Διαβάστε παρακάτω αποσπάσματα από την αρθρογραφία των σημερινών αθλητικών εφημερίδων...
ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΓΗΣ – LIVESPORT
Αδυνατώ να θυμηθώ άλλο ντέρμπι στην εποχή Μαρτίνς στον Ολυμπιακό στο οποίο ο Πορτογάλος παρέταξε την ομάδα του για να μην… παίξει, αλλά για να πάρει μια ισοπαλία και να επιστρέψει στο σπίτι της.
Θαρρείς ότι είναι τυχερός ο προπονητής των πρωταθλητών, γιατί αν η ομάδα του έχανε στη Λεωφόρο πραγματικά θα άκουγε όσα δεν έχει ξανακούσει. Προφανώς ο Ολυμπιακός είχε σοβαρές απουσίες με τους 5 που είναι στο Κόπα Άφρικα και τον Μπουχαλάκη τραυματία. Γεγονός που σίγουρα περιόρισε τις επιλογές του προπονητή.
Όμως Ολυμπιακό να μην κάνει ούτε ευκαιρία; Να μην πατάει περιοχή, να μην ψάχνει καν να φτιάξει φάση, σίγουρα δεν θυμόμαστε επί Μαρτίνς. Σε αυτό το ντέρμπι, ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς παρουσίασε μια ομάδα για να παίξει ποδόσφαιρο και να διεκδικήσει τη νίκη. Μέχρι το τελευταίο λεπτό ο Παναθηναϊκός δεν λειτούργησε ποτέ άναρχα. Το σχέδιο του ήταν συγκεκριμένο.
ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΔΕΛΗΣ – ΤΑ ΝΕΑ
Πραγματικά το χθεσινό αντάμωμα δεν επιτρέπει πολλά λόγια. Δεν εμφανίστηκε στο γήπεδο ούτε η ομάδα που 22 γκολ σε 9 αγωνιστικές εντός έδρας νιώθει στα καλύτερα της στα στενά της Λεωφόρου.
Δεν εμφανίστηκε και η άλλη που με 17 στα εκτός έδρας ξέρει καλά να δημιουργεί συνθήκες για τέλειες αποδράσεις τιμωρώντας τα όποια ρίσκου του γηπεδούχου. Στα σημεία και στους αριθμούς φαίνεται καλύτερος ο Παναθηναϊκός. Είχε έστω μία ευκαιρία, ενώ ο Ολυμπιακός καμία. Είχε 7-1 τελικές, 6-0 κόρνερ. Επί της ουσίας όμως φτάνοντας στο επιθετικό τρίτο δεν δυσκόλεψε ποτέ τη ζωή του Μανωλά, του Σωκράτη και του Μπα.
Ήταν η απουσία του Καρλίτος; Ήταν η έλλειψη ποιότητας που ακόμη υπάρχει στο πράσινο ρόστερ σε αυτή την προσπάθεια rebuilding που εξελίσσεται; Ήταν απλώς η αποτελεσματικότητα του Ολυμπιακού σε αυτόν τον τομέα; Μπορεί να ήταν και όλα μαζί. Ο Παναθηναϊκός πάντως με αξιώσεις δεν βρέθηκε απέναντι στον Βατσλίκ.
ΠΑΝΟΣ ΛΟΥΠΟΣ – ΩΡΑ ΤΩΝ ΣΠΟΡ
Αυτό το πράγμα δεν μπορεί να είναι ΑΕΚ, όταν χάνει σε δύο σερί εντός έδρας ματς, από τον ΟΦΗ και από τον Παναιτωλικό.
Και ποιος δεν έχει περάσει άλλωστε από το ΟΑΚΑ τα τελευταία 3,5 χρόνια, ώστε να μας προκαλεί μεγάλη έκπληξη, που το έκαναν και οι Κρητικοί και οι Αγρινιώτες.
Η ΑΕΚ έχει ποτιστεί από την κορυφή ως τα νύχια με τη νοοτροπία της μιζέριας και της ηττοπάθειας και παράλληλα έχει εδώ και τέσσερα χρόνια, ένα ρόστερ με πολλές μετριότητες.
Με πολλούς παίκτες που θαρρείς ότι και μόνοι τους να παίζουν, θα βγουν… δεύτεροι και που παρασύρουν προς τα κάτω και ότι καλό και ποιοτικό υπάρχει.
