MENU
ΑΝΑΛΥΣΗ LIVE LIVE
STOIXIMAN GREEK BASKETBALL LEAGUE
Κ.Γ. Γιάννης Μπουρούσης/ ΕΡΤ3
Classification games 5-8
ΑΣΚ Καρδίτσα
ΑΣΚ ΚΑΡΔΙΤΣΑ
90 76
ΠΑΟΚ
ΠΑΟΚ
ΔΕΙΤΕ ΤΟ LIVE
Google Logo

Προσθέστε το sdna.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google.

Η Καρδίτσα έγραψε ιστορία στην GBL καθώς με την εντός έδρας επικράτησή της απέναντι στον ΠΑΟΚ με 90-76 κατέλαβε την πέμπτη θέση στην τελική βαθμολογία, η οποία φυσικά είναι και η υψηλότερη που έχει καταγράψει ποτέ στα μεγάλα σαλόνια - Ο Δικέφαλος θα παίξει εντός έδρας με το νικητή του Πανιώνιος - Περιστέρι για την εξάδα.

Ρεσιτάλ αστοχίας για τους ασπρόμαυρους με 25-72 συνολικά σουτ, την ίδια στιγμή που οι γηπεδούχοι μέτρησαν 15-30 τρίποντα!

Ξεκίνημα με... βόμβες έξω από τα 6,75 για την Καρδίτσα

Η Καρδίτσα μπήκε πολύ δυνατά στο παιχνίδι και με πέντε τρίποντα σε λιγότερο από τέσσερα λεπτά πήρε το προβάδισμα με 18-5, με τον Καμπερίδη να... βομβαρδίζει το καλάθι του ΠΑΟΚ από όλα τα σημεία έξω από τα 6,75.

Ο Λιούις έστειλε την ομάδα του στο +15 με 26-11, ενώ λίγο αργότερα ο Άλεν με εύκολο καλάθι λόγω της νωθρότητας του Δικεφάλου στην άμυνα έκανε το 32-17, για να λήξει το πρώτο δεκάλεπτο με ένα +19 για τους γηπεδούχους με 36-17 που έκαναν ότι ήθελαν μέσα στο παρκέ με 8/9 τρίποντα!

Ο Κατσίβελης και η άμυνα του ΠΑΟΚ έριξαν την διαφορά 

Στην δεύτερη περίοδο και με την είσοδο του Κατσιβέλη να δίνει λύσεις στους ασπρόμαυρους, ο ΠΑΟΚ ανέβασε την απόδοσή του σε άμυνα και επίθεση και μείωσε σταδιακά. Αρχικά με τρίποντο του Γκράντισον σε 41-27, ενώ λίγο αργότερα ο Κατσίβελης με τρίποντο έριξε μετά από ώρα την διαφορά σε μονοψήφιο αριθμό (47-39), την ίδια στιγμή που το σύνολο του κόουτς Παπανικολόπουλου υπέκυψε σε πολλά λάθη.

Τελικά, με 1/2 βολές του Περσίδη στο τελευταίο λεπτό του ημιχρόνου η ομάδα του Καντσελιέρι μείωσε από τους 19 στους 7 πόντους και έδωσε νέο ενδιαφέρον στο παιχνίδι ενόψει του δευτέρου μέρους.

Τρίποντα ξανά η Καρδίτσα, μείωσε ο Δικέφαλος με Μπάρτλεϊ και Άπσον

Στο τρίτο δεκάλεπτο η Καρδίτσα κατάφερε με νέα μακρινά σουτ να ξεφύγει και πάλι σε διψήφια διαφορά (61-49, 64-52), με τον ΠΑΟΚ να βρίσκει λύσεις με τρίποντα του Μπάρτλεϊ και να μένει κοντά στο σκορ με 61-52.

Με καλό κλείσιμο της περιόδου που προήλθε από την εξαιρετική δουλειά του Άπσον σε άμυνα και επίθεση, οι ασπρόμαυροι μείωσαν σε 64-58 και έμειναν ζωντανοί στο κυνήγι της νίκης, την ίδια στιγμή που οι γηπεδούχοι παρά την πίεση του αντιπάλου τους, δεν έχαναν το προβάδισμα.

Έμειναν από δυνάμεις οι ασπρόμαυροι, το τελείωσε η Καρδίτσα

Ο καταπονημένος εδώ και καιρό από τα σερί παιχνίδια ΠΑΟΚ έμεινε από δυνάμεις και οι γηπεδούχοι εκμεταλλεύτηκαν άρδην αυτή τη συνθήκη. Μπαίνοντας δυναμικά στο τελευταίο δεκάλεπτο και παίρνοντας σκορ από Καμπερίδη, Χολ και Οκόρο ξέφυγαν στο +12 με 73-61 στο 33' και έδειξαν ότι είναι κοντά στη νίκη.

Mε πέντε μαζεμένους πόντους από τον Χόρκλερ η Καρδίτσα ανέβασε ακόμη περισσότεορ την τιμή της διαφοράς (81-63) και με καλή διαχείριση στο φινάλε του αγώνα, πανηγύρισε τη νίκη με 90-76 κόντρα στον ΠΑΟΚ.

Τα δεκάλεπτα: 36-17 47-40, 64-58, 90-76

Δείτε ΕΔΩ την στατιστική του αγώνα...

Καρδίτσα - ΠΑΟΚ 90-76