MENU

Βίοι αντίθετοι για το αντρικό με το παιδικό του Πανιωνίου. Τα πιτσιρίκια των «κυανέρυθρων» σαν εκκολαπτόμενοι... πάνθηρες και μελλοντικοί άσοι των παρκέ, αγρίεψαν κι αήττητοι, έφτασαν στην κορυφή της Ελλάδας, λίγο καιρό μετά τον υποβιβασμό του αντρικού τμήματος. Και απευθυνόμενοι στον -για χρόνια- υπεύθυνο ακαδημιών του Ιστορικού, Θανάση Κωνσταντώνη, ζητήσαμε, μέσω της συνέντευξής του στο SDNA, να μάς εξηγήσει τα πώς και γιατί, συνδέοντας τις καταστάσεις.

Και όλα αυτά, αφού οι μικροί, δικαιωμένοι και περήφανοι, φόρεσαν τα μετάλλιά τους: 

«Είναι η δική τους στιγμή. Η διάκριση τούς δίνει εφόδια, μπασκετικά, αλλά και γενικά, με θέματα μορίων, για σχολές, πανεπιστήμια, δουλειές κλπ. Βλέπουν πως ανοίγει μία πόρτα μπροστά τους, μέσω του μπάσκετ».

Συνεχίζοντας, ο παλιός άσος της Δάφνης και του Πανιωνίου, ανέφερε: «Το τουρνουά, όπως κάθε φορά ήταν δύσκολο, με πολλές καλές, δυνατές ομάδες και υψηλό επίπεδο συναγωνισμού. Και οι επαρχιακές ομάδες έχουν πολύ ταλέντο, απλώς, παίζοντας λιγότερα ισχυρά παιχνίδια, μέσα στη σεζόν ενδεχομένως αυτό τους στοιχίζει και κάπου υστερούν, συγκριτικά με ομάδες της Αθήνας ή της Θεσσαλονίκης. Τα παιδιά τα δικά μας είναι όμως, συνηθισμένα να παίζουν μεγάλα ματς, με ένταση, φορώντας τη φανέλα του Πανιωνίου. Εχουν μπει ήδη σε μία διαδικασία μεγαλύτερου επιπέδου κι εξέλιξης. Μην ξεχνάμε όμως, ότι ακόμη είναι παιδιά. Το μέλλον είναι μπροστά τους. Δεν έχουμε πολύ χρόνο για πολλά λόγια με τα παιδιά ή συμβουλές ή συγχαρητήρια. Ξέρουν καλύτερα τι πρέπει να κάνουν και το κάνουν μια χαρά. Η δουλειά στο γήπεδο παικτών και προπονητών δεν σταματά καθόλου».

Το διευκρίνισε, το παραπάνω, πιο λεπτομερώς: «Θα βγουν μπροστά πολλά από τα παιδιά αυτά και ήδη εκπαιδεύονται γι' αυτό. Περιμένουμε να τα δούμε στην αντρική ομάδα πολύ σύντομα και σε ρόλο πρωταγωνιστικό. Το θέλουμε όλοι στον σύλλογο. Ο ερασιτέχνης στηρίζει την ομάδα. Κι εμείς αναμένουμε να δούμε τις εξελίξεις με την ΚΑΕ και το πού θα αγωνιστεί η ομάδα των ανδρών, σε ποια κατηγορία. Ο Πανιώνιος βρίσκει την άκρη, έχει ιστορία, υπόβαθρο. Εμείς πάντα τροφοδοτούμε την αντρική ομάδα με νεαρά ταλέντα και ελπίζουμε να συνεχιστεί αυτό. Αν έχεις χρήμα, είσαι καλός, προχωράς, βέβαια. Δεν αλλάζει κάτι στη φιλοσοφία του Πανιωνίου και την παραγωγική διαδικασία».

Τα «πανθηράκια» ξεθάρρεψαν (pics)