MENU

Την περίπτωση του 25χρονου πόιντ γκαρντ της Γκαζιάντεπ του Στέφανου Δέδα, Ουίλ Τσέρι, εξετάζει τις τελευταίες ώρες η «Ένωση». Ο Αμερικανός παίκτης, που στο παρελθόν είχε περάσει από τους Κάντον Τσαρτζ (NBDL), τους Κλίβελαντ Καβαλίερς (ΝΒΑ), την Ζαλγκίρις Κάουνας (Λιθουανία) και την Άλμπα Βερολίνου (Γερμανία) αγωνίζεται φέτος επί τουρκικού εδάφους στην ομάδα του Έλληνα κόουτς, ο οποίος αποτελεί πρώην συνεργάτη του Γιούρι Ζντοβτς.

Ωστόσο, τα τρομοκρατικά χτυπήματα στην Τουρκία και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η γειτονική χώρα έχουν κάνει τον 25χρονο να έχει... δεύτερες σκέψεις. Έτσι, ο άλλοτε γκαρντ του κολεγίου Μοντάνα σκέφτεται την αποχώρησή του από την τουρκική ομάδα.

Οι πληροφορίες του sdna.gr αναφέρουν πως ο Αμερικανός παίκτης, που την περσινή σεζόν στο Eurocup είχε 10,3 πόντους, 4,6 ριμπάουντ και 3,7 ασίστ ανά παιχνίδι με την Άλμπα είναι στο... προσκήνιο για την ΑΕΚ. Προς το παρόν δεν πρόκειται για κάποια αρκετά προχωρημένη υπόθεση, όμως οι «κιτρονόμαυροι» έχουν τύχη να τον κάνουν δικό τους.

Στην μοναδική σεζόν που έχει παίξει στην Euroleague (2014-2015 με την Ζαλγκίρις), ο Τσέρι μέτρησε 7,1 πόντους, 2,4 ριμπάουντ και 1,7 ασίστ ανά ματς με 36,8% στα τρίποντα.

Στο προσκήνιο ο Τσέρι για την ΑΕΚ (vids)