MENU

Με αμείωτους ρυθμούς και μεγάλη ένταση συνεχίζεται η συνεδρίαση του ΕΣΑΚΕ και το SDNA αποκαλύπτει και πάλι όσα λέγονται αυτή την ώρα, με τους τόνους στα... ύψη.

Οι περισσότερες ομάδες συμφωνούν πως το πρωτάθλημα πρέπει να τελειώσει και να μην υπάρχει αναβολή της τελευταίας αγωνιστικής, με τον Γιώργο Σκινδήλια να στέκεται στην παρουσία ξένων διαιτητών, αλλά και στον ορισμό του Παναγιώτη Αναστόπουλου.

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος όταν πήρε τον λόγο ανέφερε πως θέλει να ολοκληρωθεί η σεζόν για να πανηγυρίσει η ομάδα του, ενώ ρώτησε τους «ερυθρόλευκους» με τι θα είναι ευχαριστημένοι, ώστε να μην φανεί ότι έκαναν... κωλοτούμπα.

Από την μεριά του ο Βαγγέλης Λιόλιος θέλησε να... σβήσει τη φωτιά, όμως δεν βρέθηκε οριστική λύση με τις συζητήσεις να ξεπερνούν τις 3,5 ώρες και τη συνεδρίαση να ολοκληρώνεται λίγο μετά τις 18:00.

Σκινδήλιας: «Αν ο Παναθηναϊκός θέλει να παίξουμε με ξένους διαιτητές, λύνεται το πρόβλημα»

Ο Γιώργος Σκινδήλιας εκ μέρους της ΚΑΕ Ολυμπιακός υπογράμμισε και πάλι τη θέση των Πειραιωτών για ξένους διαιτητές, λέγοντας συγκεκριμένα: «Αν ο Παναθηναϊκός θέλει να παίξουμε με ξένους διαιτητές, λύνεται το πρόβλημα. Ο Παναθηναϊκός λέει ότι έχει καλύτερη ομάδα. Δεν κατανοούμε γιατί δεν θέλετε ξένους διαιτητές. Πρέπει να δεσμευτούμε για ένα σχέδιο για την επόμενη χρονιά. Αν δεχτείτε ξένους διαιτητές, τελείωσε το θέμα».

Γιαννακόπουλος: «Να τελειώσουμε το πρωτάθλημα για να πανηγυρίσουμε»

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος απάντησε, έκανε παράκληση να τελειώσει το πρωτάθλημα για να πανηγυρίσουν οι «πράσινοι» και τόνισε μεταξύ άλλων: «Τι είναι αυτό που θέλετε, για να μην φανεί σαν κωλοτούμπα; Τι θέλετε να βγει προς τα έξω;». Από την μεριά του, ο Σκινδήλιας έκανε λόγο για σκάνδαλο, με τον ορισμό του Παναγιώτη Αναστόπουλου

Δημήτρης Γιαννακόπουλος: «Καταλαβαίνετε ότι κάθε φορά που μια ομάδα θα έχει τραυματία θα προσφεύγει για να γλιτώσει τον αγώνα; Καταλαβαίνετε τι δεδικασμένο πάμε να δημιουργήσουμε; Μιλάμε 3,5 ώρες για να λέμε βλακείες; Συγγνώμη. Ο Παναθηναϊκός όπως κάθε φορά για το καλό του μπάσκετ κάθεται σε συναντήσεις. Ακούμε από πολλές ομάδες πως υπάρχουν θέματα με τη διαιτησία. Δεσμευόμαστε να συζητήσουμε όποτε θέλετε. Και εμείς έχουμε προτάσεις. Θα τις καταθέσουμε όταν έρθει η ώρα. Είμαστε εδώ για το καλό του μπάσκετ. Παράκληση προς τους ανθρώπους του Ολυμπιακού: να τελειώσει το πρωτάθλημα. Θέλουμε να τελειώσουμε το πρωτάθλημα πανηγυρίζοντας. Όποιος θέλει μπορεί να τοποθετηθεί».

