MENU

Σε ένα πρωτάθλημα γεμάτο ανταγωνισμό και ποιότητα, ο Φάρος έχει καταφέρει και φέτος να βρίσκεται στις ομάδες που ξεχωρίζουν. Η ομάδα του Κερατσινίου κράτησε για δεύτερη σερί σεζόν αλώβητη την έδρα της, έχει την καλύτερη επίθεση του πρωταθλήματος, έσπασε ρεκόρ με τους 164 πόντους που πέτυχε απέναντι στο Παγκράτι και στις τελευταίες αγωνιστικές της κανονικής διάρκειας της Α2 έγινε ο... κύριος ρυθμιστής της απευθείας ανόδου στην Stoiximan.gr Basket League!

Το σύνολο του Σάββα Συμεωνίδη «σκότωσε» στην έδρα του τους Πανιώνιο, Ηρακλή και Δούκα, οι οποίοι έχουν το ίδιο ρεκόρ (25-4) και θα διεκδικήσουν την άνοδο στην τελευταία «στροφή» του πρωταθλήματος. Βέβαια, αυτό δεν ήταν αρκετό για τον Φάρο, που ετοιμάζεται ήδη για τα πλέι-οφ, ωστόσο ο στόχος παραμένει πάντα ο ίδιος!

Μιλώντας στο SDNA, ο Μάριος Μπατής εξέφρασε την αισιοδοξία του πως ο σύλλογος του Κερατσινίου θα κερδίσει την άνοδο στα σαλόνια του ελληνικού μπάσκετ, ενώ αναφέρεται και στους.... ψιθύρους που ήθελαν τον Φάρο να είναι αδιάφορος απέναντι στον Ηρακλή. Παράλληλα, ο έμπειρος γκαρντ στέκεται στα στοιχεία που κάνουν την ομάδα του διαφορετική, δίνοντας παράλληλα και το δικό του μήνυμα για τα πλέι-οφ.

«Ο Φάρος δε χαρίζεται σε κανέναν»

«Τόσο φέτος όσο και την περσινή σεζόν έχουμε δείξει πως δεν υπάρχουν αδιάφορα παιχνίδια για εμάς. Ο Φάρος δε χαρίζεται και δε θα χαριστεί σε κανέναν, τα πάντα πρέπει να κρίνονται μέσα στα παρκέ. Αυτή άλλωστε είναι και η ομορφιά του μπάσκετ. Από εκεί και πέρα, θεωρώ πως η νίκη μας επί του Ηρακλή ήταν η καλύτερη απάντηση σε όλους τους ψιθύρους που ακούστηκαν πριν το παιχνίδι. Σταθήκαμε στο ύψος των περιστάσεων, ήμασταν καλύτεροι και φτάσαμε σε μία δίκαιη νίκη», είπε για τη μεγάλη νίκη επί του Ηρακλή στο ντέρμπι της 29ης αγωνιστικής της Α2, ενώ στη συνέχεια αναφέρθηκε στο τρομερό... στατιστικό του Φάρου, ο οποίος δεν έχει ηττηθεί εντός έδρας τα τελευταία δύο χρόνια!

«Όταν μία ομάδα έχει ως στόχο την άνοδο, ξέρει πως πρέπει να κερδίζει κάθε παιχνίδι στην έδρα της. Είμαστε χαρούμενοι που έχουμε διατηρήσει την έδρα μας αλώβητη για δύο χρόνια και γενικά πιστεύω πως είμαστε πάντα καλοί στο γήπεδό μας, αυτό φάνηκε και στα τελευταία ντέρμπι. Για κάθε ομάδα υψηλού επιπέδου, αυτό το στοιχείο είναι πολύ σημαντικό και μπορεί να γίνει ένα μεγάλο “όπλο”».

«Μας στοίχισε η έλλειψη χημείας, πάμε για την άνοδο!»

Ο Φάρος ήταν εξαιρετικός στον δεύτερο γύρο της Α2, όμως στα πρώτα παιχνίδια του πρωταθλήματος αντιμετώπισε κάποια προβλήματα και... μάζεψε κάποιες ήττες, οι οποίες και έπαιξαν καταλυτικό ρόλο στο να μείνει ο Φάρος μακριά από την 1η θέση και την απευθείας άνοδο στη Stoiximan.gr Basket League.

«Η αλήθεια είναι πως στην αρχή της σεζόν είχαμε κάποια μικρά προβλήματα. Υπήρχε έλλειψη χημείας, μας έλειψε και η ομοιογένεια και κάναμε κάποιες ήττες εκτός έδρας που μας άφησαν πίσω. Στον δεύτερο γύρο ανεβήκαμε, βρήκαμε τα πατήματά μας και τώρα είμαστε έτοιμοι για τα πλέι-οφ», τόνισε για το κακό διάστημα του Φάρου ο Μάριος Μπατής, ο οποίος στη συνέχεια έδωσε... σύνθημα ανόδου στη κορυφαία λίγκα του ελληνικού μπάσκετ:

«Όπως είπα και πριν, τα πλέι-οφ είναι μία μεγάλη ευκαιρία για εμάς, για να κερδίσουμε και φέτος την άνοδο στην Α1. Βρισκόμαστε σε καλή κατάσταση, έχουμε τον ρυθμό, το μομέντουμ αλλά και όλα τα φόντα για να ανέβουμε και πιστεύω πως θα τα καταφέρουμε μέσα από την διαδικασία των πλέι-οφ. Οι ισορροπίες στο πρωτάθλημα μας είναι λεπτές και οι ομάδες που θα μπουν τελικά στα πλέι-οφ είναι εξίσου δυνατές, ωστόσο ο Φάρος είναι ικανός να κερδίσει και φέτος το εισιτήριο για την Stoiximan.gr Basket League».

«Είναι διαφορετικό να παίζεις στον Φάρο»

Από την στιγμή που ο Φάρος έχει έρθει... δυναμικά στο αγωνιστικό προσκήνιο, όλοι οι συντελεστές της ομάδας του Κερατσινίου κάνουν λόγο για μία οικογένεια και στέκονται σε ένα ξεχωριστό αίσθημα διαφορετικότητα που πηγάζει από τα αποδυτήρια του συλλόγου.

«Ο Φάρος είναι μία μεγάλη και όμορφη παρέα. Από την αρχή μέχρι και τώρα, όλοι νιώθουμε εξαιρετικά που αγωνιζόμαστε εδώ. Είναι ένα ιδιαίτερο και διαφορετικό συναίσθημα να παίζει για τον Φάρο, αν δε το ζήσεις δε μπορείς να το καταλάβεις. Σε αυτό το γεγονός είναι πρωτεργάτης ο πρόεδρος του συλλόγου, Βαγγέλης Τσάπας, ο οποίος έχει δημιουργήσει αυτή την ομάδα πάνω σε συγκεκριμένες δομές και βάσεις. Από εκεί και πέρα, το αίσθημα της παρέας έχει αντίκτυπο και στο αγωνιστικό κομμάτι, καθώς μας βοηθά στο παρκέ να παλεύουμε σε κάθε παιχνίδι ως “ένα”», ανέφερε για την συγκεκριμένη... αίσθηση ο Μάριος Μπατής.

Μάριος Μπατής στο SDNA: «Είναι διαφορετικό να παίζεις για τον Φάρο, θα ανεβούμε στο τέλος!»