MENU

Είναι ένα μέρος, όπου παρατηρούνται διάφορα μεταφυσικά φαινόμενα. Μοιάζει με το ποδοσφαιρικό Τρίγωνο των Βερμούδων!

Εντός αυτού, αλλά και στον περιβάλλοντα χώρο του, εξαφανίζονται αντικείμενα, χαλάνε συσκευές, αόρατες δυνάμεις επιτίθενται στους εχθρούς. Λες και ένα περίεργο ηλεκτρομαγνητικό πεδίο αλλάζει όλους τους νόμους της φυσικής. Όλα όσα ξέρουμε για τον φυσιολογικό κόσμο, σε αυτό το μέρος αναιρούνται.

Ένα σύνθημα γραμμένο στους εσωτερικού του τοίχους μαρτυρά όμως πως υπάρχουν κάποιοι που εξουσιάζουν αυτό το μέρος. «We rule this land» γράφει το μήνυμα.

Όσοι ασχολούνται με τις… πύλες του ανεξήγητου, οι ιστορικοί του μέλλοντος ίσως καταφέρουν κάποια στιγμή να αποκωδικοποιήσουν το νόημα και την ερμηνεία αυτών των τεσσάρων λέξεων. Στάδιο Καραϊσκάκης. Where amazing happens! Ένα μέρος, όπου ποτέ δεν ξέρεις τι θα συναντήσεις. Ποτέ δεν ξέρεις τι σε περιμένει…

1. Ένα μέρος, όπου τα ασανσέρ χαλάνε ανεξήγητα!

Σαν βγεις στον πηγαιμό για Καραϊσκάκης, φρόντισε να αποφύγεις το ασανσέρ. Δεν ξέρεις ποτέ αν θα σε πάει εκεί που θέλεις. Ο Γιάννης Αλαφούζος το βίωσε από πρώτο χέρι, όταν μαζί με τους Ροντόλφο Κορέα, Γιάννη Ζαβραδινό και Μιγκέλ Καπουάνο εγκλωβίστηκαν για 15 λεπτά στον ανελκυστήρα πριν κατευθυνθούν στα μπουθ του Παναθηναϊκού λίγο πριν το αιώνιο ντέρμπι στις 14 Απριλίου του 2013. Αφού «λούστηκαν» με ύβρεις και απειλές, αφού είδαν το κουμπί κινδύνου να μην λειτουργεί, είδαν την αόρατη δύναμη που σταμάτησε το ασανσέρ, να το θέτει ξανά σαν λειτουργία, σαν ένα μικρό θαύμα!

2. Ένα μέρος, όπου οι τερματοφύλακες εμφανίζουν ανεξήγητα σημάδια στο κορμί τους!

Μπορεί να είναι ο αέρας που προκαλεί αλλεργικές αντιδράσεις. Μπορεί διάφορα τροπικά έντομα να μετακομίζουν για λίγο στον εναέριο χώρο του και να επιτίθενται σε όσους δεν φοράνε ερυθρόλευκα. Μπορεί να είναι ακτίνες λέιζερ που έρχονται από άλλες διαστάσεις, άλλους πλανήτες. Μπορεί να είναι και αυτό που κατήγγειλε ο Αλέξανδρος Τζόρβας λίγο μετά το ντέρμπι του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό τον Νοέμβριο του 2009, δείχνοντας τα σχετικά σημάδια στην πλάτη του. Πως χτυπήθηκε στην πλάτη με αεροβόλο όπλο, πως είδε δίπλα του να πέφτει μέχρι και σουγιάς. Ο διαιτητής της αναμέτρησης Τάσος Κάκος δεν τον πίστεψε ποτέ. Η ποινική δίωξη που άσκησε ο εισαγγελέας, παρά την ιατρική γνωμάτευση που προσκόμισε και επιβεβαίωνε τα φρέσκα τραύματα του, έπεσε στο κενό. Ακόμα ένα θαύμα!

3. Ένα μέρος, όπου ανεξήγητα λερώνονται διαιτητικά εσώρουχα!