Γιώργος Σκινδήλιας: «Μιλάμε για το μεγαλύτερο σκάνδαλο. Δεν ιδρώνει κανείς εδώ μέσα. Ο ορισμός ενός διαιτητή ύστερα από παρέμβαση. Το μεγαλύτερο σκάνδαλο. Δεν υπάρχουν ούτε πρακτικά της κλήρωσης».

Βαγγέλης Γαλατσόπουλος: «Σε εμένα το λέτε; Έχουμε καμία δουλειά εμείς με τα πρακτικά της κλήρωσης; Σας παρακαλώ κύριε Σκινδήλια. Είπαμε να ορίσουμε ένα ΔΣ για να συζητήσουμε. Κάντε ένα βήμα πίσω και εσείς να τελειώσουμε το πρωτάθλημα. Ποιο είναι το βήμα πίσω; Να παίξουμε με ξένους;».

Γιώργος Σκινδήλιας: «Ναι. Να δεχτεί ο Παναθηναϊκός να παίξει με ξένους διαιτητές. Αυτό θέλω».

Δημήτρης Γιαννακόπουλος: «Σεβόμενος το τραπέζι δεν θα απαντήσω».

Δημήτρης Γουλιέλμος: «Διαγνώσαμε την ασθένεια. Πρέπει να βρούμε τη θεραπεία. Δεσμευτήκαμε όλοι ότι θα γίνουν αλλαγές. Κάντε όλοι ένα βήμα πίσω. Να τελειώσει το πρωτάθλημα».

Γιώργος Σκινδήλιας: «Βλέπω μια απίστευτη κωλυσιεργία. Εδώ ήρθαμε για έναν σκοπό. Εγώ δεν το βλέπω».

Παναγιώτης Αγγελόπουλος: «Μας λέτε να υποχωρήσουμε και να έρθουμε τον Ιούλιο να συζητήσουμε».

Δημήτρης Γιαννακόπουλος: «Τι είναι αυτό που θέλετε, για να μην φανεί σαν κωλοτούμπα; Τι θέλετε να βγει προς τα έξω; Τι πρέπει να βγει προς τα έξω για να φανεί ότι δεν κάνατε κωλοτούμπα; Ας μας πείτε. Τι είναι αυτό που χρειάζεστε για να σταθείτε στον Πειραιά. Πείτε μας για να τελειώνουμε. Πείτε μας τι θέλετε να βγει προς τα έξω».

Βαγγέλης Γαλατσόπουλος: «Εσείς τι περιμένατε σήμερα; Να αποφασίσουμε ότι θα έρθει η ΚΕΔ στον ΕΣΑΚΕ; Δέκα χρόνια δεν έχει γίνει το παραμικρό. Κάναμε τόσα βήματα, έχουμε τόσες προτάσεις».

Παναγιώτης Αγγελόπουλος: «Μετά τον 15Αύγουστο θα έχετε κι άλλες προτάσεις...».

Βαγγέλης Γαλατσόπουλος: «Δεν σας ειρωνεύομαι κύριε Αγγελόπουλε. Συμφωνήσαμε όλοι να ορίσουμε ημέρα ΔΣ για αυτά τα θέματα».

Δημήτρης Γιαννακόπουλος: «Επαναλαμβάνω. Να συζητήσουμε, να ψηφίσουμε. Να δούμε τι θα γίνει. Μπορούμε να φωνάζουμε μέχρι το πρωί. Συμφωνήσαμε όλοι. Ένας δεν συμφωνεί και τρώμε τον χρόνο μας για τον έναν».

Μάνος Παπαδόπουλος: «Εγώ δεν είμαι νομικός. Όμως, κάθε εβδομάδα μπορώ να κάνω προσφυγές στο ΑΣΕΑΔ για να μην παιχτεί καμία αγωνιστική».

