MENU

Το δίκαιο αίτημα της ΑΕΚ, να κρίνεται με βάση την εμπορικότητα της και όχι ως ομάδα που προβιβάστηκε πρόσφατα στη μεγάλη κατηγορία στο κομμάτι της διανομής των τηλεοπτικών εσόδων (είναι μια διαφορά της τάξης του ενός εκατομμυρίου ευρώ), πέρασε... θριαμβευτικά από τη σημερινή συνεδρίαση του Δ.Σ. της Super League και μάλιστα με συντριπτική πλειοψηφία.

Τόσο ο εκπρόσωπος του ΠΑΟΚ, όσο και αυτός του Παναθηναϊκού έδειξαν απολύτως σύμφωνοι με το αίτημα της Ένωσης και φυσικά ψήφισαν υπέρ της ικανοποίησής του, δείχνοντας εμπράκτως ότι οι σχέσεις ανάμεσα στους τρεις μεγάλους συλλόγους αυτούς δεν έχουν διαταραχθεί όπως κάποιοι δείχνουν να πιστεύουν αλλά και να... επιθυμούν.

Για μια ακόμη φορά ο Ολυμπιακός έδειξε αρνητική στάση και ψήφισε κατά της αναδιανομής των τηλεοπτικών εσόδων που είχε ζητήσει η ΑΕΚ, ωστόσο οι εποχές που «κυριαρχούσε» απόλυτα στις συνεδριάσεις της Super League έχουν περάσει ανεπιστρεπτί και ο εκπρόσωπος των ερυθρόλευκων υποστηρίχθηκε μόνο από αυτόν της ΠΑΕ ΑΕΛ.

Σε αυτό το σημείο πρέπει να αναφέρουμε ότι με βάση το υπάρχον καταστατικό, απαιτείται ομόφωνη απόφαση (δηλαδή να ψηφίσουν υπέρ όλοι οι συμμετέχοντες και όχι... όλοι πλην δύο) για να γίνει επισήμως δεκτό ένα τέτοιο αίτημα, ωστόσο σε κάθε περίπτωση θα μελετηθεί νομικά από τους αρμόδιους της Super League το πώς μπορεί να ξεπεραστεί αυτός ο «σκόπελος».

Μετά από αυτό το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας και την άνετη «επικράτηση» του καθ' όλα δίκαιου αιτήματος της ομάδας του, ο Δημήτρης Μελισσανίδης αποχώρησε από τον χώρο συνεδριάσεων, στον οποίο χρειάστηκε να παραμείνει για λιγότερο από μια ώρα, σαφώς ικανοποιημένος αλλά χωρίς να κάνει κάποια δήλωση επί του θέματος.

Στα υπόλοιπα σημαντικά θέματα, αποφασίστηκε η αναδιάρθρωση του πρωταθλήματος από την επόμενη σεζόν (καθώς και εκείνα που σχετίζονται με τα Play Offs και την ενδεχόμενη συμμετοχή του πρώτου της βαθμολογίας σε αυτά) να συζητηθεί τελικά σε νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Super League, το οποίο θα λάβει χώρα στις 23 Μαρτίου.

Η ανακοίνωση των αποφάσεων του Δ.Σ.:

Κατά τη σημερινή της συνεδρίαση, η Έκτακτη Γενική Συνέλευση της Super League ενέκρινε ομόφωνα την τροποποίηση της Προκήρυξης των Αγώνων Κατάταξης (play off) αγωνιστικής περιόδου 2016-17, σε εκτέλεση απόφασης άμεσης ισχύος της UEFA.

To Διοικητικό Συμβούλιο της Super League, κατά τη σημερινή του συνεδρίαση, αποφάσισε μεταξύ άλλων, τα ακόλουθα:

1/ Αποφασίστηκε ομόφωνα όπως η συζήτηση επί των θεμάτων 1,2,3 της Ημερήσιας Διάταξης συνεχιστεί την Πέμπτη 23/3/2017.

2/ Επικυρώθηκαν κατά πλειοψηφία προηγούμενες αποφάσεις του Δ.Σ. ώστε να επανέλθει η ΠΑΕ ΑΕΚ στην προ του υποβιβασμού της εμπορική αξία για την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο.

3/ Σε συνέχεια πρότασης του Εκπροσώπου της ΕΠΟ κ. Ζ. Βρύζα, επιτροπή της Super League θα συμμετάσχει στις διαβουλεύσεις με ΕΠΟ-FIFA-UEFA σχετικά με το εκλογικό σύστημα της ΕΠΟ και τη συμμετοχή της Super League στη Γ.Σ. και Ε.Ε. της ΕΠΟ.

4/ Ομόφωνα εξουσιοδοτήθηκαν ο πρόεδρος και ο διευθύνων σύμβουλος της Super League, όπως σε συνεργασία με την Price Waterhouse Coopers προβούν στην αναδιάρθρωση και τον εξορθολογισμό των δαπανών της Super League.

5/ Εγκρίθηκε ομόφωνα ο Κανονισμός Μετακινήσεων Διαιτητών.

6/ Αποφασίστηκε ομόφωνα η σύγκληση Γενικής Συνέλευσης σε ημερομηνία που θα καθοριστεί, για τροποποιήσεις άρθρων του Καταστατικού.

7/ Εγκρίθηκε ομόφωνα το αίτημα της ΠΑΕ Αστέρας Τρίπολης, προκειμένου το ΕΣΚΑΝ να διατηρεί τα δείγματα ελέγχων doping για χρονικό διάστημα που προβλέπεται από τους κανονισμούς της WADA.

Πέρασε το αίτημα της ΑΕΚ για τα τηλεοπτικά με υποστήριξη ΠΑΟΚ-ΠΑΟ!