MENU

Με όχημα στην εθνική οδό μοιάζει ο Παναθηναϊκός που έχει πατήσει το γκάζι και δεν λέει να το αφήσει μέχρι να φτάσει στον προορισμό του. Με σταθερή ταχύτητα που αγγίζει τα όρια του, οι «πράσινοι» κάνουν απανωτές πρόβες για τους τελικούς, με τον Πασκουάλ να τρίβει τα χέρια του από ικανοποίηση για το κίνητρο των παικτών του. Ο Παναθηναϊκός μοιάζει να αντιμετωπίζει κάθε παιχνίδι, ανεξαρτήτως αντιπάλου, σα να είναι τελικός.

Βλέπει στο πρόσωπο των παικτών του ΠΑΟΚ, τον Σπανούλη, τον Πρίντεζη, τον Ρόμπερτς και με τη συγκέντρωση στο μάξιμουμ κάνει επίδειξη δύναμης, στέλνοντας μήνυμα ετοιμότητας. Προφανώς ο ΠΑΟΚ δεν είναι Ολυμπιακός και βεβαίως ουδείς στο πράσινο στρατόπεδο πέφτει σ' αυτή την παγίδα. Αλλωστε ο Ισπανός τεχνικός στα συγκεκριμένα παιχνίδια δεν τσεκάρει το πώς θα ανταποκριθεί η ομάδα του στους επικείμενους τελικούς, αλλά στο πόσο συγκεντρωμένοι και ορεξάτοι είναι για αυτό που θα ακολουθήσει.

Ο ΠΑΟΚ είναι ομάδα που αξίζει περισσότερα από την εικόνα που παρουσίασε στο ΟΑΚΑ για 25-30 λεπτά, αλλά έχει πολλά ελαφρυντικά. Προφανώς και η ποιότητα στο ρόστερ των δύο ομάδων είναι μεγάλη, αλλά ακόμη μεγαλύτερη είναι η διαφορά στην ποσότητα.

Ο Παναθηναϊκός έχει 12 ετοιμοπόλεμους και πρωτοκλασάτους παίκτες γι αυτό το επίπεδο, ο ΠΑΟΚ έχει κενά, αδυναμίες και ξεκινώντας τη φετινή χρονιά ήξερε πως η είσοδος στην 4άδα αποτελεί ταβάνι γι αυτόν. Εκτιμώ πως στο δεύτερο παιχνίδι θα παλέψει περισσότερο, θα δείξει καλύτερη εικόνα, αλλά αντιλαμβάνεται κανείς πως είναι δύσκολο να αλλάξει τη μοίρα του. Ιδανικό γι αυτόν θα ήταν μια νίκη στο «Παλατάκι», αλλά κι αυτή να μην έρθει η σεζόν είναι τόσο επιτυχημένη που ουδείς μπορεί να πει κάτι για την προσπάθεια που έγινε.

Αγωνιστικά, ο Παναθηναϊκός είχε πάλι έναν εξαιρετικό Καλάθη που σήμερα είχε... όρεξη να κάνει πλάκα στα ριμπάουντ (12) και πολλούς άλλους που μοιράστηκαν χρόνο και προσπάθειες. Οι «πράσινοι» είναι σαφές πως επιδιώκουν να πηγαίνουν τα παιχνίδια σε φρενήρη ρυθμό και πιθανώς αυτό να το δούμε και στους τελικούς, ειδικά στα εντός έδρας παιχνίδια.

Βολεύει συνήθως τον γηπεδούχο να βάζει τον κόσμο στο παιχνίδι, στο ρυθμό και το γρήγορο τέμπο, το υψηλό σκορ, είναι ένα από τα ζητούμενα που θα επιχειρήσει ο Παναθηναϊκός στα επικείμενα ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

Και μιας που (ξανα)πιάσαμε τον Καλάθη, το θέμα της ανανέωσης του συμβολαίου του είναι σε καλό δρόμο. Οι συζητήσεις έχουν ξεκινήσει και υπάρχει σημείο επαφής στο οικονομικό. Η διαφορά είναι τέτοια που δεν «χαλάει» την παραμονή του, αρκεί να τακτοποιηθούν και κάποια άλλα τεχνικά ζητήματα που ο Νικ τα θεωρεί σημαντικά. Πράγματι, πρόταση από τον Ομπράντοβιτς δεν υπάρχει, αλλά υπάρχει ενδιαφέρον από τη Ρωσία και μάλιστα ζωηρό.

Ο Καλάθης δεν τρελαίνεται με την επιστροφή στην παγωμένη Μόσχα, θα ήταν η τελευταία του επιλογή, ενώ για πρώτη φορά το ΝΒΑ δεν είναι τόσο... σφηνωμένο στο μυαλό του όσο άλλα καλοκαίρια. Ο Παναθηναϊκός έχει τον πρώτο λόγο, καθώς οι δύο πλευρές θέλουν να συνεχίσουν μαζί. Συζητούν για νέα τριετή δέσμευση με τη συζήτηση να έχει ως βάση το υπάρχον συμβόλαιο του παίκτη με τους «πράσινους».

Σε καλό δρόμο Παναθηναϊκός και Νικ για τελικούς και ανανέωση