MENU

Ο ΠΑΟΚ θα προκριθεί στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ, εκτός κι αν τα πράγματα στην ρεβάνς του έρθουν εντελώς ανάποδα. Και αυτή η πρόκριση, εφόσον ολοκληρωθεί, θα είναι σημαντικότερη από τις αντίστοιχες των προηγουμένων ετών.

Μην ξεχνάτε ότι ο «Δικέφαλος» ξεκινάει το πρωτάθλημα με τιμωρία 7 αγωνιστικών που σημαίνει σημαντική απώλεια εσόδων από τα εισιτήρια. Θα ήταν μεγάλο πλήγμα στον προϋπολογισμό του και -υποθέτω -ανασταλτικός παράγοντας στις μεταγραφές που απομένουν αν έχανε και τα έσοδα του Γιουρόπα Λιγκ. Επιπλέον, οι ευρωπαϊκές βραδιές θα κρατήσουν κάπως ζεστό και τον κόσμο που θα κάνει μαύρα μάτια να ξαναδεί την ομάδα του. Για όλα αυτά και κυρίως για την απαραίτητη ηρεμία που δίνει στον ΠΑΟΚ, η ανατροπή απέναντι στην σοβαρή αλλά δίχως ποιότητα Έστερσουντ ήταν ένα αποτέλεσμα που μπορεί να αποδειχθεί κομβικό. Δεν σώνει την σεζόν του ΠΑΟΚ η πιθανή πρόκριση. Αλλά πιθανός αποκλεισμός ενδεχομένως να την κατέστρεφε.

Από εκεί και πέρα ιδιαίτερες αγωνιστικές αναλύσεις δεν χωρούν. Ο ΠΑΟΚ νίκησε, χωρίς να είναι καλός, επειδή έχει ανώτερους παίκτες. Ο Λουτσέσκου παρουσίασε ένα σύνολο με καλύτερη ψυχολογία από εκείνο του Στανόγεβιτς (λογικό) και πήρε κάποιους πόντους επιπλέον, κυρίως με την τοποθέτηση του Πέλκα δίπλα στον Τσίμιροτ. Αλλά δίχως την εκτελεστική δεινότητα του Πρίγιοβιτς, δύσκολα θα γύριζε το ματς.

Ίσως, λοιπόν, το χρησιμότερο αγωνιστικό συμπέρασμα που βγήκε ΚΑΙ από τον αγώνα με την Έστερσουντ είναι ότι ο ΠΑΟΚ χρειάζεται ενίσχυση.

Τη δεδομένη στιγμή και με βάση όσα είδαμε αυτή την εβδομάδα, οι «Ασπρόμαυροι» βρίσκονται σαφώς πίσω από τον Ολυμπιακό, ενδεχομένως και από τον Παναθηναϊκό (και περίπου στο ίδιο επίπεδο με την ΑΕΚ). Το πρωτάθλημα, ο νούμερο 1 στόχος του ΠΑΟΚ φέτος, ξεκινάει. Και έτσι όπως είναι ο «Δικέφαλος» τώρα», δύσκολα θα το διεκδικήσει μέχρι τέλους (παίρνουμε ως δεδομένο ασφαλώς το «50-50», ειδάλλως δεν συζητάμε καν).

Η κανονικότητα που χάθηκε τους τελευταίους μήνες στην Τούμπα, με τον Λουτσέσκου δείχνει να επανέρχεται. Μαζί της, πρέπει να έρθουν και δυο – τρεις παίκτες ακόμα. Από το πάνω ράφι.

Μια κάποια κανονικότητα στον ΠΑΟΚ...