MENU

*Η ιστορία με τα ΑΦΜ και τις πωλήσεις είναι το λιγότερο κωμική και προκαλεί αποτροπιασμό σε όσους ασχολούνται με το μπάσκετ με οποιαδήποτε ιδιότητα: του παράγοντα, του παίκτη ή του οπαδού. Αυτό δεν αφορά τόσο το Λαύριο και τον Ερμή Αγιάς, που εμπλέκονται ως αγοραστές. Για να υπάρξουν υποψήφιοι αγοραστές, σημαίνει ότι κάτι πωλείται.

* Το χειρότερο δεν είναι η πληροφορία που θέλει την τιμή των ΑΦΜ να είναι εξευτελιστική. Όχι απλά χαμηλή, αλλά εξευτελιστική. Το ποσό που ακούγεται ισοδυναμεί με την απόκτηση ενός καλούτσικου ξένου γι' αυτό το επίπεδο των ομάδων. Τι εννοούμε; Το νούμερο που κυκλοφορεί στην αγορά είναι το 60. Δηλαδή, μια ομάδα πάλεψε μια σεζόν, σώθηκε με αίμα, δάκρυα και ιδρώτα και στο τέλος πουλάει τη θέση της για ένα κομμάτι ψωμί.

* Σε αυτό το πλαίσιο κάποιοι προσπαθούν να εντάξουν και τον Ολυμπιακό στο κόλπο, κυκλοφορώντας δεξιά και αριστερά ότι οι Πειραιώτες συζητούν για την αγορά ΑΦΜ, σε περίπτωση που δεν δικαιωθούν στο ΑΣΕΑΔ. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως αυτή η φήμη δεν κυκλοφόρησε από το λιμάνι, αλλά από τις ίδιες τις ομάδες, που θέλουν να βάλουν τον Ολυμπιακό στη διαπραγμάτευση ως πιθανό αγοραστή και να αυξήσουν την τιμή.

* Πάντως, επί της παρούσης δεν τίθεται τέτοιο θέμα. Βέβαια, ο Ολυμπιακός ως σύλλογος δεν έχει τέτοια ηθικά ζητήματα. Το έχει κάνει και στο Βόλεϊ Γυναικών και στο Μπάσκετ Γυναικών και στο Χάντμπολ Ανδρών. Αν θέλει ΑΦΜ και πρωτάθλημα το αγοράζει στην τιμή του ενός. Ξινή, Ελληνικό κ.ο.κ.

* Στο μέλλον κανείς δεν ξέρει τι θα γίνει. Σήμερα όμως που μιλάμε δεν έχει γίνει τέτοια κίνηση. Ό,τι ακούγεται δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Εξάλλου, μέχρι τον Φλεβάρη οι Αγγελόπουλοι δεν είχαν δώσει το δικαίωμα να τους θεωρεί κανείς ίδιους με τους υπόλοιπους διοικούντες τον Ολυμπιακό. Προτιμότερο λοιπόν, είναι να περιμένει κανείς...

* Μιας και λέμε για τον Ολυμπιακό, η μεταγραφή του Χρήστου Σταυρόπουλου είναι μεγάλο «μπαμ». Είναι αυτό που λέμε: «Από αλλού το περιμένεις και από αλλού σου έρχεται». Δύο πράγματα μέτρησαν καθοριστικά στη συγκεκριμένη υπόθεση για να προχωρήσει η μεταγραφή του στο Μιλάνο: 1) η σχέση του Σταυρόπουλου με τον Μεσίνα, που κρατάει χρόνια και 2) οι σπουδές του στην Ιταλία.

* Είναι η πρώτη μεταγραφή Έλληνα παράγοντα σε τέτοιο επίπεδο και αδιαμφισβήτητα αποτελεί μέγα πλήγμα για τον Ολυμπιακό η μετακίνησή του, ειδικότερα τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο. Η απόφασή του ίσως λέει κάτι...

* Και κάτι ακόμα «ερυθρόλευκο». Ο Ζακ ΛεΝτέι πήρε σούπερ προαγωγή το προηγούμενο καλοκαίρι, όταν από την άσημη Χάποελ Γκιλμπόα πήγε στον Ολυμπιακό. Πήγε, δηλαδή, από μία ομάδα, που την ξέρουν μόνο στο Ισραήλ (που λέει ο λόγος) στον τρις πρωταθλητή Ευρώπης.

* Αυτό, όμως, δεν φάνηκε αρκετό για τον Αμερικάνο πάουερ φόργουορντ του Ολυμπιακού, από την στιγμή, που πριν από μερικές μέρες άλλαξε ατζέντη. Πήγε στην γνωστή εταιρεία Wasserman και στον Τζόρτζ Ντέιβιντ με βασικό του στόχο να είναι να δοκιμάσει την τύχη του στο ΝΒΑ. Σε λίγες μέρες θα ξεκαθαρίσει το καθεστώς του ΛεΝτέι, που είναι δεσμευμένος με συμβόλαιο με τους Πειραιώτες, αλλά πιο πολύ προς την πόρτα του εξόδου είναι από το ΣΕΦ παρά μέσα σε αυτό. Εσείς τι λέτε, είναι παίκτης για ΝΒΑ ο ΛεΝτέι ή φαντάζεται ότι είναι;

* Στην Wasserman στην ουσία πήγαν και τα αδέρφια Καλαϊτζάκη. Ο Γιώργος, δηλαδή, του Παναθηναϊκού, ο Παναγιώτης του Χολαργού, αλλά και ο Αλέξανδρος, που δεν είναι γνωστός στο ευρύ κοινό. Ο Αλέξανδρος είναι γεννημένος το 2003, είναι στον Αρη και θεωρείται από τα κορυφαία ταλέντα στις πολύ μικρές ηλικίες.

