MENU

Μπορεί να το γνωρίζουμε ως Κύπελλο Ελλάδας, αλλά η περσινή διοργάνωση θα έπρεπε τιμής ένεκεν να μετονομαστεί σε Κύπελλο... Μάρκους Μπεργκ. Δεν θα μπορούσε να ειπωθεί τίποτα λιγότερο για τα όσα έκανε ο Σουηδός το βράδυ της 26ης Απριλίου του 2014 κόντρα στον ΠΑΟΚ. Στη νίκη του Παναθηναϊκού με 4-1, ο ηγέτης του Παναθηναϊκού δεν είναι απλά ότι πέτυχε χατ-τρικ, αλλά το ένα γκολ ήταν καλύτερο από το άλλο. Οι «πράσινοι» του Γιάννη Αναστασίου επικράτησαν ολοκληρωτικά στον αγωνιστικό χώρο του ΟΑΚΑ των 43.000 οπαδών και δεν άφησαν κανένα περιθώριο αντίδρασης στους παίκτες του Γιώργου Γεωργιάδη.

Η σεζόν δεν είχε αρχίσει με τους καλύτερους οιωνούς για το «τριφύλλι» καθώς σε μια περίοδο ανανέωσης λόγω των οικονομικών προβλημάτων, η διοίκηση της ομάδας είχε επιλέξει ένα μοντέλο με μειωμένο μπάτζετ και μεγαλύτερη τεχνογνωσία. Με τεχνικό τον Γιάννη Αναστασίου ο Παναθηναϊκός ξεκάθαρα δεν στόχευε ποτέ στο πρωτάθλημα, αλλά στο Κύπελλο Ελλάδας δημιουργήθηκαν οι κατάλληλες προϋποθέσεις.

Μετά από άνετες προκρίσεις επί Εργοτέλη και Ηρακλή Ψαχνών, στα προημιτελικά οι «πράσινοι» αντιμετώπισαν σε διπλούς αγώνες τον Ολυμπιακό Βόλου που σε εκείνο το σημείο ήταν και η μοναδική ομάδα προερχόμενη από το πρωτάθλημα της Football League.

Νέα άνετη πρόκριση με συνολικό σκορ 4-1 (νίκη 4-0 στη Λεωφόρο, ήττα 1-0 στο Βόλο) και στον ημιτελικό ο Παναθηναϊκός συνάντησε τη σθεναρή αντίσταση από τον ΟΦΗ του Ρικάρντο Σα Πίντο. Η ήττα του πρώτου αγώνα στο Ηράκλειο έβαλε δύσκολα στον Παναθηναϊκό που τελικά στο δεύτερο ματς της Λεωφόρου πήρε την πρόκριση στην παράταση με σκορ 3-0. 

Στον τελικό, ο ΠΑΟΚ των πολλών προβλημάτων από το ανεπιτυχές πέρασμα του Χουμπ Στέφενς αλλά και των πολλών απουσιών λόγω του επεισοδιακού ημιτελικού στην Τούμπα κόντρα στον Ολυμπιακό, έδειξε πολύ κατώτερος από τους παίκτες του Γιάννη Αναστασίου που με συνοπτικές διαδικασίες «καθάρισαν» την υπόθεση τίτλος. 

Ο Μάρκους Μπεργκ ήταν σε μεγάλα κέφια και πραγματοποιώντας μία από τις πιο εμφατικές εμφανίσεις της καριέρας του ηγήθηκε της κατάκτησης του τροπαίου, σκοράροντας τρεις φορές στη νίκη με 4-1.

Σε ό,τι αφορά το... αστυνομικό ρεπορτάζ, συμπλοκές είχαν σημειωθεί εντός γηπέδου μεταξύ των οπαδών του Παναθηναϊκού και δυνάμεων των ΜΑΤ, χωρίς να επεκταθεί η ένταση.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι αυτό ήταν και το τελευταίο ματς στην καριέρα του Τάσου Κάκου.Γήπεδο: Ολυμπιακό ΣτάδιοΠΑΟΚ (Γιώργος Γεωργιάδης): Γλύκος, Σκόνδρας (77' Κουλούρης), Βίτορ, Ινσαουράλδε, Τζαβέλλας, Λάζαρ (56' Βούκιτς), Κίτσιου, Κάτσε, Λούκας (56' Λίνο), Στοχ, ΣαλπιγγίδηςΠαναθηναϊκός (Γιάννης Αναστασίου): Κοτσόλης, Νάνο, Σίλντενφελντ , Κουτρουμπής, Τριανταφυλλόπουλος, Μέντες, Πράνιτς, Ζέκα, Αμπέντ (75' Λαγός), Καρέλης, ΜπεργκΓκολ: Βούκιτς (70' (πεν.)) / Μπεργκ (15', 50', 88'), Καρέλης (54')

Κίτρινες κάρτες: Κουτρουμπής (19'), Καρέλης (55'), Ζέκα (60'), Μπεργκ (89΄) / Κάτσε (18')Διαιτητής: Τάσος Κάκος (Κερκύρας)Βοηθοί: Μιχαήλ Καρσιώτης (Κορινθίας), Δαμιανός Ευθυμιάδης (Πιερίας)4ος διαιτητής: Σταύρος Τριτσώνης (Αθηνών)

Το Κύπελλο του Μάρκους Μπεργκ (vid+pics)