MENU

Η σεζόν ολοκληρώθηκε χθες στο ΟΑΚΑ για τον Αρη, όμως τα καλύτερα έρχονται για τον Αρη και το SDNA αναλύει τα δεδομένα της επόμενης ημέρας για τους «κίτρινους».

Η φετινή χρονιά δεν ήταν σαν τις άλλες για τον Αρη. Ηταν η χρονιά όπου οι «κίτρινοι» έβαλαν και πάλι τη δική τους… σφραγίδα στο ελληνικό μπάσκετ και φώναξαν δυνατά πως «επιστρέψαμε» για να μείνουμε.

Μπορεί ο Αρης να μην τα κατάφερε στη σειρά με την ΑΕΚ, να τερμάτισε στην 4η θέση της βαθμολογίας, όμως αυτό λίγη σημασία έχει μπροστά στα όσα κατάφεραν οι παίκτες του Δημήτρη Πρίφτη όλη τη φετινή σεζόν.

Ο Αρης κατάφερε πολλά, πέτυχε ακόμα περισσότερα και το κυριότερο έβαλε γερές βάσεις για να… φέρει και πάλι το μπάσκετ στον Βορρά, όπως άλλωστε φωνάζουν και οι οπαδοί του στο «Nick Galis Hall», το οποίο τη φετινή χρονιά ήταν σχεδόν πάντα κατάμεστο, με τους οπαδούς των «κιτρίνων» να αγκαλιάζουν την ομάδα από την αρχή μέχρι και το τέλος της χρονιάς.

Το SDNA πριν καλά καλά οι παίκτες του Αρη, πάρουν τις πρώτες τους ανάσες μετά το τέλος μίας εξαντλητικής χρονιάς που είχε 55 παιχνίδια στο σύνολό της σε Ελλάδα και Ευρώπη, αναλύει τα δεδομένα και εντοπίζει τα ερωτηματικά και αποκαλύπτει τις σκέψεις που υπάρχουν στο μυαλό του διοικητικού ηγέτη της ομάδας του Νίκου Λάσκαρη.

«Κλειδί» των εξελίξεων ο Πρίφτης

Είναι δίχως αμφιβολία ο άνθρωπος που του αναλογεί μεγάλο μερίδιο της φετινής πετυχημένης χρονιάς του Αρη. Ο Δημήτρης Πρίφτης, ταπεινός, σεμνός και «ορκισμένος» στο πλάνο του, κέρδισε το… μεγάλο στοίχημα και δημιούργησε από το μηδέν μία ομάδα που έβγαζε ψυχή, είχε πλάνο και πάθος στο παιχνίδι της.

Η συνεργασία του με τους παίκτες του ήταν άψογη, με τους Αμερικανούς του Αρη, πολλές φορές να του «βγάζουν το καπέλο», δείχνοντας την εκτίμηση που έχουν προς το πρόσωπό του.

Η επιθυμία του Πρίφτη, όσο και του Νίκου Λάσκαρη, είναι ο Ελληνας τεχνικός να παραμείνει στο «τιμόνι» των «κιτρίνων», με το «αφεντικό» του Αρη, να προτίθεται να δώσει τριετές συμβόλαιο στον Πρίφτη, δείγμα του πόσο πιστεύει σε αυτόν.

Ο κόουτς του Αρη, από τη δική του πλευρά, έχει προτάσεις και από άλλες ομάδες στα χέρια του, ωστόσο θα αποτελέσει έκπληξη αν δεν παραμείνει στον Αρη, με τον Ελληνα κόουτς να αποτελεί το "κλειδί" των αγωνιστικών εξελίξεων τη νέα χρονιά.

Ο… φευγάτος Ουάιτ και οι… ξεχωριστές περιπτώσεις Μακ Νιλ, Ουότερς και Χάγκινς

Σε συνάρτηση με την παραμονή του Δημήτρη Πρίφτη, βρίσκεται και το μέλλον των τεσσάρων Αμερικανών του Αρη.