* Τις τύχες, λοιπόν, και των τριών αδερφών πήραν οι Λιθουανοί Τάντας Μπουλότας και Μάριους Ρουτκάουσκας. Το πελατολόγιο τους είναι πολύ πλούσιο. Έχουν από τον Μοτιεγιούνας και τον Κουζμίνσκας μέχρι τον Λούκας Λεκαβίτσιους, που έφυγε από τον Παναθηναϊκό για την Ζαλγκίρις. Τον μικρό Καλαϊτζάκη λέγεται ήδη ότι τον θέλει η γερμανική Βόννη.

* Πάμε και στο θέμα των ημερών, που προέκυψε με την υπόθεση του Μάρκους Ντένμον, η οποία όλα δείχνουν πως θα οδηγηθεί στα δικαστήρια. Ας ξεκινήσουμε με αυτό που δεν αμφισβητούν και οι δύο πλευρές: ο παίκτης είχε συμβόλαιο και για την επόμενη χρονιά. Αυτό το αποδέχεται και ο Μίσκο Ραζνάτοβιτς και ο παίκτης.

* Αλλά είναι αυτό που λέμε ότι καμιά φορά ο διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, κρυβόταν στην προθεσμία του opt in και του opt out. Έγινε εντός ή εκτός χρόνου;

* Ο Παναθηναϊκός ισχυρίζεται ότι όλα έγιναν νομότυπα και γι' αυτό έβγαλε ότι ο παίκτης του ανήκει για τα επόμενα δύο χρόνια. Ο Μίσκο λέει ότι η μπάλα έχει χτυπήσει στο ταμπλό και ζητάει να δούμε το... VAR.

* Η πλάκα είναι ότι καμία από τις δύο πλευρές πιθανότατα δεν ήθελε να συνεργαστούν. Ούτε ο Ντένμον, που το δήλωσε ευθαρσώς, ούτε όμως και ο Παναθηναϊκός. Τουλάχιστον, δεν τον είχε στην πρώτη γραμμή της λίστας του. Πολύ κακό για το τίποτα δηλαδή!

* Σε αυτή τη θέση οι «πράσινοι» θα έχουν κάτι πολύ καλύτερο. Ουσιαστικά, η φασαρία γίνεται για το πάπλωμα. Και το πάπλωμα ήταν τα 250 χιλιάρικα της ρήτρας που ΟΦΕΙΛΕ να πληρώσει ο Ντένμον, αν ήθελε να αποδεσμευτεί.

* Εάν δεν βρεθεί λύση τις επόμενες ημέρες, τότε θα πρέπει να αποφασίσει η FIBA για το ποιος έχει δίκιο. Δηλαδή «ραντεβού τον Σεπτέμβρη», που λένε και στους κινηματογράφους. Άλλωστε, η φράση του Μάνου Παπαδόπουλου, που έλεγε: «Είναι αναφαίρετο δικαίωμα κάθε αθλητή να επιθυμεί την αποδέσμευσή του από κάποια ομάδα, με την προϋπόθεση φυσικά ότι θα έρθει να διαπραγματευτεί και να συμφωνήσει με τον Σύλλογο τον τρόπο αποδέσμευσής του», είναι και το κλειδί της υπόθεσης. Δωρεάν δύσκολα θα πάρει την ελευθέρας του ο Αμερικανός, για να υπογράψει σε άλλη ομάδα. Ο Παναθηναϊκός δεν θα αλλάξει τον σχεδιασμό του. Ο Ντένμον θα πάει κάπου αλλού ενώ ο Παναθηναϊκός ισχυρίζεται ότι έχει συμβόλαιο;

* Μένοντας στον Παναθηναϊκό. Το χθεσινό άρθρο του SDNA για το μπάτζετ του «τριφυλλιού» ήταν to the point. Οι insiders, βέβαια, έλεγαν πάλι τα δικά τους αλλά εντάξει, συμβαίνουν αυτά. Η πραγματικότητα, πάντως, είναι πως το μπάτζετ δεν θα είναι ακριβώς το ίδιο, όπως έλεγε ο τίτλος του άρθρου. Για τους παίκτες, δηλαδή για το καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, θα είναι αυξημένο κατά 700 χιλιάδες, σε σχέση με αυτό που θα είχε ο Ρικ Πιτίνο στα χέρια του. Καταλαβαίνετε μόνοι σας από πού προκύπτει αυτή η διαφορά.

* Επομένως, ο Παναθηναϊκός βρήκε άλλον έναν παίκτη με τις νέες συνθήκες που διαμορφώθηκαν. Ο Πεδουλάκης, αν μη τι άλλο, έχει δείξει πως μπορεί να διαλέξει κάτι καλό στην αγορά.

* Κλείνοντας με τους «πράσινους»... Οι νταμπλούχοι δεν πήγαν στην τελευταία συνεδρίαση του ΕΣΑΚΕ γιατί μέχρι να βγει η οριστική απόφαση για τον Ολυμπιακό από το ΑΣΕΑΔ δεν θα συμμετάσχουν στα ΔΣ. Άρα στο επόμενο, που θα γίνει στις 15/7, ο Παναθηναϊκός θα είναι παρών, με δεδομένο πως η απόφαση για τους Πειραιώτες βγαίνει αυτή ή την επόμενη εβδομάδα.

* Έφτασε στο 4/4 σερί η στήλη, έτσι; Μην έχετε παράπονα, σπάμε κάθε ρεκόρ μας για να σας κρατάμε ενημερωμένος και με δροσερά νέα. Αύριο μην περιμένετε, πηγαίνετε για βουτιές...

Η ρήτρα του Ντένμον και η αλήθεια για ΑΦΜ και Ολυμπιακό