Βαγγέλης Γαλατσόπουλος: «Τις αποφάσεις θα τις πάρετε εσείς. Όχι εγώ. Δεν είμαι ιδιοκτήτης».

Γιαννακόπουλος: «Ας βγουν οι ιδιοκτήτες του Ολυμπιακού να προστατεύσουν τον Αναστόπουλο»

Τον λόγο πήρε ο ιδιοκτήτης του Προμηθέα, Βαγγέλης Λιόλιος, που θέλησε να ρίξει τους τόνους και να βρεθεί λύση, βάζοντας στο τραπέζι ένα ξεκάθαρο πλάνο προτάσεων. Μάλιστα, ο Λιόλιος αναφέρθηκε και στην αστυνομική προστασία του Παναγιώτη Αναστόπουλου, ενώ ξεκαθάρισε ξανά και ξανά πως κατά τη γνώμη του η ΚΕΔ είναι ανυπόληπτη.

Βαγγέλης Λιόλιος (Προμηθέας): «Εδώ είμαστε για να δούμε την πραγματικότητα και την επόμενη μέρα. Με τα δικαστήρια δεν θα πάμε πουθενά. Θα περάσουν χρόνια. Για εμένα αυτά δεν είναι σοβαρά πράγματα. Πρέπει να πάρουμε αποφάσεις. Δεν ξέρω αν η ΚΕΔ παρανόμησε ή όχι. Αυτό που είναι το συμπέρασμα για εμένα είναι πως η ΚΕΔ είναι ανυπόληπτη. Ανυπόληπτη. Είναι ανυπόληπτη, το λέω για τρίτη φορά. Η ΚΕΔ δεν λειτουργεί σωστά. Το πρόβλημα είναι η ΚΕΔ. Πρέπει να βρεθεί μηχανισμός που δεν θα τα επιτρέπει αυτά. Είναι προσωπική μου θέση αυτή, θέση του Προμηθέα. Πρέπει να πάμε στην επόμενη ημέρα. Δεν νοείται να μην γίνει η αγωνιστική. Πρέπει να φύγουν οι ξένοι σε κάποιες ομάδες. Θέλουμε να τα διαλύσουμε όλα; Πρέπει να βάλουμε τη λογική μας. Για εμένα η ΚΕΔ δεν είναι παράνομη, αλλά ανυπόληπτη. Έχει τελειώσει, δεν υπάρχει πια. Μεθαύριο έχουμε αγώνες. Απειλούν τη ζωή ενός διαιτητή. Είναι τραγικό αυτό».

Δημήτρης Γιαννακόπουλος: «Ας βγουν οι ιδιοκτήτες του Ολυμπιακού να τον προστατεύσουν».

Βαγγέλης Λιόλιος (Προμηθέας): «Είναι θέμα, πρέπει να το λύσουμε. Πρέπει να λήξει το πρωτάθλημα. Ο ΕΣΑΚΕ πρέπει να προστατεύσει τους στοχοποιημένους διαιτητές».

Δημήτρης Γιαννακόπουλος: «Δεν στοχοποιήθηκαν μόνοι τους κ. Λιόλιο. Αυτός είναι ένας έμμεσος τρόπος επιλογής διαιτητών».

Βαγγέλης Λιόλιος (Προμηθέας): «Πρέπει να τελειώσει το πρωτάθλημα. Να δούμε σε ποια ημερομηνία και με ποιες προτάσεις θα κάτσουμε ξανά στο τραπέζι. Να το δούμε τώρα. Κάτι πρέπει να κάνουμε. Πίσω θα κάνει και ο Ολυμπιακός και όλοι μας. Πρέπει να έχουμε μια λύση για την επόμενη μέρα. Πρέπει να προστατεύσουμε τον διαιτητή Αναστόπουλο».

