MENU

Θυμάστε; Όταν ο απίστευτος Μπερτομέου ήθελε να στείλει τον Ολυμπιακό στο Μιλάνο –στην καρδιά της έξαρσης του κορωνοϊού σε ευρωπαϊκό έδαφος- και τον Παναθηναϊκό στην Κωνσταντινούπολη -όταν ο Ερντογάν έκανε πως δήθεν δεν υπήρχαν κρούσματα στην Τουρκία- το «ταπεινό» BCL είχε συνειδητοποιήσει αυτό που συνέβαινε και κατέβασε ρολά. Η Ευρωλίγκα… θυμήθηκε να διακόψει τη διοργάνωση μόνο όταν έπραξε κάτι αντίστοιχο το ΝΒΑ!

Είχα την τιμή, όπως επίσης θυμάστε, να φιλοξενήσω πρόσφατα στο Face to face του SDNA τον CΕO του BCL κ. Πατρίκ Κομνηνό. Οσοι είδαν εκείνη τη συνέντευξη κατάλαβαν πόσο ΣΟΒΑΡΑ ενεργεί αυτός ο Οργανισμός. Με πόση συνέπεια, εργατικότητα, διορατικότητα πράττει δίχως να προβάλλει κάποια «αντιπαλότητα» με την Ευρωλίγκα, αλλά πρωτίστως δουλεύοντας πάνω στη δική του βελτίωση. Γιατί αυτό είναι που θα προσελκύσει σύντομα και κάποια από τα κορυφαία μπασκετικά brands.

Αυτά τα στοιχεία πρωτοστάτησαν και στην απόφαση που πρώτο αποκάλυψε πανευρωπαϊκά τούτο το site το οποίο εμπιστεύεστε την ενημέρωσή σας. Οι άνθρωποι του BCL διάλεξαν έναν εντελώς διαφορετικό δρόμο από ότι άλλοι μεγάλοι Οργανισμοί στα σπορ. Δεν μπήκαν στη διαδικασία να αναζητήσουν ημερομηνίες μέσα στο καλοκαίρι ούτε να πριονίσουν άμεσα τη διοργάνωση.

Θεώρησαν σωστό να πάρουν μια ξεκάθαρη απόφαση από τον Μάρτιο και οδηγήθηκαν για πρώτη φορά στη διεξαγωγή όχι F4 αλλά F8 τον Σεπτέμβριο! Δεν πετσόκοψαν την διοργάνωση ούτε την ακύρωσαν. Την μετέφεραν σε μήνα στον οποίο, πρώτα ο Θεός, δεν θα υπάρχει κίνδυνος από τον ιό και ταυτόχρονα απέδωσαν αθλητική δικαιοσύνη αφού η φετινή σεζόν ΘΑ ΕΧΕΙ τον πρωταθλητή της που θα αναδειχθεί σε ΓΕΜΑΤΑ γήπεδα. Εστω και με μερικούς μήνες καθυστέρηση.

Το BCL δεν «εγκλωβίστηκε» από τους χορηγούς και τα τηλεοπτικά αλλά φανερώνοντας σεβασμό προς όλους -πρωτίστως στο σπορ- έδειξε με μία πρωτοποριακή απόφαση ότι διαθέτει τους ανθρώπους που σκέφτονται τους ανθρώπους, όχι πρωτίστως το χρήμα.

Αντίστοιχα η Ευρωλίγκα δεν ξέρει η δεξιά τι ποιεί η αριστερά. Μετά το αρχικό «λουκέτο» διέρρεαν οι πληροφορίες ότι θα τελειώσει οριστικά η φετινή διοργάνωση δίχως να διεξαχθεί F4. Μετά την πρόσφατη τηλεδιάσκεψη επανήλθε θέμα επανέναρξης και ειδοποιήθηκαν παίκτες και προπονητές να είναι… σταντ μπάι, την ώρα που οι περισσότεροι Αμερικανοί έχουν επιστρέψει στην πατρίδα τους!

Ο Μπερτομέου και οι συν αυτώ λένε ότι θέλουν να εξαντλήσουν τα περιθώρια για επανέναρξη και ολοκλήρωση της σεζόν αλλά πραγματικά δεν ξέρουν πως θα το πράξουν. Και τα πάντα βρίσκονται στον αέρα εκτός από την υποτιθέμενη πρόθεση.

Την ίδια ώρα δεν παραδειγματίζονται ούτε από το ποδόσφαιρο. Η ΟΥΕΦΑ αφού πρώτα ανέβαλε το Euro, στη συνέχεια συνέστησε Working Group για το καλεντάρι (μαζί Λίγκες, ομάδες και παίκτες) τα αποτελέσματα του οποίου θα παρουσιάσει αύριο Τετάρτη στις 55 Ομοσπονδίες-μέλη της. Και όπως φαίνεται Ιούνιος και Ιούλιος θα είναι –πάντα θεού θέλοντος- απόλυτα ποδοσφαιρικοί.

Η σημερινή απόφαση του BCL δεν ξέρω αν είναι η πιο σωστή, σίγουρα όμως φανερώνει στρατηγική και σεβασμό στα μέλη-ομάδες που μετέχουν στον Οργανισμό. Ναι, υπάρχει και το «αρνητικό» της υπόθεσης ότι τον Σεπτέμβριο οι ομάδες θα παίξουν στο F8 με άλλα ρόστερ από αυτά που έχουν σήμερα. Όμως σε καταστάσεις «ειδικών συνθηκών» δεν μπορεί να προβλεφθούν όλα και να είναι ιδανικά.

Εκείνο που μετράει είναι ότι σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες έδειξε ότι μπορεί να είναι πρωτοπόρος, όχι ουραγός. Από την άλλη πλευρά η Ευρωλίγκα ψάχνει… γωνία στο ευρώ.

Είναι εύκολη η ανάγνωση για το ποια πλευρά είναι η σοβαρή και ποιά όχι… 

Μπερτομέου, ΚΟΙΤΑΞΕ τους πραγματικά ΣΟΒΑΡΟΥΣ στο Τσάμπιονς Λιγκ!
EVENTS