MENU

Τους νέους πίνακες των Ελλήνων διεθνών διαιτητών ανακοίνωσε η ΕΠΟ, με τη λίστα να περιλαμβάνει δέκα καινούργια ονόματα.

Στους άνδρες διεθνείς, ήταν γνωστό εδώ και καιρό ότι οι Αριστοτέλης Διαμαντόπουλος, Θανάσης Τζήλος και Μανώλης Σκουλάς θα πλαισιώσουν τους Σιδηρόπουλο, Παπαπέτρου, Παπαδόπουλο και Κομίνη.

Όπως γνωστοί ήταν και οι τέσσερις νέοι διεθνείς βοηθοί, ο λόγος για τους Νικολΐδη, Μπούξμπαουμ, Απτόσογλου και Νικολακάκη.

Σε ό,τι αφορά τις γυναίκες διεθνείς, αίσθηση προκαλεί ότι πήρε σήμερα η βοηθός Μαρία Δέτση που ανέβηκε φέτος στον πίνακα της Superleague και πρωταγωνίστησε πρόσφατα στον αγώνα Παναιτωλικός-ΑΕΚ (2-1), τον οποίο παραλίγο να τινάξει στον αέρα με τις τραγικές υποδείξεις της, ακυρώνοντας λανθασμένα μεταξύ άλλων γκολ των γηπεδούχων. Σημειώνεται πάντως ότι ο σχετικός φάκελος με τους υποψήφιους διεθνείς είχε σταλεί πριν από το εν λόγω παιχνίδι και συγκεκριμένα στις 25/10. Εκτός αυτού η διεθνοποίησή της είχε δρομολογηθεί εδώ και σχεδόν μία διετία και η ΚΕΔ δεν θέλησε προφανώς να την ανακόψει.

Εξάλλου η Αθηναία βοηθός τo 2015 και το 2016, μετά από ενέργειες του τότε υπεύθυνου ανάπτυξης διαιτησίας της ΕΠΟ και νυν μέλους της Επιτροπής Διαιτησίας της UEFA, Κύρου Βασάρα, είχε πάρει μέρος στο αναπτυξιακό τουρνουά ποδοσφαίρου «Lennart Johansson Academy Trophy» που λαμβάνει χώρα κάθε χρόνο στην Στοκχόλμη. Επίσης, έχει «παίξει» στο UEFA Women’s Champion League ανάμεσα στη ΒΙΙΚ Κάζιγκουρτ και Γκλάσγκοου Σίτι, τον Οκτώβριο του 2017 με διαιτητή την Ελένη Αντωνίου.

Διεθνής η βοηθός Δέτση που τα έκανε... μαντάρα στο Παναιτωλικός-ΑΕΚ