MENU

Ένα βήμα πριν από το Φάιναλ Φορ του περυσινού NCAA, ένας ψιλόλιγνος νεαρός, ονόματι Ζακ Ογκαστ, κάνει το παιχνίδι της ζωής του, αλλά οι 20 πόντοι και τα 9 ριμπάουντ του δεν αρκούν για το Νοτρ Ντέιμ, που χάνει την πρόκριση (68-66) από το Κεντάκι εξαιτίας ενός αμφιλεγόμενου φάουλ και δύο ελεύθερες βολές 6’’ πριν από τη λήξη του τελικού της Μεσοδυτικής Περιφέρειας.

Ε, λοιπόν, αυτός ο ελπιδοφόρος νεαρός, ο οποίος έχει μαγνητίσει τα βλέμματα στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, θα απασχολήσει για τα καλά τα επόμενα χρόνια το ελληνικό μπάσκετ, καθώς σύμφωνα με τις πληροφορίες του SDNΑ απομένουν λεπτομέρειες για την έκδοση του ελληνικού διαβατηρίου του!

Ο πατέρας του λέγεται Ζαν Μπαζίλ Ογκαστ και γεννήθηκε στη Δημοκρατία της Αϊτής, που βρίσκεται στην Καραϊβική. Η μητέρα του, όμως, ακούει στο όνομα Λία Τζιμούλη και κατάγεται από την Αγία Σωτήρα Κοζάνης. Για την ακρίβεια, ο παππούς της, Λούης Τζιμούλης, είχε γεννηθεί στην Ελλάδα και είχε μεταναστεύσει στις ΗΠΑ το 1949, δημιουργώντας την οικογένειά του μαζί με τη σύζυγό του Μπέσυ.

Η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης παρακολουθεί καιρό τώρα τον νεαρό σέντερ, ωστόσο χρειάστηκε η συμβολή της μητέρας του Ζακ για να προχωρήσει η ελληνοποίησή του. Απέστειλε, λοιπόν, η Λία Τζιμούλη όλα τα επίσημα έγγραφα, που απαιτούνται για την έκδοση του ελληνικού διαβατηρίου για τον 22χρονο αθλητή και όπως όλα δείχνουν δεν θα αργήσει να το πάρει στα χέρια του, ώστε να περάσει το κατώφλι της Εθνικής Ανδρών.

Πρόκειται για έναν πολύ ικανό ψηλό, που αγωνίζεται κυρίως στο «5» και διαθέτει κινήσεις τόσο με πλάτη στο καλάθι, όσο και στις συνεργασίες μέσω του «πικ εντ ρολ», είναι καλός ριμπαόυντερ και έχει εξαιρετική επαφή με το καλάθι. Ο Ογκαστ ετοιμάζεται για την τελευταία σεζόν του (senior) με τους Νοτρ Ντέιμ Φάιτινγκ Αϊρις, με τους οποίους την περυσινή σεζόν εκτόξευσε τους αριθμούς του και από 6,7 πόντους και 4,3 ριμπάουντ σε 16,3’ συμμετοχής η συνεισφορά του ήταν 12,9 πόντοι και 6,5 ριμπάουντ σε 24,4’ συμμετοχής κατά μέσον όρο.

Γίνεται Ελληνας ο παικταράς Ογκαστ!