Τα πράγματα είναι πιο ξεκάθαρα στην περίπτωση του Ουκάρο Ουάιτ, που πολύ δύσκολα θα παραμείνει στον Αρη, αφού έχει ήδη στα χέρια του προτάσεις επιπέδου Ευρωλίγκας, με την επιθυμία του ίδιου είναι να δοκιμάσει τη τύχη του στο ΝΒΑ, ενώ φυσικά υπάρχει και το δεδομένο ενδιαφέρον του Ολυμπιακού για τον παίκτη.

Το ίδιο ωστόσο δεν ισχύει για τους Μακ Νιλ, Ουότερς και Χάγκινς, οι οποίοι θέλουν να παραμείνουν στον Αρη, με διαφορετικά ωστόσο δεδομένα. Ποια είναι αυτά; Φυσικά το συμβόλαιό τους, καθώς μετά την εξαιρετική χρονιάς τους είναι λογικό και επόμενο οι απαιτήσεις τους να είναι αυξημένες, ωστόσο η τελευταία κουβέντα ανήκει στον Νίκο Λάσκαρη που είναι και ο ρυθμιστής των πάντων, με το «αφεντικό» της «κίτρινης» ΚΑΕ, να έχει αποδείξει πως δεν διστάζει να ανοίξει το μπάτζετ αν αυτό είναι προς όφελος της ομάδας.

Οι… σίγουροι

Κάπου εδώ στη συζήτησή μας μπαίνει και το μέλλον πολλών παικτών που υπάρχουν ήδη στο ρόστερ του Αρη, αφού κατά πως φαίνεται αρκετοί είναι αυτή που θα συνεχίσουν και την επόμενη σεζόν στην ομάδα, αφού όλοι τους πέρασαν με… άριστα το τεστ της φετινής χρονιάς.

Βασίλης Ξανθόπουλος, Βασίλης Σίμτσακ, Θοδωρής Ζάρας, Σπύρος Μούρτος, αλλά και οι νεαροί Δημήτρης Φλιώνης και Νίκος Δίπλαρος, έχουν… θέση και στο ρόστερ της νέας χρονιάς.

Οι… φευγάτοι και το ερωτηματικό

Στην παραπάνω κατηγορία δεν ανήκουν οι Σλάβεν Τσούπκοβιτς και ο Μιχάλης Πελεκάνος, οι οποίοι κατά τα φαινόμενα δε θα συνεχίσουν στον Αρη, ωστόσο σε ό,τι αφορά την περίπτωση του Ελληνα Φόργουορντ, υπάρχει ένα μικρό παραθυράκι παραμονής, ενώ ερωτηματικό αποτελεί η περίπτωση του Τζέικ Κοέν, τη τύχη του οποίου θα αποφασίσει ο Δημήτρης Πρίφτης.

Ανεβάζει τον πήχη από την Ελληνική αγορά

Στο φετινό μεταγραφικό παζάρι και ανεξάρτητα από το τι θα συμβεί αναφορικά με τις ανανεώσεις των συμβολαίων των Αμερικανών παικτών, είναι δεδομένο πως ο Αρη, θέλει να ανεβάσει το επίπεδο των Ελλήνων παικτών, με τους «κίτρινους» να κυνηγούν δύο αξιόλογες περιπτώσεις από την εγχώρια αγορά.

Ο Δημήτρης Πρίφτης έχει σε μεγάλη εκτίμηση τον Μάικλ Μπράμος, που έκανε καλή χρονιά στην Ιταλία και τη Βενέτσια, ενώ ονόματα όπως αυτά των Τσαϊρέλη και Καββαδά, θα παίξουν δυνατά για τους «κίτρινους».

Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες του SDNA ο Αρης παρακολουθεί στενά και την περίπτωση του ομογενή Ζακ Ογκουστ, που πρόσφατα αποφοίτησε από το Notre Dame και έχει ξεκινήσει τις διαδικασίες έκδοσης ελληνικού διαβατηρίου.

Με... σφραγίδα Λάσκαρη και ρυθμιστή τον Πρίφτη ο Αρης της νέας σεζόν (pics)