MENU

Τι κι αν ομολόγησαν δύο ποδοσφαιριστές και ο προπονητής της φιλοξενούμενης ομάδας; Τι κι αν οι... στοιχηματικές ενδείξεις επιβεβαίωσαν τις καταγγελίες; Τι κι αν ο ανακριτής διαφθοράς τελείωσε παράγοντες που σχετίζονταν με τη Βέροια; Στην ΕΠΟ πέρα βρέχει και στην Πολιτεία συνεχίζουν να τους κοιτούν...

Σε μια απόφαση που αποτελεί πρωτοφανές σκάνδαλο στην ιστορία του παγκοσμίου ποδοσφαίρου, η Βέροια κρίθηκε αθώα και με ψήφους 2-1 παραμένει στην Super League.

Η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ αποφάσισε ακόμα την αθώωση του πρώην ιδιοκτήτη της Βέροιας Γιώργου Αρβανιτίδη, καθώς και του Γιώργου Λαναρή. Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΠΟ: 

Η Επιτροπή   Εφέσεων της  ΕΠΟ  με τη υπ΄αριθμ. 63/8-7-2015 απόφασή της απορρίπτει ως απαράδεκτη την πρόσθετη παρέμβαση της ΠΑΕ ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ. Διακρατεί  και δικάζει κατ΄ουσίαν την υπόθεση  ως προς την εγκαλουμένη ΠΑΕ ΒΕΡΟΙΑ. Δέχεται  κατά  πλειοψηφία ότι  η  ΠΑΕ  ΒΕΡΟΙΑ δεν τέλεσε  το διωκόμενο πειθαρχικό αδίκημα.

Απορρίπτει  κατά  πλειοψηφία την έφεση   του Υπεύθυνου  Άσκησης  Δίωξης  Ποδοσφαιρικών  Αδικημάτων ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ  ΚΑΡΡΑ  κατά  1) της  υπ΄αριθμ. 218/19-5-2015 απόφασης της  Π.Ε/SUPER LEAGUE, 2) του ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΛΑΝΑΡΗ,  γεν. αρχηγού της ΠΑΕ ΒΕΡΟΙΑ, 3) του ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗ, προέδρου ΠΑΕ ΒΕΡΟΙΑ και 4) της ΠΑΕ ΒΕΡΟΙΑ  ως ουσιαστικά αβάσιμη, καθώς  επίσης την πρόσθετη  παρέμβαση της ΠΑΕ  ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ.Ελπίζει στην Κέρκυρα ο Λεβαδειακός

Μετά την απαλλαγή της Βέροιας από την Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ, ο Λεβαδειακός εναποθέτει τις ελπίδες του για παραμονή στη Super League στην υπόθεση της Κέρκυρας. 

Θυμίζουμε, άλλωστε, ότι  Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού ανακοίνωσε την Πέμπτη (2/7) πως «θα αποστείλει έκθεση στο αρμόδιο δικαιοδοτικό όργανο του ποδοσφαίρου για την αποβολή της ΠΑΕ Κέρκυρα από το πρωτάθλημα, διότι η απόκτηση των μετοχών από τον Θανάση Ίσσαρη είναι εικονική και η Επιτροπή του απαγορεύει την άσκηση όλων των δικαιωμάτων από τις μετοχές αυτές».

Η έκθεση της ΕΕΑ είναι δεσμευτική. Θα σταλεί στην ΕΠΟ και η ομοσπονδία θα την αποστείλει στην πειθαρχική επιτροπή της Super League. Η πειθαρχική επιτροπή είναι υποχρεωμένη να επικυρώσει την αποβολή της Κέρκυρας από το πρωτάθλημα και να μην μπει καν στην ουσία. Η Κέρκυρα ωστόσο έχει δικαίωμα έφεσης ενώπιον της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ και ακολούθως στο Διαιτητικό Δικαστήριο της ομοσπονδίας.

Η Κέρκυρα, βέβαια, έχει προαναγγείλει ότι θα αντιδράσει και σύμφωνα με τις πληροφορίες θα προσφύγει στο Διοικητικό Εφετείο, όπου προσβάλλονται οι αποφάσεις ενός κρατικού φορέα όπως είναι η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού. Εκεί, θα καταθέσει ασφαλιστικά μέτρα για ακύρωση της απόφασης και θα επιδιώξει να πάρει προσωρινή διαταγή με την οποία θα αναστέλλεται η απόφαση της ΕΕΑ και έτσι τα πειθαρχικά όργανα του ποδοσφαίρου δεν θα μπορούν να «επικυρώσουν» την αποβολή της.

Βέβαια σε αυτήν την περίπτωση, ο Λεβαδειακός θα οδηγηθεί στο CAS ελπίζοντας πως θα παραμείνει στη μεγάλη κατηγορία. Δεδικασμένο για Ολυμπιακό

Η απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ, βέβαια, αποτελεί δεδικασμένο και για τον Ολυμπιακό. Η επιτροπή έκρινε το ματς ανάμεσα στους «ερυθρόλευκους» και τη «βασίλισσα» του βορρά... πεντακάθαρο και αυτή η απόφαση μελλοντικά ίσως αποτελέσει ένα «όπλο» στα χέρια των Πειραιωτών. 

Το σκάνδαλο ολοκληρώθηκε: Αθώα η Βέροια!