Στις Σέρρες υποδέχθηκε ο ΠΑΟΚ Β τον Νέστο Χρυσούπολης για την 3η αγωνιστική της Superbet League 2. Ένας Δικέφαλος που έψαχνε πάση θυσία τη νίκη απέναντι στην ομάδα του Τίμου Καβακά, η οποία προερχόταν από την νίκη απέναντι στον Πύργο.
Με τον Νικολακούλη κάτω από τα δοκάρια οι ασπρόμαυροι και τους Σιδερά, Απιατσιόνακ, Κοσίδη και Ντούνγκα στην τετράδα της άμυνας από τα δεξιά προς τ' αριστερά. Σημαντική υποσημείωση πως ο Γιώργος Κοσίδης χθες ήταν στο Αγρίνιο με την πρώτη ομάδα και έφτασε τα ξημερώματα στις Σέρρες για να στηρίξει την προσπάθεια της ομάδας του Πονς. Στα χαφ το κλασσικό δίδυμο Λεωνιδόπουλος-Τσοπούρογλου με τον Ίκομπονγκ στο «δέκα» πίσω από τον Σιφναίο. Στα... φτερά οι Γκαλεάνο και Μπέρδος.
Κάπως νωθρά μπήκε στον αγωνιστικό χώρο ο ΠΑΟΚ Β, ο οποίος έψαχνε τα πατήματα του και είδε τον Νέστο να απειλεί την εστία του Νικολακούλη. Μέσα σε δύο λεπτά τα σουτ των Τότσκα (8') και Κασέμι (9') δεν βρήκαν στόχο, ενώ στο 27' καταγράφτηκε η μεγαλύτερη ευκαιρία των φιλοξενούμενων στο ματς. Άψογη μπαλιά στην πλάτη της άμυνας από τον Τριμμάτη, ο Στοΐλκοβιτς σε διαγώνιο τετ α τετ, όμως ο Νικολακούλης είχε απάντηση.
Μετά το ημίωρο οι Θεσσαλονικείς ισορρόπησαν το παιχνίδι με πρώτη απειλή το σουτ του Γκαλεάνο που κατέληξε ψηλά. Άμεση απάντηση από τους παίκτες του Καβακά, με το κόρνερ του Θωμαΐδη στο 34' να βρίσκει τον Δερμιτζάκη, το τακουνάκι του οποίου βρήκε την εξωτερική πλευρά των διχτύων.
Και κάπου εκεί, ο ΠΑΟΚ Β «ξύπνησε». Η προσπάθεια του Λεωνιδόπουλου στο 36' δεν βρήκε εστία, ενώ ο Ίκομπονγκ τρία λεπτά αργότερα «τσέκαρε» τα αντανακλαστικά του Αστρά. Όλα έδειχναν ότι οι δύο ομάδες θα πάνε δίχως σκορ στα αποδυτήρια, όμως ο ΠΑΟΚ Β «χτύπησε» στο 43'. Φάση διαρκείας στα καρέ του Αστρά, ο κίπερ του Νέστου είπε «όχι» σε πρώτη φάση σε προβολή του Λεωνιδόπουλου, αλλά στην εξέλιξη της φάσης και από σέντρα του Μπέρδου, ο Απιατσιόνακ σκόραρε από κοντά για το 1-0 του ημιχρόνου.
Όπως και στο πρώτο ημίχρονο, έτσι και στην επανάληψη, οι ασπρόμαυροι άργησαν να βρουν τα πατήματά τους, μόνο που αυτή τη φορά το «πλήρωσαν». Στο 52' κόρνερ από τα δεξιά για τον Νέστο, πρώτη κεφαλιά ο Παντεκίδης, δεύτερη ο Τριμμάτης και 1-1 για τους «κυανόλευκους».
Τρία λεπτά αργότερα ο Νικολακούλης κράτησε όρθιο τον ΠΑΟΚ Β, καθώς η κάθετη του Σαπουντζή βρήκε τον Σάμπλιτς, ο οποίος δεν κατάφερε σε διαγώνιο τετ α τετ να νικήσει τον κίπερ του Δικεφάλου. Ένα απευθείας φάουλ του Κανίς πέρασε λίγο άουτ με τους ασπρόμαυρους να αδυνατούν να βρουν τρόπο να διασπάσουν την άμυνα των φιλοξενούμενων.
Μεγάλη φάση για τον ΠΑΟΚ Β στο 57' με το κόρνερ του Κανίς να βρίσκει τον Κοσίδης, η κεφαλιά του οποίο απομακρύνθηκε από τον Αστρά. Ο Ντάνι Πονς έψαχνε τη λύση στον... γρίφο, επιστρατεύοντας Στύλο και Τσιφούτη μετά το 70', καθώς οι παίκτες του Καβάκα έδειχναν να πατούν καλύτερα.
Νέα μεγάλη επέμβαση του Νικολακούλη σε διαγώνιο σουτ του Τριμμάτη, ο οποίος προσπάθησε να κάνει... μόνος του την ανατροπή, αλλά το 1-1 να παραμένει μέχρι το 75ο λεπτό. Ίσως να ήταν... γραφτό να έχουμε μία ξεχωριστή ιστορία στο τέλος του αγώνα.
Ο Γιώργος Κοσίδης που έφτασε τα ξημερώματα στις Σέρρες από το Αγρίνιο, εκμεταλλεύτηκε την άψογη σέντρα στο 81' του Τσοπούρογλου και με πανέμορφη κεφαλιά έκανε το 2-1 για τον ΠΑΟΚ Β.
Στο 90ο λεπτό το σουτ του Σαπουντζή πέρασε ελάχιστα πάνω από την εστία του Νικολακούλη, με τον ΠΑΟΚ Β να κρατάει μία πολύτιμη νίκη μέχρι το τελευταίο σφύριγμα της Τσιοφλίκη.
Πρώτο τρίποντο και στους τέσσερις βαθμούς ο Δικέφαλος όσους έχει και ο Νέστος Χρυσούπολης. Την επόμενη αγωνιστική οι ασπρόμαυροι θα ταξιδέψουν στη Λάρισα να αντιμετωπίσουν την ΑΕΛ, ενώ η ομάδα του Καβακά θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας τη Νίκη Βόλου.
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:
ΠΑΟΚ Β (Πονζ): Νικολακούλης, Σιδεράς, Απιατσιόνακ, Κοσίδης, Ντούνγκα, Λεωνιδόπουλος, Τσοπούρογλου, Μπέρδος(72' Στύλος), Γκαλεάνο(46' Κανίς), Ικομπόνγκ(72' Τσιφούτης), Σιφναίος(88' Ελευθεριάδης)
Νέστος Χρυσούπολης (Καβακάς): Αστράς, Δερμιτζάκης, Κασέμι(46' Σαπουντζής), Τότσκα(65' Toπαλίδης), Στοΐλκοβιτς(65' Μαϊδάνος), Θωμαΐδης(46' Τουντόντα), Μπαλτάς(82' Γιακουμάκης), Τριμμάτης, Παντεκίδης, Σάμπλγιτς, Λυμπεράκης