Είχε παίξει τελικό Champions League, ο μοναδικός Έλληνας που το πέτυχε με ξένη ομάδα. Είχε παίξει στα πιο λαμπερά γήπεδα, τα είχε ζήσει όλα. Νόμιζε, ότι τα είχε ζήσει όλα: «Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί, ενώ δεν υπάρχει λόγος, δεν είναι κακοπροαίρετοι οι διαιτητές, δεν μπορώ να καταλάβω και συγγνώμη για την έκφραση, γιατί παίζουν τόσο χεσμένα στο Καραϊσκάκης. Δηλαδή είναι μία απορία που έχω. Δεν είναι δικαιολογία, χάσαμε δίκαια. Απλά δεν μπορώ να καταλάβω αυτή την αρρώστια, που έχουν οι διαιτητές μες το Καραϊσκάκη. Πραγματικά θα ήθελα να μου λύσουν αυτή την απορία», έλεγε ο Άκης Ζήκος λίγο μετά το ντέρμπι του Ολυμπιακού με την ΑΕΚ τον Δεκέμβριο του 2007. Είχε δίκιο; Κανείς δεν έχει δώσει μία αξιόπιστη επιστημονική απάντηση ακόμα…

4. Ένα μέρος, όπου άγνωστης ταυτότητας αντικείμενα τραυματίζουν μόνο όσους φοράνε τα λάθος χρώματα

Σαν βγεις στον πηγαιμό για Καραϊσκάκης να ξέρεις ότι η σωματική σου ασφάλεια είναι δική σου ευθύνη. Κανείς άλλος δεν θα σε προστατεύσει. Εισέρχεσαι στον χώρο με δική σου ευθύνη. Το γνώρισε από πρώτο χέρι ο φροντιστής του ΠΑΟΚ Γιασέρ Ζεϊνό, ο οποίος δέχθηκε επίθεση από αγνώστους που μπούκαραν εντός αγωνιστικού χώρου στο ζέσταμα των τερματοφυλάκων του ΠΑΟΚ στο ντέρμπι του 2009 ή ο Παναγιώτης Γλύκος, ο οποίος έφαγε φωτοβολίδα που ήρθε από τον… ουρανό πέντε χρόνια αργότερα, συμπτωματικά στην ίδια εστία. Στην λίστα μπαίνει και ο Γιάννης Αναστασίου, ο οποίος ως προπονητής του Παναθηναϊκού «δροσίστηκε» με ένα ποτήρι αναψυκτικό που του ήρθε κατακούτελα την άνοιξη του 2014.

5. Ένα μέρος, όπου καμιά φορά κερδίζει ο ρατσισμός!

Είναι ένα μέρος, όπου δεν περιμένεις να ακούσεις μελοποιημένη ποίηση, ούτε εκκλησιαστικούς ύμνους. Σήμα κατατεθέν είναι το no politica (εδώ γελάμε), αλλά καμιά φορά το πράγμα ξεφεύγει από τα όρια, δεν μαζεύεται. Είναι το μοναδικό ελληνικό γήπεδο, το οποίο έχει τιμωρηθεί δις από την ΟΥΕΦΑ με χρηματικό πρόστιμο και κλειστόμέρος της Θύρας 7 (στα παιχνίδια με Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Μπεσικτάς) για ρατσιστικά πανό και συνθήματα πρώτα στον αγώνα με την Άντερλεχτ (Δεκέμβριος 2013) και τέσσερα χρόνια αργότερα στην αναμέτρηση με την Οσμάνλισπορ. Ακόμα είναι ανεξήγητο πως συνέβη αυτό, δράστες ίσως κάποιοι εγκάθετοι, κάποιοι προβοκάτορες, κάποιοι… εξωγήινοι!

6. Ενα μέρος, που καμιά φορά αποτελεί κρησφύγετο κακοποιών!

