MENU

Σταδιακά, σαν ένα παζλ που ξεκινάει από το μηδέν, όλα τα κομμάτια στον Παναθηναϊκό αρχίζουν να κουμπώνουν, να μπαίνουν στη θέση τους. Τον Ιούνιο δεν ήταν καν ομάδα, είχε παίκτες όχι Β´ αλλά Γ´ διαλογής, ήταν εσωτερικά μια κατάσταση ανεξέλεγκτη, εξωαγωνιστικά δεν υπήρχε, ο κόσμος ήταν σπασμένος, σκασμένος, εξαντλημένος, ο Πειραιώτης γάτος χόρευε. Μέχρι που ανέλαβε ο Free από το Σούνιο.

Επτά μήνες τι έχουμε; Ο Παναθηναϊκός είναι 4ος και με νίκη την Τετάρτη ανεβαίνει 3ος. Στην Ελλάδα είναι αήττητος. Έχει κερδίσει δυο φορές τον Ολυμπιακό που ήταν πέρυσι νταμπλούχος και φιναλίστ της Euroleague. Του πήρε τον ηγέτη του. Έφτιαξε ομάδα 25 εκατομμυρίων με αστέρια. Το γήπεδο, είναι είδηση, όταν δεν γεμίζει. Οι οικογένειες επέστρεψαν μαζικά. Το ΟΑΚΑ γίνεται παλάτι. Βλέπει για την επόμενη μέρα υπερπαίκτες. Αποκατέστησε το όνομά του στην αγορά και αντί να κυνηγά χορηγούς, τον κυνηγούν αυτοί. Όλα αυτά μαζί με πρωτοφανή ταχύτητα, λες και γυρίζεται κάποια ταινία σε fast forward.

Κάτι έλειπε όμως, κάτι συνεχίζει να λείπει. Ένα τελευταίο κομμάτι στο παζλ. Που δεν είναι οι τίτλοι γιατί οι τίτλοι είναι μαθηματικά βέβαιο πια πως θα έρθουν. Μα σε ένα μήνα, μα σε τρεις, μα σε πέντε, η επιστροφή είναι θέμα χρόνου.

Τι είχε μείνει λοιπόν στο παζλ; Το come back του Δημήτρη Γιαννακόπουλου στο ΟΑΚΑ. Το story που ανήρτησε το πρωί του Σαββάτου στο Instagram δεν ήταν ένα τυπικό ποστάρισμα στα social media. Τι ακριβώς έλεγε στο mini video ο DPG 7000;

«Και τώρα που μας τα είπαν όλα τέλεια; Και τώρα που μας έδωσαν το ΟΚ να πηγαίνουμε σε στρεσογόνα μέρη όπως τα γήπεδα… Τι κάνουμε τώρα»;

Τώρα είναι η ώρα της επιστροφής λοιπόν. Από τη στιγμή που οι γιατροί άναψαν το πράσινο φως μετά τη σοβαρή περιπέτεια υγείας που πέρασε πριν σχεδόν μια τριετία, από τη στιγμή που το ΟΑΚΑ και η 13 δίνουν «ρέστα» κάθε εβδομάδα, δεν υπάρχει πλέον κανένας αποτρεπτικός παράγοντας. Κι επειδή σε θέματα υγείας δεν υπεισέρχεται κανείς διότι μιλάμε για προσωπικά δεδομένα, ήταν ξεκάθαρα ο ένας από τους δυο βασικότερους λόγους που κρατούσαν τον Γιαννακόπουλο μακριά. Μια φορά «παραβίασε» τον κανόνα πηγαίνοντας στο γήπεδο, σε ματς στο εξωτερικό που υποτίθεται θα ήταν πιο χαλαρά τα πράγματα, και κρίθηκε με σουτ στην εκπνοή.

Και πόσο καιρό να κρατηθείς μακριά από τις Σειρήνες; Ούτε ο Οδυσσέας δεν τα κατάφερε. Είναι τόσο καλλίφωνο το τραγούδι στο ΟΑΚΑ, που και δεμένος σε κατάρτι με ωτασπίδες να είσαι, θα την «ακούσεις».

Το ρεπορτάζ λοιπόν λέει ότι ο τελευταίος σκόπελος έπεσε για τον DPG. Οι εξετάσεις που υποβλήθηκε τα έδειξαν όλα όπως έπρεπε και τώρα μπορεί να περάσει χωρίς καμία δεύτερη σκέψη την πόρτα του γηπέδου. Οι όποιες προστριβές υπήρξαν στο παρελθόν με τους οργανωμένους δεν λύθηκαν με λόγια και ανακοινώσεις αλλά στην πράξη και πιο απτή απόδειξη δε μπορεί να υπάρξει από το γεγονός ότι δεν έχει πέσει μισό αντικείμενο, δεν έχει επιβληθεί μισό πρόστιμο στην ΚΑΕ και έχουν μετατρέψει το γήπεδο σε πανευρωπαϊκό πρότυπο. Όλα όσα συζήτησαν το καλοκαίρι τηρήθηκαν στο ακέραιο. Κι από τις δυο πλευρές.

Τώρα πια, είναι θέμα χρόνου. Ίσως και ημερών για να ξαναδούμε και το τελευταίο κομμάτι του παζλ να μπαίνει στη θέση του. Με τον DPG δεν κάνεις εύκολα προβλέψεις, αλλά σε κάποιο από τα επόμενα ματς θα τον δούμε στο ΟΑΚΑ.

Για να χτυπήσει πλέον «τιλτ» η συσπείρωση ομάδας-κόσμου-διοίκησης. Συσπείρωση και δυναμική που παραπέμπουν σε χρυσές δεκαετίες. Κι όταν υπάρχει τέτοιο επίπεδο δυναμικής και συσπείρωσης, η συνέχεια στον Παναθηναϊκό είναι γνωστή.

Πέρασε τα ιατρικά και επιστρέφει στο ΟΑΚΑ ο Γιαννακόπουλος!