Ο Αλέξανδρος Σαμοντούροβ θα αγωνιστεί στο NCAA καθώς συμφώνησε μεσ το πανεπιστήμιο του Νορθ Καρολάινα. Μάλιστα, θυμίζουμε πως εκεί θα βρίσκεται και ο Νεοκλής Αβδάλας.
Ο «Σάμο» φέτος στην Euroleague αγωνίστηκε σε 13 ματς και σε 6:10 στο παρκέ μέτρησε 2,6 πόντους, 0,7 ριμπάουντ, 0,3 ασίστ και 2,8 μονάδες στο σύστημα αξιολόγησης. Από την άλλη, σε 17 αγώνες στο πρωτάθλημα έχει 4 πόντους, 2,4 ριμπάουντ και 0,8 ασίστ σε 17 αγώνες και 12,8 λεπτά στο παρκέ.
Αξίζει να υπογραμμιστεί πως αυτό το κολέγιο ανέδειξε τον Μάικλ Τζόρνταν.
NEWS: Panathinaikos' Alex Samodurov has committed to North Carolina, Alex Saratsis and Giorgos Panou of Octagon tell DraftExpress.
— Jonathan Givony (@DraftExpress) May 30, 2026
The 7-foot, 21-year-old Greek power forward brings coveted shot-blocking and floor-spacing, along with significant FIBA and Euroleague experience. pic.twitter.com/foyB8QivBF