Το απόγευμα της 27ης Οκτωβρίου του 2017, λίγο πριν το ντέρμπι Ολυμπιακού - ΠΑΟΚ τα γραφεία της εφημερίδας ΕΘΝΟΣ και της Media 24 πέφτουν θύματα οργανωμένης επίθεσης από κουκουλοφόρους, που κατεβαίνουν με πομπή από μηχανάκια την Λεωφόρο Συγγρού και στο πέρασμα τους αφήνουν σπασμένες τζαμαρίες και δύο τραυματίες. Οι δράστες τρέπονται σε φυγή, όμως από την έρευνα της ΕΛ.ΑΣ προκύπτει μία περίεργη πλανητική συναστρία που παραπέμπει ξανά σε μεταφυσικά φαινόμενα. Η πομπή κατευθύνεται αμέσως μετά στο Στάδιο Καραϊσκάκης και πιο συγκεκριμένα στην Θύρα 4, όπου λίγο νωρίτερα -όλως τυχαίως- άγνωστοι έχουν σκεπάσει με πανό την κάμερα ασφαλείας που διαθέτει η αστυνομία για να επιβλέπει τον χώρο! Κάπως έτσι, η ταυτοποίηση των δραστών καθίσταται αδύνατη, αφού το Καραϊσκάκης φαίνεται πως αποδείχθηκε ασφαλές κρησφύγετο κακοποιών στοιχείων.

7. Ένα μέρος, όπου παραδίδονται ταχύρρυθμα μαθήματα δημοσιογραφίας με την μέθοδο της... ράβδου!

Το μέρος ενίοτε λειτουργεί και ως ΙΕΚ, όπου παραδίδονται ιδιαίτερα ταχύρρυθμα μαθήματα δημοσιογραφίας με την μορφή της… ράβδου (διότι ως γνωστόν, όπου δεν πίπτει λόγος, πίπτει ράβδος). Ο Δημήτρης Τομαράς πέφτει θύμα ξυλοδαρμού στις 24 Φεβρουαρίου του 2013 λίγο μετά το τέλος του αγώνα με τον Άρη, την 1η Απριλίου του ίδιου έτους ο επόμενος που δέχεται επίθεση από αγνώστους είναι ο Νίκος Γιαννόπουλος, στις 15 Απριλίου του 2013, ο οπερατέρ του ΣΚΑΪ δέχεται επίθεση με αποτέλεσμα δύο ρωγμώδη κατάγματα και ένα ολικό, στις 20 Σεπτεμβρίου ο επόμενος που μπαίνει στην λίστα είναι ο δημοσιογράφος του ΣΚΑΪ Παύλος Δημητριάδης, στις 31 Οκτωβρίου του 2014 ο Χρήστος Κοντός καταγγέλλει προπηλακισμό, θύματα επίθεσης (σε αγώνα της εθνικής μάλιστα) έχουν δεχθεί on air ο Γιώργος Χελάκης και ο Νίκος Κατσαρός, πρόσφατα πριν από μία εβδομάδα ένας Ρώσος παραγωγός του τηλεοπτικού πρακτορείου RUPTLY, δέχθηκε επίθεση αγνώστων (του έσπασαν την μύτη με γροθιά) και έπεσε θύμα κλοπής βγάζοντας πλάνα λίγο πριν από την έναρξη της αναμέτρησης με την Κράσνονταρ. Πολυ δουλειά...

8. Ένα μέρος, όπου στα αποδυτήρια οι κάμερες μυστηριωδώς δεν λειτουργούν!

Το ξύλο δεν βγήκε μόνο από τον παράδεισο. Βγήκε και από τα αποδυτήρια του συγκεκριμένου γηπέδου, όπου μάλιστα οι κάμερες έχουν την μαγική ιδιότητα να γράφουν (και να σβήνουν) ότι θέλουν, όποτε το θέλουν. Ο Νίκος Βασιλείου έμαθε από πρώτο χέρι τι θα πει φιλοξενία στις 11 Ιανουαρίου 2012 στον αγώνα κυπέλλου του Ολυμπιακού με τον Θρασύβουλο: «Όταν αντικαταστάθηκα από τον προπονητή μου θεώρησα καθήκον μου και πήγα στα αποδυτήρια του Ολυμπιακού να ζητήσω συγγνώμη από τον Πάντελιτς. Μόλις μπήκα στα αποδυτήρια είδα περίπου 10 σεκιούριτι. Φορούσαν και διακριτικά...

