MENU

Πολλοί φίλοι του Άρη στη Θεσσαλονίκη εδώ και μέρες πιστεύουν ότι οι εξελίξεις στον Παναθηναϊκό για τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο θα ευνοήσει την ομάδα τους. Θεωρούν πως θα είναι μια ωραία έκπληξη του ιδιοκτήτη της ΚΑΕ, ένα κερασάκι στην τούρτα. Πιστεύουν ότι μπορεί να γίνει η υπέρβαση, όχι γιατί ο Γουλιέλμος έχει πολλά λεφτά (μπορεί και να έχει, δεν είμαστε η Εφορία), αλλά γιατί ο Άρης δεν συγκρίνεται, κατ' αυτούς, με καμία άλλη ελληνική ομάδα ως προς το κίνητρο που μπορεί να δώσει στον νεαρό άσο.

Αν το δει κανείς τεχνικά προφανώς και θα αποδεχθεί ότι όντως ο Χαραλαμπόπουλος "κολλάει" στην μαχητική ομάδα που έφτιαξε εγκαίρως ο Βαγγέλης Αγγέλου, μόνο με παίκτες που έπαιξαν πέρσι στην Ελληνική Λίγκα, ελέω του ban, της απαγόρευσης μεταγραφών που έχει η ομάδα τους λόγω χρεών από την προηγούμενη διοίκηση του Νίκου Λάσκαρη.

Ένας παίκτης που έχει καλό σουτ, μάλλον πολύ καλό σουτ, που έχει "σύνδεση" με το καλάθι, που μπορεί να παίξει "3" και "4", που έχει να δώσει, που δεν μπορεί, διάολε, να ξέχασε το μπάσκετ, επειδή δεν βάζει πλέον 30άρες με ευκολία όπως έβαζε με συνομήλικους του πρόσφατα, όχι πολύ παλιά.

Το "project Χαραλαμπόπουλου" και τα λάθη που ενδεχομένως έγιναν ή του προσάπτουν θα μπορούσε, άλλωστε, να ιντριγκάρει και την τεχνική ηγεσία του Άρη. Να πάρει ένα διαμάντι και να το λειάνει ακόμη καλύτερα, όπως ίσως δεν προλάβαιναν να κάνουν οι προηγούμενοι π.χ. στον ΠΑΟ, ή δεν ήθελαν κιόλας λόγω των υψηλών στόχων που έπρεπε να πετύχουν. 'Η απλά δεν τα κατάφεραν στο βαθμό που περιμέναμε όλοι βλέποντας έναν παικταρά να βγαίνει MVP με την Εθνική ομάδα των "χρυσών" πιτσιρικάδων...

Επί της ουσίας: ένα τέτοιο κερασάκι δεν μπορεί να μπει τώρα στην "τούρτα" που με κόπο έφτιαξε ο Άρης. Και με λίγα λεφτά. Ούτε και αγωνιστικά ο Αγγέλου είναι υπέρ μιας τέτοιας κίνησης, εκτός αν αποδεχθεί, όπως γράψαμε, την πρόκληση να "φτιάξει" τον "Χαραλαμπό", κάτι βέβαια που θα είναι καλό για όλο το ελληνικό μπάσκετ, όχι μόνο για τον Άρη. Κι επειδή γράφτηκαν πολλά εδώ και μέρες σχετικά, το δικό μας ρεπορτάζ λέει πως το "φλερτ" είχε ακριβώς αντίθετους "πομπό" και "δέκτη". Δεν πίεσε η ομάδα τον παίκτη, δηλαδή. Ίσως το αντίθετο να έγινε, κατά κάποιο τρόπο. Αλλά έχει καιρό από τότε που έγινε αυτό, οπότε ίσως άλλαξαν τα δεδομένα.

Άρα η έκπληξη του Γουλιέλμου δεν μπορεί, με τα τωρινά δεδομένα, να είναι ο Χαραλαμπόπουλος. Ποτέ δεν ξέρεις, βέβαια, εδώ ακόμη περιμένουμε μια δημόσια τοποθέτηση για σοβαρά ζητήματα, που προφανώς θεωρείται πως έχουν "απαντηθεί" με τις καλές επιλογές παικτών που έγιναν σε χρόνο - ρεκόρ.

* Το SDNA είναι σε θέση να γνωρίζει την αληθινή έκπληξη που παλεύει να φέρει εις πέρας ο ιδιοκτήτης του Άρη και θα είναι... τρομερή. Αύριο, κιόλας, ίσως γίνει. Αν δεν γίνει, θα τη γράψουμε ολόκληρη, αν γίνει θα το μάθετε εγκαίρως από το σάιτ μας αύριο το πρωί ή το μεσημέρι. Ίσως την προλάβουν και τη "διαρρεύσουν" όσοι δε θέλουν να γράφει τις ειδήσεις του Άρη τούτο εδώ το σάιτ, αλλά μέχρι στιγμής απέτυχαν παταγωδώς παρά τις προσπάθειες να ανακαλύπτουν ποιος μας τα... λέει. Εμείς θα εξακολουθούμε και με κλειστές πόρτες να γράφουμε ό,τι συμβαίνει για την ενημέρωση του κόσμου και μόνο γι' αυτή και να κριτικάρουμε με επιχειρήματα, όπως και να επιβραβεύουμε προσπάθειες, όπως αυτή του Γουλιέλμου και του Αγγέλου, όταν βλέπουμε κάτι καλό.

Η έκπληξη έχει να κάνει με μια διπλή άφιξη που θέλει να πετύχει ο "Γουίλι", που θα κάνει αίσθηση σε όλη τη μπασκετική Ευρώπη και θα έχει έντονο άρωμα... ΝΒΑ! Από σεβασμό στην πηγή μας δε θα αποκαλύψουμε όλο το θέμα, άλλωστε μέχρι αύριο δεν έχουμε και πολλές ώρες. Μην πείτε ότι δεν σας προϊδεάσαμε, τουλάχιστον.

* Η άλλη έκπληξη έχει να κάνει με τη βελτίωση των συνθηκών μέσα στο σπίτι των παικτών, της ομάδας, μέσα στο Nick Galis Hall. Ούτε κι αυτή είναι δημοσιεύσιμη για τους ίδιους παραπάνω λόγους, αλλά θα είναι κάτι που θα διευκολύνει τη ζωή των παικτών και θα τους αρέσει... πολύ.

Η έκπληξη του Γουλιέλμου!
EVENTS