ΣΤΕΛΙΟΣ ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗΣ - METROSPORT
Το να επιμένει ο Φιλίπε Σοάρες και να πιέζει για να φύγει από την Πορτογαλία και να έρθει στην Ελλάδα αποτελεί επιτυχία για τον ΠΑΟΚ. Δεν είναι μόνο το αποφασιστικό «μπάσιμο» του Ζοσέ Μπότο που προκάλεσε τις εξελίξεις, είναι και η καλή φήμη που έχει ο ΠΑΟΚ ως εργοδότρια ποδοσφαιρική εταιρεία. Ας υποθέσουμε ότι ο Σοάρες ρώτησε κάποιον συμπατριώτη του που ξέρει από πρώτο χέρι τι πάει να πει ΠΑΟΚ. Ποιος να μην τον ενθάρρυνε; Ποιος να μην του είπε μια καλή κουβέντα για τον ΠΑΟΚ; Ο Σέρτζιο Ολιβέιρα; Ή, μήπως ο Αντελίνο Βιεϊρίνια και ο Φερνάντο Σάντος;
ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΕΛΑΚΗΣ - SPORTDAY
Η μεγαλύτερη ευθύνη για το ανούσιο πράγμα που παρακολουθήσαμε στη Λεωφόρο ανήκει στον κερδισμένο Ολυμπιακό. Πήρε τον βαθμό, επωφελήθηκε από την επική γκέλα της ΑΕΚ και συνεχίζει με διαφορά εννέα πόντων. Υπό μία έννοια είναι όλα ωραία και καλά. Ωστόσο, όσοι εξακολουθούν να ψάχνουν πίσω από τα αποτελέσματα, σημειώνουν ότι οι «ερυθρόλευκοι» είχαν έρθει ισόπαλοι και πριν μία βδομάδα στη Ριζούπολη με τον Απόλλωνα Σμύρνης.
Και τότε με κακή εμφάνιση και τότε χωρίς γκολ. Τώρα έπιασαν ταβάνι. Χωρίς τελική προσπάθεια, εξαιρούμενη μίας στραβοκλοτσιάς του Ρόνι Λόπεζ στο πρώτο ημίχρονο.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΕΓΓΛΙΔΗΣ - ΦΩΣ
Για το ντέρμπι στη Λεωφόρο δεν χρειάζεται να σχολιάσει κανείς πολλά. Ο Παναθηναϊκός ήθελε αλλά δεν μπορούσε και ο Ολυμπιακός είχε ένα σχέδιο να μην απειληθεί πίσω και να βγάλει το παιχνίδι του μπροστά, αλλά... μπροστά δεν θα έβαζε γκολ ούτε άμα είχε τρία ημίχρονα. Μία τελική δεν πρέπει να έχει συμβεί ούτε με την Μπάγερν στο Μόναχο ή με τη Σίτι στην Αγγλία. Δεν ήταν και σούπερ πίσω ο Παναθηναϊκός, με λίγη πίεση ήταν έτοιμος για λάθη. Ο Ολυμπιακός είναι, όμως, ξεκάθαρα σε αγωνιστική κρίση. Έχει πολλά ελαφρυντικά, όπως το Κόπα Άφρικα, τους τραυματισμούς, τα κρούσματα. Κάποιοι παίκτες φαινόταν ότι δεν είχαν παραπάνω να δώσουν. Κάποιοι άλλοι έπρεπε.
Για τον Παναθηναϊκό ήταν μία χαμένη ευκαιρία να κερδίσει σε ένα ντέρμπι, όμως δεν το άξιζε και ιδιαίτερα, παρόλο που ήταν πιο επιθετικός από τον Ολυμπιακό. Οι Πειραιώτες έχουν μπει στη νέα χρονιά με ισοπαλίες και κακές εμφανίσεις, αλλά η ΑΕΚ δεν μπορεί να πάρει ούτε τα απαραίτητα παιχνίδια της, κάνει απίστευτες «γκέλες» στο ΟΑΚΑ και δεν μπορεί να πιστέψει καν ότι έχει πιθανότητες.
*Για να διαβάσετε ολόκληρο ένα άρθρο θα πρέπει να απευθυνθείτε στο περίπτερο της γειτονιάς σας. Ενισχύοντας την εφημερίδα που εκτιμάτε περισσότερο, δίνετε πνοή στην πολυφωνία του Τύπου.