Τον Απρίλιο κλειδαμπαρώθηκαν τα γήπεδα διότι «αυτό επέβαλαν οι υγειονομικοί κανόνες». Και έμειναν κλειστά μέχρι και τον Ιούλιο, παρότι στη Γερμανία, στη Γαλλία και σε άλλες χώρες υπήρχε (έστω) περιορισμένος αριθμός φιλάθλων.
Ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης αποπειράθηκε να βάλει τους πρώτους θεατές στα ευρωπαϊκά ματς του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ. Μέσα σε λίγες ώρες ο πρωθυπουργός τον «άδειασε». Ανακάλεσε την κυβερνητική απόφαση και μετά ενέσκηψε το δεύτερο κύμα της πανδημίας.
Μόλις προχθές εν μέσω τριψήφιου αριθμού θανάτων, ο κ. Αυγενάκης ξαναχτύπησε. Δήλωσε ότι εκτιμά πως μετά τα Χριστούγεννα θα ξαναρχίσουν τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα! Τη στιγμή που είναι εξαιρετικά αμφίβολη η επανεκκίνηση της Super League 2.
Πολύ φοβόμαστε ότι δεν έχει γίνει κατανοητή στην κυβέρνηση η διάκριση επαγγελματικού και ερασιτεχνικού αθλητισμού. Υπάρχουν άνθρωποι που ζουν από τον αθλητισμό και συντηρούν τις οικογένειές τους. Οι υπόλοιποι που χαίρονται το παιχνίδι για το χόμπι τους, ασφαλώς και πρέπει να μπουν στους υγειονομικούς κανόνες της κοινότητας.
Επαγγελματίες ποδοσφαιριστές έχουν να αγωνιστούν στην Ελλάδα πάνω από οκτώ μήνες, με τραγικές επιπτώσεις στο πορτοφόλι τους, αλλά και στην καριέρα τους. Και όχι μόνο ποδοσφαιριστές.
Είναι συγκλονιστική η ανοιχτή επιστολή που έστειλαν σε κάθε υπεύθυνο οι διεθνείς αθλήτριες της Εθνικής Βόλεϊ Γυναικών. Επισημαίνουν ότι η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα στην Ευρώπη που κρατά το βόλεϊ κλειστό και απαιτούν έναν σαφή ορισμό του υγειονομικού πρωτοκόλλου.
«Η έλλειψη σωματικής υγείας έχει επιπτώσεις και στην ψυχική μας γαλήνη. Ως αθλήτριες το σώμα και το μυαλό μας έχουν μάθει να λειτουργούν σαν ένα», τονίζουν στην επιστολή τους οι διεθνείς βολεϊμπολίστριες.
Τι να απαντήσει κανείς;
Για μια ακόμη φορά ο κ. Αυγενάκης αποδεικνύεται ανίκανος να δρομολογήσει αυτονόητες εξελίξεις και το ζήτημα (ελπίζουμε ότι) θα λυθεί από το Μαξίμου. Διότι ο αρμόδιος (;) υφυπουργός είναι ακριβός στα πίτουρα και φτηνός στ' αλεύρι.