MENU

Ο αμυντικός της Χετάφε, που γεννήθηκε στο Τόγκο, χρησιμοποιεί ακόμα τα μέσα μαζικής μεταφοράς και δηλώνει: «Η επιτυχία μου είναι να σώσω οικονομικά την οικογένειά μου».

Σε ένα επάγγελμα, όπως αυτό του ποδοσφαιριστή, που η συντριπτική πλειοψηφία των συνομηλίκων του ανταγωνίζονται μεταξύ τους για το ποιος θα κυκλοφορήσει με το πιο σύγχρονο αυτοκίνητο, ο Ντζενέ πηγαίνει στο προπονητικό κέντρο της Χετάφε με το τρένο.

Το Σάββατο είναι πολύ πιθανό ότι ο 25χρονος άσος θα κληθεί να... γίνει η σκιά του Κριστιάνο Ρονάλντο, έναν αστέρα του σύγχρονου ποδοσφαίρου που έχει πραγματικά τα πάντα... Όσο για τα αυτοκίνητα; Στην πολυτελή του βίλα στην Ισπανία, έχει ολόκληρη συλλογή αυτοκινήτων συνολικής αξίας πολλών εκατομμυρίων ευρώ!

Τον Ντζενέ, όμως, δεν τον ενδιαφέρουν αυτά, παραμένει προσγειωμένος και στόχος του είναι να κάνει τη ζωή της οικογένειάς του όσο πιο άνετη γίνεται. Φέτος είναι ο σημαντικότερος αμυντικός της Χετάφε. Γεννημένος στο Τόγκο, υπέγραψε αυτό το καλοκαίρι για τους «Αθουλόνες» από τη Σιντ Τρούιντεν του βελγικού πρωταθλήματος.

Ήταν προσωπική επιλογή του προπονητή της ομάδας, Χοσέ Μπορνταλάς, με τον οποίο είχαν συνεργαστεί και στο παρελθόν στην Αλκορκόν, ομάδα της Σεγούντα Ντιβιζιόν.

Όσο αγωνιζόταν στο «Estadio Municipal de Santo Domingo», ο Ντζενέ ζούσε μόνος του σε ένα μικρό διαμέρισμα δανεισμένο από έναν από τους χορηγούς της ομάδας. Ακόμα και τότε δήλωνε: «Δεν χρειάζομαι περισσότερα, είμαι χαρούμενος έτσι. Θέλω να ανέβω και να παίξω στην πρώτη κατηγορία για να σώσω οικονομικά την οικογένειά μου. Η επιτυχία μου είναι ο θρίαμβος ολόκληρης της οικογένειάς μου».

Ο 25χρονος αμυντικός, μετά το πέρασμά του από το Βέλγιο, επέστρεψε στην Ισπανία και την La Liga έχοντας υπογράψει τετραετές συμβόλαιο με την Χετάφε, μα συνεχίζει έχοντας την οικογένειά τους ως «σημαία» το «άλφα και το ωμέγα» του.

Πριν από ένα περίπου μήνα, μετά την εντός έδρας ήττα της Χετάφε από την Μπαρτσελόνα, ο Ντζενέ επέστρεψε στο σπίτι του με το τρένο. Κάποιος τον πέτυχε στην αποβάθρα του σταθμού, στη στάση Las Margaritas και δημοσίευσε την εν λόγω εικόνα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Στο γήπεδο, ο Ντζενέ είναι ένας παίκτης που δίνει το 100% του για 90 λεπτά. Εκτός γηπέδου, παραμένει ένα παιδί που χρησιμοποιεί τις δημόσιες συγκοινωνίες, ίσως σκεπτόμενος τον μεγάλο στόχο της ζωής του: τη σωτηρία της οικογένειάς του οικονομικά.

Ντζενέ: Θα μαρκάρει τον Κριστιάνο κι όμως μετακινείται με τις δημόσιες συγκοινωνίες