MENU

Ο 27χρονος γκαρντ έπιασε φέτος λιμάνι και η μετακίνηση του στους πρωταθλητές Ελλάδας ήταν αποτέλεσμα των ατελείωτων ωρών που πέρασε δουλεύοντας στα παρκέ.

Ο Γιάννης Αθηναίου, ο οποίος απολαμβάνει την εμπιστοσύνη του Γιάννη Σφαιρόπουλου, στα... χαρτιά είναι ο τρίτος πόιντ γκαρντ των Πειραιωτών, αλλά κάθε δευτερόλεπτο που θα πατήσει στο παρκέ, θα το έχει κερδίσει και με το παραπάνω. Και μην εκπλαγείτε αν αντί να μπει στα... παπούτσια του Δημήτρη Κατσίβελη, φορέσει εκείνα του Ολιβερ Λαφαγιέτ.

Ο Ελληνας γκαρντ, ο οποίος φέτος συμμετείχε για δεύτερη χρονιά στην προετοιμασία της Εθνικής, έχει δώσει το «παρών» και στα πέντε φιλικά του Ολυμπιακού δίνοντας (βάσει στατιστικής) πολύπλευρες βοήθειες στην ομάδα του.

Ο Αθηναίου στο φιλικό παιχνίδι με τα Τρίκαλα, το οποίο είχε περισσότερο προπονητικό χαρακτήρα, ολοκλήρωσε έχοντας στη συγκομιδή του 5 πόντους, 2 ριμπάουντ και 1 ασίστ. Απέναντι στην Κηφισιά είχε 7 πόντους, 3 ριμπάουντ και 2 ασίστ, ενώ στα φιλικά παιχνίδια του Ολυμπιακού στην Ιταλία, ανέλαβε και τον ρόλο του σκόρερ.

Ο Αθηναίου στην μοναδική μέχρι στιγμής ήττα της ομάδας του από την Σάσαρι πάτησε παρκέ για 31΄, φόρτωσε με 16 πόντους (2/8δ., 3/5τρ., 3/4β.), πήρε 5 ριμπάουντ κι έδωσε 3 ασίστ, ενώ στο πολύ καλή ήταν η παρουσία του και με την Γαλατάσαραϊ. Ο Ελληνας γκαρντ σε 32:15 συμμετοχής πέτυχε 18 πόντους (2/7δ., 4/8τρ., 2/4β.), πήρε 4 ριμπάουντ κι έδωσε ένα έτοιμο καλάθι στους συμπαίκτες του. Τέλος, απέναντι στη Λιμόζ συνέβαλλε στη νίκη του Ολυμπιακού με 6 πόντους (1/1δ., 0/1τρ., 4/4β.), 1 ριμπάουντ και 4 ασίστ.

Ο Γιάννης Αθηναίου δεν έγινε ξαφνικά... Βασίλης Σπανούλης, αλλά ο ρόλος του στον Ολυμπιακό της νέας σεζόν δεν θα είναι... κομπάρσου, καθώς έχει τις δυνατότητες και την ποιότητα να προσφέρει.

Μπαίνει στα «παπούτσια» του Λαφαγιέτ ο Αθηναίου