Κάπου εκεί ακούστηκε η φράση: «Να μην πάει να σφυρίξει», η οποία φάνηκε να εκνευρίζει τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο, που απάντησε με τη σειρά του: «Άρα να στοχοποιούμε διαιτητές; Αυτό να καταγραφεί. Ο πρόεδρος πρότεινε αυτή τη λύση. Αυτή η συνάντηση είναι ιστορική. Πάει πίσω το μπάσκετ με αυτό που είπατε. Μην κάψουμε ολόκληρο το δάσος για να σώσουμε ένα δέντρο. Υπάρχει αιτία που έχει συμβεί όλο αυτό κύριε Λιόλιο. Δεν μπορεί το μπάσκετ να πληρώσει για τους εκβιασμούς και την τρομοκρατία μίας ομάδας. Λύση θα ήταν να είναι το ματς κεκλεισμένων των θυρών. Έτσι όντως προστατεύεις. Αυτό είναι μια λογική λύση».

Σκινδήλιας: «Απαιτούμε ξένους διαιτητές, δεν θα υποχωρήσει ο Ολυμπιακός»

Στη συνέχεια, η συζητήση είχε ως εξής:

Βαγγέλης Λιόλιος (Προμηθέας): «Να το προτείνουμε αυτό. Όμως, είναι Δευτέρα. Το ματς είναι Τετάρτη. Το λέω ανθρώπινα. Δεν έχω προσωπική σχέση με τον κύριο Αναστόπουλο. Να λήξουμε το πρωτάθλημα και μετά να ξεκινήσουμε την καινούργια μέρα. Αν κοιτάμε το παρελθόν, τελείωσε. Πρέπει να δούμε τι θα φτιάξουμε για την καινούργια μέρα. Μπορεί να δικαιωθεί ο Ολυμπιακός στο ΑΣΕΑΔ. Μπορεί να γίνει και αυτό. Εγώ λέω απλά τι μπορεί να γίνει. Έκανα προτάσεις. Μπορεί να είναι όλες λάθος. Καίγεται ένα σπίτι. Πρέπει να το σώσουμε. Να φύγει ο Ολυμπιακός από τον ΑΣΕΑΔ, να προστατεύσουμε τον διαιτητή, να τελειώσουμε το πρωτάθλημα και το καλοκαίρι σε αυτή τη βάση να μιλήσουμε. Το λεώ για άλλη μια φορά. Η ΚΕΔ με τη στάση της δημιούργησε όλα τα προβλήματα. Είναι ανυπόληπτη. Να καταγραφεί αυτό».

Δημήτρης Γουλιέλμος (Άρης): «Πρέπει να τελειώσει η συνεδριάση κάποια στιγμή. Έχω να προτείνω το εξής. Είναι μια λύση που θα μας πάει ένα βήμα παρακάτω. Πρέπει να δούμε τι θα γίνει και με τους παρατηρητές. Να συμφωνήσουμε σε μια αλλαγή. Μετά θα δούμε και τα υπόλοιπα της διαιτησίας».

Λίγο αργότερα ο Γιώργος Σκινδήλιας πήρε ξανά τον λόγο, αφού τον ρώτησαν με ποιον τρόπο θα αφήσει ο Ολυμπιακός την προσφυγή στο ΑΣΕΑΔ για να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα και υπό ποια προϋπόθεση θα παίξει στα πλέι οφ με τους «πράσινους» και απάντησε: «Αυτός ο άνθρωπος δεν ήθελε να διαιτητεύσει. Αν πρέπει να τον προστατεύσουμε, είναι από το δικαίωμά του να εξαιρεθεί. Δεν του το επιτρέψαμε. Εμείς το είπαμε. Απαιτούμε ξένους διαιτητές και θα αφήσουμε την προσφυγή στο ΑΣΕΑΔ. Δεν θα υποχωρήσει ο Ολυμπιακός. Εάν δεν έρθουν ξένοι διαιτητές με τον Παναθηναϊκό δεν παίζουμε».

Σκινδήλιας: «Εάν δεν έρθουν ξένοι διαιτητές με τον Παναθηναϊκό, δεν παίζουμε»