου στον Ατρόμητο;

«Θέλω να φτάσω όσο το δυνατό ψηλότερα με τον Ατρόμητο, αλλά και να συνεχίσω τις σπουδές μου».

-Ποιος είναι ο αγαπημένος σου παίκτης στον Ατρόμητο, αυτόν που έχεις αφίσα στο δωμάτιό σου;

«Ο Μπρίτο».

-Που πιστεύεις ότι οφείλεται η επιτυχία των Ακαδημιών του Ατρομήτου και έχει τόσες διακρίσεις στα μικρότερα τμήματα υποδομής;

«Κάνουμε πολύ προπόνηση και γενικά γίνεται πολύ σοβαρή δουλειά. Έχω παίξει και σε άλλες ομάδες, αλλά στον Ατρόμητο ρίχνουν μεγάλο βάρος στην τεχνική και στην αντοχή. Οι εγκαταστάσεις είναι σαφώς καλύτερες και όλα αυτά μαζί φέρνουν τα αποτελέσματα που βλέπουμε».

-Το όνειρό σου;

«Θέλω να παίξω στην πρώτη ομάδα και αν είναι εφικτό μέσα από τον Ατρόμητο να φτάσω ακόμα πιο ψηλά».

Ο «μικρός Νικόλας» και ο... μπαλαδόρος Σαμαράς! (pic+vid)