MENU

Αναλυτικά τι είπε ο Ομπράντοβιτς στη συνέντευξή του στο «NTV Spor»:

Για το νέο format: «Είμαι χαρούμενος γιατί θα παίξουμε με όλες τις ομάδες και ο κόσμος θα έχει την ευκαιρία να δει από κοντ6ά μεγάλα ματς».

Για το απόλυτο νικών που είχε πέρυσι η Φενέρ εντός έδρας: «Πρέπει να είμαστε έτοιμοι από το ξεκίνημα για κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Μόνο έτσι θα πετύχεις. Θα είμαι χαρούμενος να παίζουμε το ίδιο καλά εντός κι εκτός έδρας. Ασφαλώς στην έδρα μας νιώθουμε καλύτερα γιατί έχουμε σπουδαία υποστήριξη από τον κόσμο μας».

Για τον περσινό τελικό που κρίθηκε στην κανονική διάρκεια από ένα χαμένο ριμπάουντ (σ.σ. η ισοφάριση του Χριάπα) και πήγε στην παράταση, όπου εκεί επικράτησε η ΤΣΣΚΑ: «Και τα δύο παιχνίδι μας στο Final-4 κρίθηκαν στην παράταση, άρα κρίθηκαν στις λεπτομέρειες. Δεν ωφελεί να σκεφτόμαστε τι συνέβη στο περσινό Final-4. Οι λεπτομέρειες κρίνουν τέτοια ματς. Ενα ριμπάουντ, μία άμυνα, μια σωστή απόφαση, μία βολή. Ολα τα ματς είναι σημαντικά».

Για το πως κατάφερε να φτιάξει μια ομάδα για Final-4 έχοντας πολλούς παίκτες-ερωτηματικά: «Πέρυσι κάναμε πολλές αλλαγές, με εννέα νέους παίκτες. Φέτος έχουμε μία αλλαγή, με τον Νάναλι να αντικαθιστά τον Χίκμαν. Είμαι χαρούμενος γιατί αρκετοί παίκτες μας παρότι είχαν προτάσεις για το ΝΒΑ, όπως Βέσελι, Ούντοχ, Μπογκντάνοβιτς, Ντατόμε, έμειναν στην ομάδα. Υπάρχει λόγος που το αποφάσισαν. Η χημεία στην ομάδα είναι πολύ καλή και αυτό πρέπει να συνεχιστεί. Το κλειδί είναι να έχουμε και φέτος το ίδιο κίνητρο με πέρυσι».

Για το ότι έχει παίκτες στο ρόστερ που μπορούν να παίξουν σε διαφορετικές θέσεις: «Αυτό είναι το όνειρο κάθε προπονητή, να έχει παίκτες που μπορούν να παίξουν σε πολλές θέσεις. Αυτό είναι δύσκολο αν δεν έχεις παίκτες υψηλού επιπέδου».

Για τον νεοαποκτηθέντα Τζέιμς Νάναλι: «Είναι πολύ καλός παίκτης, που ήδη καταλαβαίνει αυτά που του ζητάμε. Για να τον αποκτήσουμε μάθαμε τα πάντα γι' αυτόν, εντός κι εκτός γηπέδου και όλες οι πληροφορίες που πήραμε ήταν θετικές. Είμαι πολύ ευχαριστημένος από αυτόν. Μερικές φορές θα χρειαστεί να παίξει 35 λεπτά, άλλες 5. Του το εξηγήσαμε και το έχει καταλάβει και προσαρμόζεται».

Για τον Ούντοχ: «Ο Ούντοχ αγαπάει το μπάσκετ και έχει βελτιωθεί πολύ, έχοντας πολύ καλή συγκέντρωση. Είναι πολύ έξυπνος παίκτης. Είχε προσφορές για το ΝΒΑ, αλλά έμεινε μαζί μας».

Για το πως έπεισε τον Βέσελι να παραμείνει: «Μίλησα μαζί του πολύ ανοικτά. Στο τέλος της ημέρας η απόφαση ήταν δική του. Ακουσε τι του είπα και είμαι χαρούμενος που έμεινε, όπως και όλοι οι οπαδοί της ομάδας. Ισως μια μέρα πάει στο ΝΒΑ και αυτό είναι λογικό, αλλά του είπα ότι εδώ μπορεί να βελτιωθεί».