Τη στιγμή που επέστρεφα όμως δεν βρισκόταν κανείς εκεί, παρά μόνο δύο άλλοι άνδρες και μαζί τους ένας πρωτοκλασάτος ποδοσφαιριστής (σ.σ. δεν ήθελε να αναφερθεί το όνομά του). Με στενοχώρησε πάρα πολύ. Δεν ξέρω αν με «έδειξε» εκείνος, ότι εγώ ήμουν που τραυμάτισα τον Πάντελιτς, αλλά είμαι σίγουρος ότι το επιβεβαίωσε. Αφού πέρασα από μπροστά τους, μου επιτέθηκαν, ο ένας με κλώτσησε, ο άλλος μου έδωσε μία μπουνιά στο κεφάλι. Αντέδρασα όμως κι εγώ, φώναξα και στη συνέχεια έφυγαν, δεν πήρε μεγαλύτερη έκταση. Είμαι Ολυμπιακός... Τους είπα ότι δεν ξανάρχομαι στο Καραϊσκάκη. Πήγαινα γενικά στο γήπεδο όποτε έβρισκα χρόνο, αλλά έχω να πατήσω το πόδι μου από τότε».

Πέντε χρόνια αργότερα, παίκτες του Πλατανιά κατήγγειλαν επίθεση στα αποδυτήρια του ίδιου γηπέδου, στο ημίχρονο της αναμέτρησης με τον Ολυμπιακό που… παραδόξως, μετά από το περιστατικό από διπλό ημίχρονο έγινε… άσος τελικό! Παρότι κατέθεσαν ενόρκως 15 άτομα της αποστολής, το επίμαχο βίντεο που ζήτησε ο αθλητικός εισαγγελέας και θα αποτελούσε αδιάψευστο μάρτυρα δεν βρέθηκε ποτέ, αφού το υλικό από τις κάμερες -όλως τυχαίως- σβήστηκε δύο μέρες μετά τον αγώνα, κάτι που οδήγησε την καταγγελία στο αρχείο!

9. Ένα μέρος, όπου διδάσκεται… ήθος!

Είναι ένα μέρος που προκαλεί παραισθήσεις, μία περίεργη μέθη που σε κάνει να βλέπεις το άσπρο… κόκκινο. Ένα μέρος που οι βουτιές επιβραβεύονται με πέναλτι, τα χέρια εντός περιοχής αντιμετωπίζονται με διαφορετικά κριτήρια. Είναι το μέρος που ο Κώστας Κατσουράνης μπορεί να καλύπτεται από μισή ντουζίνα ανθρώπους, αλλά στην πραγματικότητα να είναι ακάλυπτος. Είναι ένα μέρος, όπου το λιντσάρισμα και οι τραμπουκισμοί εντός αγωνιστικού χώρου σε παίκτες που θέλουν να αποχωρήσουν στα αποδυτήρια μεταφράζεται σε αθώους πανηγυρισμούς. Πάνω από όλα είναι ένα μέρος, όπου διδάσκεται ΗΘΟΣ.

10. Ένα μέρος, όπου παρουσιάστηκε η πρώτη τεχνική… ανωμαλία στο σύστημα VAR!

Σε ένα μέρος που έχουν συμβεί τόσα πολλά μεταφυσικά φαινόμενα θα ήταν παράλογο να λειτουργήσει σωστά το VAR. Μηχάνημα είναι κι αυτό, χαλάει καμιά φορά. Ειδικά, όταν προκύπτει (εξώφθαλμη) φάση που μπορεί να απονείμει το αυτονόητο δίκιο στον ανίσχυρο. Καμιά φορά μπορεί να δει κάτι ολόκληρη η Ελλάδα, αλλά να μην το δει ο διαιτητής που αποφασίζει. Να του δοθούν πλάνα από την στρατόσφαιρα, να μην επιμείνει αυτός και πολύ. Που να μπλέκεις τώρα; Τα βάζει κανείς με το Τρίγωνο των Βερμούδων;

Το κείμενο θα μπορούσε να διανθιστεί και με άλλα περιστατικά που μαρτυρούν paranormal activity στον συγκεκριμένο χώρο, όμως τότε ο χρόνος ανάγνωσης θα ξεπερνούσε τις δύο… μέρες!

Μέχρι κάτι να αλλάξει λοιπόν… they rule this land.

«Καραϊσκάκη»: Where amazing happens!