MENU

Όπως προέκυψε από τη συνάντηση, υπήρξε ταύτιση απόψεων όσον αφορά τα θέματα της αντιμετώπισης της γηπεδικής βίας και της ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας του πρωταθλήματος.

Ο κ. Κοντονής κατέστησε σαφές στον κ. Μποροβήλο ότι τη νέα αγωνιστική σεζόν θα πρέπει να τεθεί σε πλήρη λειτουργία το σύστημα ελέγχου του ηλεκτρονικού εισιτηρίου, σε όλα τα γήπεδα που διεξάγονται αγώνες της Super League, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.

Επίσης έγινε συζήτηση για το θέμα της αναδιάρθρωσης των κατηγοριών με στόχο τη βιωσιμότητα των ελληνικών πρωταθλημάτων, με τον πρόεδρο της λίγκας να αναλύει στον υφυπουργό το σχέδιό του για πρωτάθλημα με 14 ομάδες τη σεζόν 2016-17.

Μετά την έξοδό από το γραφείο του υφυπουργού, ο Γιώργος Μποροβήλος, τόνισε:

 «Είχαμε μια συνάντηση με τον κ. Κοντονή για τα θέματα που απασχολούν το ποδόσφαιρο. Υπήρξε πράγματι πολύ μεγάλο ενδιαφέρον από τον Υπουργό έτσι ώστε το νέο πρωτάθλημα να ξεκινήσει με καλύτερες προϋποθέσεις όσον αφορά τα ζητήματα βίας, τα ζητήματα αξιοπιστίας.

Δόθηκε μεγάλη βαρύτητα στη λειτουργία του ηλεκτρονικού εισιτηρίου. Είναι κάτι το οποίο πραγματικά και οι ΠΑΕ το θέλουμε διότι αντιλαμβάνεστε ότι έτσι τα φαινόμενα βίας σίγουρα θα μπορούμε να τα ελέγξουμε περισσότερο.

Από κει και πέρα έγινε συζήτηση για το πως θα γίνει ένα καινούργιο νομοσχέδιο το οποίο θα συμπεριλάβει όλα τα προβλήματα του ποδοσφαίρου και σε συνεργασία φυσικά με την ΕΠΟ, τη Super League και όλους τους συναρμόδιους φορείς να μπορέσουμε το νέο πρωτάθλημα να το ξεκινήσουμε πραγματικά από καινούργιες βάσεις».

Αναφορικά με το θέμα της περαιτέρω μείωσης των ομάδων στη Super League, ο πρόεδρος του συνεταιρισμού, σημείωσε:

 «Όπως ξέρετε αυτό είναι ένα θέμα το οποίο αφορά τη Super League πρωτίστως αλλά και την ΕΠΟ δευτερευόντως. Ο Υπουργός είναι της άποψης ότι και η μείωση των ομάδων αλλά και άλλες παράπλευρες ενέργειες πρέπει να γίνουν ώστε να ξεκινήσει το πρωτάθλημα με όσο το δυνατόν καλύτερες συνθήκες και να μην έχουμε φαινόμενα αποχώρησης ομάδων όπως είχαμε στο τρέχον πρωτάθλημα ή οποιαδήποτε άλλα προβλήματα που είναι εις βάρος της υγιούς ανταγωνιστικότητας.

Η μείωση του αριθμού σε 14 ομάδες είναι ένα θέμα το οποίο πρέπει να το δούμε και σε επίπεδο συμβουλίου της  Super League αλλά και στη συνέχεια με την ΕΠΟ για να οριστικοποιηθεί και να πάρει σάρκα και οστά. Όπως αντιλαμβάνεστε υπάρχουν κάποιες διαδικασίες οι οποίες ακόμη δεν έχουν καν ξεκινήσει».

Ηλεκτρονικό εισιτήριο και μείωση ομάδων