Για το αν υπάρχει μυστικό για τα 15 Final-4 που έχει βρεθεί σε 21 χρόνια: «Δεν υπάρχουν μυστικά, αλλά πολλή δουλειά. Είμαι τυχερός γιατί εδώ στη Φενέρ όλοι με εμπιστεύονται. Ολο το επιτελείο είναι κάθε μέρα εδώ για να βοηθήσει τους παίκτες. Αγαπώ τη δουλειά μου και είμαστε τυχεροί που κάνουμε αυτή τη δουλειά. Ολοι μου λένε ότι πέρυσι η Φενέρ έκανε την καλύτερη χρονιά της και τους απαντώ πως ήμασταν υγιείς και γι' αυτό πετύχαμε. Η ομάδα εκπέμπει υγεία σε όλα τα επίπεδα και αυτό αρχίζει από την καρδιά του συλλόγου που είναι ο κόσμος».

Για το αν η περσινή σεζόν ήταν η καλύτερη και γι' αυτόν, σε σύγκριση με χρονιές όπως το 2002, το 2009 και το 2011 με τον Παναθηναϊκό: «Σίγουρα ήταν μία από τις καλύτερες γιατί παίξαμε το μπάσκετ που μου αρέσει. Παίξαμε πολύ καλά. Στόχος είναι φέτος να παίξουμε ακόμα καλύτερα. Το ότι έχουμε μόνο μία αλλαγή στο ρόστερ μου δίνει τη δυνατότητα να τους πως "θυμάστε τι κάναμε πέρυσι;" και να το θυμούνται. Αν οι παίκτες μου είναι έτοιμοι να θυσιαστούν για την ομάδα, όλα θα πάνε καλά».

Για το γεγονός ότι το ΝΒΑ... κλέβει πολλούς παίκτες από την Ευρώπη: «Είναι εύκολο για τις ομάδες του ΝΒΑ να πληρώσουν το buy-out των παικτών στην Ευρώπη. Αυτό όμως που πρέπει να κάνουμε είναι να κάνουμε μεγάλα και μακροχρόνια συμβόλαια με τους νεαρούς παίκτες για να μείνουν εδώ και να βελτιωθούν. Οι παίκτες πρέπει να καταλάβουν ότι εδώ είναι καλύτερα και τους υπολογίζουν περισσότερο. Θα σας δώσω ένα παράδειγμα. Πέρυσι οι Σανς τον πρέσαραν να πάει στο ΝΒΑ. Ο Μπόγκνταν αποφάσισε να μείνει. Τον αντάλλαξαν άμεσα. Τους αρέσει αυτό; Δεν καταλαβαίνω ως άνθρωπος ότι κάποιος θα με ανταλλάξει και θα αποφασίσει για τη ζωή μου χωρίς εγώ να έχω συμβολή στην απόφαση».

Για τη σχέση του με τον πρόεδρο, Αζίζ Γιλντιρίμ: «Είναι πολύ καλές, όπως και με τον τζένεραλ μάνατζερ, Μαουρίτσιο Γκεραρντίνι και τον τιμ μάνατζερ Ομέρ Ονάν. Τα λέμε πολλές φορές μέσα στη σεζόν, με εμπιστεύονται και τους ευχαριστώ γι' αυτό».

Για το μήνυμά του προς τον κόσμο: «Συνεχίστε να μας στηρίζετε. Σας ευχαριστούμε για την υποστήριξη. Βοηθήστε μας από το πρώτο παιχνίδι και βοηθήστε τους νεαρούς παίκτες. Καταλάβετε ότι οι νεαροί μπορεί να κάνουν λάθη. Ετσι στο τέλος της χρονιάς θα είμαστε όλοι εκεί που θέλουμε».

Ομπράντοβιτς: «Να έχουμε ίδιο κίνητρο για να πάμε ξανά στο Final-4»